Foto weekoverzicht Judith #283

zussies samen slapenIk was deze week heel blij, want ik bestelde een nieuwe camera! Ik schreef vorige week al in mijn weekoverzicht dat ik me al een tijd aan het oriënteren was op een nieuwe camera en maar niet kon kiezen welke het moest worden. Toch nam ik ineens een beslissing en zo bestelde ik maandagavond een nieuwe en daar ben ik heel blij mee. Dit was ook de week dat de kinderen weer volledig naar school gingen. Die structuur vond ik ook best prettig. We hebben het best goed gehad met elkaar, maar een beetje een normaal leven is niet verkeerd.

Maandag

Het was voor iedereen weer even wennen: vroeg eruit ‘s morgens, haasten om op tijd klaar te staan en naar school. Maik en ik werken nog zoveel mogelijk vanuit huis, maar ook Maik moest maandag naar zijn werk en dus had ik voor het eerst sinds tijden het huis helemaal voor mezelf alleen. Ik kon daar helaas niet echt van genieten, want ik had de hele dag online vergaderingen en besprekingen. Ondanks dat, was het fijn om dat nu eens te doen zonder dat de kinderen om me heen stonden te springen. Ik heb dan ook lekker gewerkt op maandag. In de ochtend heel vroeg, nog voor iedereen naar school ging, was ik gaan hardlopen en ‘s avonds ging ik met Niky wandelen. Met 17.000 stappen op de teller was ik dus behoorlijk moe toen ik ‘s avonds mijn bed in kroop! Ondanks dat, bestelde ik na het wandelen dus nog “even” een nieuwe camera.

park delft

Dinsdag

Ook op dinsdag was ik best druk met afspraken, dus ik zat grotendeels achter de laptop. Tussen 11 en 12 had ik even niks, dus besloten Maik en ik samen een stukje te gaan wandelen. Zo hadden we toch wat beweging op onze verder drukke laptopdag. Tijdens het lopen werd het nog aardig zonnig ook. We zagen een pauw die ontzettend zijn best stond te doen om de aandacht te trekken van een vrouwtjes pauw. Het was echt zo’n paringsdans, ik had dat nog nooit in het echt gezien, maar het was schitterend om eens mee te maken. We hebben een hele poos staan kijken en ook foto’s gemaakt natuurlijk. Helaas zijn die nog gewoon met de iPhone gemaakt, mijn nieuwe camera was toen nog niet binnen.

pauw open veren juni 2020pauw achterkant open veren

bruggetje sion

Panasonic Lumix G90

Die kwam pas eind van de middag, toen zat ik net in een online vergadering. Maik niet, dus die heeft ‘m meteen uitgepakt en gebruiksklaar gemaakt. Wel weer even wennen hoor, waar alles zit. Op mijn spiegelreflex weet ik dat na tien jaar goed, maar zo’n nieuwe camera werkt toch heel anders. Ik koos dus uiteindelijk de Panasonic Lumix G90. Nu met een lens van 12-60 mm, maar ik wil er nog wel een paar extra lenzen bij. Eerst maar eens de camera leren kennen de komende tijd, dan ga ik beslissen welke lenzen ik nog extra wil.

nieuwe camera panasonic lumix g90

Woensdag

Doordat de sportschool nog steeds niet open is, ga ik tegenwoordig wat vaker zwemmen. Met hardlopen gebruik je immers vooral je benen, maar met zwemmen ook je armen. Het zwembad heeft een reserveringssysteem, dus ‘s morgens kijk ik op welk tijdstip het dan niet zo druk is en dan ga ik. Woensdagochtend bleek dat om half 9 te zijn, dus na het ontbijt ging ik direct daarheen om 40 minuten baantjes te trekken. Zo zat ik precies om half 10 weer achter de laptop en kon ik er de hele dag tegenaan. De kinderen waren natuurlijk vroeg uit, dus mijn middagvergadering verliep weer wat rommeliger doordat zij heen en weer riepen. Ik kan natuurlijk wel boven gaan zitten, maar ik zit daar minder fijn dan beneden. Overigens was ik blij dat ik achter mijn scherm zat, want tijdens de vergadering hoorde ik dat op die school ook wat mensen besmet waren met Corona.

dahlia in rieten pot

bloem paars tuin

Donderdag

De wekker ging weer vroeg. Ik trok meteen mijn hardloopkleren aan en ging de deur uit voor een ronde van 10 km. Het ging heel lekker, ik rende mijn snelste tijd op de 10 km ooit, onder de 1 uur en 5 minuten. Nu proberen of ik de komende maanden nog wat sneller kan worden. Het was ook fijn hardloopweer: niet te warm, wel een zonnetje. Echt genieten als dat weer zo goed lukt op deze afstand. Na het hardlopen was het natuurlijk tijd voor ontbijt en daarna ging ik wat videogesprekken in. Ik werk nog steeds een beetje de hele week, en heb dus niet zo strikt mijn vrije dagen, omdat dat nou eenmaal handiger is op dit moment. De rest van de dag had ik geen werkdingen meer, en kon ik wat ontspannen. Ik bestelde een nieuw statief voor mijn camera en ik speelde wat me Fee.

juut jurkje aussie jun 2020

vlindertje

Vrijdag

Toen ik wakker werd besloot ik een flinke wandeling te gaan maken met mijn nieuwe camera. Maik moest werken, maar ik was vrij en de kinderen naar school. Ik was van plan om 15 km te lopen in ongeveer 3 uur. Ik vertrok rond 8 uur. De tijd ging best snel, doordat ik tussendoor ook steeds foto’s wilde maken. Toen ik 7 km had gelopen was er al bijna 2 uur om en bleek ik ook geen korte weg te kunnen maken, want er waren steeds doodlopende paadjes. Uiteindelijk moest ik helemaal via de Lier lopen en had ik er wel 17 km op zitten. Ik deed daar in totaal een uur of 5 over. Ongeveer halverwege kwam ik nog bekenden tegen, dat was wel grappig. Eenmaal terug was ik bekaf en had ik aardig wat blaren van de wandeling. Ik had wel mooie foto’s kunnen maken. De rest van de dag zat ik in de zon en deed ik niet veel meer.

lieveheerstbeestje kamillebloem

dauwdruppeltjes

klaproos

spinnenweb

kerkje twoud

Zaterdag

Het was een prachtige dag op zaterdag. Ik begon met een rondje hardlopen van ongeveer 7,5 km. Dat was pittig, want het was een intervaltraining en met dat hete weer viel dat niet mee. Daarna besloten we naar Kinderdijk te rijden. Sterre wilde niet mee, ze moest leren, de andere kinderen vonden het wel leuk. Ook daar liep ik weer een bekende tegen het lijf, heel grappig. Ik was nog nooit in Kinderdijk geweest, maar het is natuurlijk wel Unesco Wereld erfgoed en één van de 100 mooie plekken om in Nederland te bezoeken. Een prachtige omgeving, heel fotogeniek. Yuren en Lenthe hadden allebei ook een camera mee, dus al fotograferend liepen we een rondje. Na ruim een uur hielden we het voor gezien en gingen we weer naar huis.

bewerkte foto kinderdijk

kinderdijk

fotograferen kinderdijk

vogel met visje kinderdijk

Zondag

Ik was al vroeg wakker en ging om 7 uur zwemmen. Toen ik thuiskwam, waren de logees en de rest van de kinderen ook al wakker. Ze werden om 10 uur opgehaald en toen dook ik de keuken in. Ik maakte vlierbloesem ijs, macarons en focaccia. Eigenlijk zouden we met Laura en Eddo naar het strand gaan, maar het was helemaal geen lekker weer dus werd het een borrel bij hun in de tuin bij de houtkachel. Ook prima. De focaccia ging mee, evenals de wijn en andere hapjes die we gepland hadden voor de picknick. De kinderclub ging voor Netflix en wij konden lekker bijkletsen. Was gezellig! Lenthe was zo moe van de logeerpartij dat ze in de auto al in slaap viel. Thuis ging iedereen direct naar bed, en wij ook 🙂

Lau en ed tuin juni 2020

vlierbloesemijs\

koe juni 2020

 

Vorig artikelEikenprocessierups klachten verminderen
Volgend artikelEl Cerdo Ibérico – Rolls Royce onder de varkensrassen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in