Foto weekoverzicht Judith #282

k k koud op het strandEen halve week met mooi weer en een halve week met somber weer. Ach ja, de plantjes krijgen weer water en de mensen met hooikoorts weer lucht enzo. Toch gedij ik beter als het ‘s morgens al meteen lekker zonnig is. Tegelijk werk ik harder als het slecht weer is, omdat ik dan niet in de verleiding kom om even tussendoor koffie te drinken in de tuin enzo. Even dit weer is dus een prima afwisseling, maar ik hoop toch dat het snel opnieuw zomers wordt.

Maandag

Tweede Pinksterdag, dus lekker nog een dagje vrij. Met dat mooie weer geen straf. Ik begon de dag met een rondje hardlopen en ging daarna de tuin in. Ik las wat boeken, maakte alvast een lamsrackje klaar voor ‘s avonds en verder deed ik vrij weinig. Chillen, dat wel. De terrassen gingen open, maar ik voelde niet de behoefte om daar meteen heen te rennen. ‘s Avonds besloten we nog maar weer eens naar het strand te rijden voor de zonsondergang. We waren beter voorbereid op de kou: we hadden dikke truien mee, dekens, warme chocolademelk en thee, maar helaas was het om 23.00 uur toch ijskoud. We hoopte op zeevonk, maar om nou in de kou te gaan zitten wachten of het zou komen. In Katwijk zou het er vrij zeker zijn. We besloten onze spullen te pakken en lekker in de warme auto te gaan zitten. We reden van Monster naar Katwijk (3 kwartier) en ontdekten daar dat het er inderdaad was. TOP! Het was ontzettend mooi, maar helaas waren de kinderen echt heel moe en zaten ze enorm te zeuren. (behalve Lenthe) Dus ik had niet echt de rust om de camera goed in te stellen en na een paar mislukte plaatjes zijn we dus maar huiswaarts gegaan. Volgende keer beter maar weer.

warme chocolademelk op het strandondergaande zon met warme chocolademelk

kids springen op het strand 2020

Zeevonk juni 2020

Dinsdag

We waren ondanks dat we er laat op lagen toch vroeg op, want de AH kwam en Maik en ik moesten werken. De kinderen sliepen uit. Maik legde een procureur op de barbecue om de hele dag te garen en ik ging in mijn lunchpauze even snel 40 minuten baantjes zwemmen. ‘s Avonds kwamen Jody en Franz bij ons eten en een wijntje drinken. Dat was erg gezellig. Jody is herstellende van Corona. Dat gaat allemaal best traag, heel sneu voor haar. Zo’n avondje uit is gezellig, maar ook vermoeiend. Gelukkig ging het allemaal goed.

Jody en Franz

Woensdag

Op woensdag moest ik volgens mijn hardloopschema een rondje van 9 km doen. Ik zag er tegenop, want het was zo heet. Toch ging ik en uiteindelijk ging het best lekker. Zo lekker zelfs, dat het uiteindelijk 10,1 km werd. De eerste 10 km weer sinds ik in februari al die blessures kreeg. Ik kon niet goed aanvaarden dat ik daardoor achteruit gegaan was en daardoor bleef ik meer doen dan mijn lijf aan kon en kreeg ik (denk ik) elke keer opnieuw blessures. Uiteindelijk heb ik een paar weken echt rust genomen en lukte het me toch weer de motivatie te vinden om maar gewoon helemaal opnieuw te beginnen. Ik ben gaan opbouwen vanaf 4 km ofzo en sindsdien gaat het weer gewoon goed. Ik wil alleen nog wel wat sneller, want voorheen kon ik dat ook. Maar dat komt wel. Ik ben allang blij dat het weer lukt zonder blessures. Ik heb trouwens een superhandige nieuwe gadget voor het hardlopen. Ben ik heel blij mee! De rest van de woensdag was het weer een beetje schipperen tussen de kinderen lesgeven en zelf mijn werk doen en ‘s avonds ging ik lekker in bad.

flipbelt roze vrouw

Donderdag

De kinderen gingen weer naar school! Ik bracht ze en liep na mijn eerste belafspraak weer een keer naar school, omdat Yuren zijn borduurwerk was vergeten. De rest van de dag heb ik wel echt lekker kunnen doorwerken. Maik was ook thuis, we zaten allebei aan de eettafel keihard te werken. Was eigenlijk best gezellig. Tussendoor even samen lunchen en weer door. Eind van de dag haalde Maik de kinderen en ging ik koken en zo vloog de dag voorbij.

juut in de tuin

Vrijdag

Hoewel het keihard regende in de ochtend, trok ik toch mijn hardloopkleren aan voor een rondje. Het werd uiteindelijk bijna 7 km en het ging lekker. Ik was wel doorweekt. Maar echt. Tot aan mijn ondergoed kletsnat. Daarna had ik wat moeite met warm worden, ondanks de warme douche die ik nam en de warme kleren die ik aantrok. De kinderen waren natuurlijk naar school, dus ik kon weer even fijn werken. Dat heb ik dan ook gedaan. ‘s Avonds toen ik aan het koken was gebeurde er iets waar ik heel erg van schrok. Ik ging een hammetje in de oven maken, dus de oven stond voor te verwarmen. Ineens hoorde ik een enorme knal. Bleek het binnenglas van de oven te zijn geknapt. In 1000 stukjes. Een enorme ravage natuurlijk. Inmiddels weten we dat er geen garantie zit op glas en rubber, dus we kunnen het mooi zelf betalen. Kost €140 en dan moet je dat glas nog zelf plaatsen ook. Ik vind dat echt slechte service van Siemens. Maar goed.

Juut zeikant hardlopenop het strand jun 2020

oven binnenglas geknapt juni 2020 siemens oven

Zaterdag

Ik had echt superslecht geslapen. Ik werd drie uur wakker ofzo en kon niet meer in slaap komen. Superirritant, maar soms heb ik dat. Ondanks de slechte nacht ging ik toch mijn bed maar uit met de kinderen. Ze wilden graag een spelletje doen, dus kwam kolonisten van Catan op tafel wat we met z’n allen deden. Dat was gezellig. Daarna gingen Maik en ik even samen naar wat fotozaken. Ik wil al heel lang een nieuwe camera kopen. Er is zoveel keuze, dat ik niet goed weet welk merk en welke lenzen ik nou zal nemen. Wat gesprekken hier en daar brachten me goede inzichten, en ik denk er nu sterk over om voor een Panasonic G90 te gaan. Dan moet ik daar nog wel een aantal lenzen bij en ook dat zijn lastige keuzes. En dure keuzes. Toch ben ik wel wat wijzer geworden en wie weet ga ik ‘m wel bestellen. Later deed ik nog een potje darten met Yuren. Of beter gezegd 3 potjes. Nu wil ik niet opscheppen, maar ik kan dat dus best wel goed. Yuren had dan ook geen schijn van kans en verloor 3 keer big time 😉 Eind van de middag deden Maik en ik nog even een wandelrondje van 5 km, in de regen helaas. En we gingen vroeg naar bed, omdat ik zo ontzettend moe was.

reiger juni 2020

Zondag

Gelukkig was het een betere nacht en werd ik uitgeslapen wakker. Ik had met de regen geen zin om te hardlopen, dus ik besloot in de ochtend vroeg te zwemmen. Was weer fijn, even een ander soort beweging. Maik ging wel hardlopen. Hij is ineens ook vrij fanatiek aan het bewegen, wel grappig. Hij wordt bijna 49 en heeft bedacht dat hij voor zijn 50ste nog even fit en gespierd wil worden. Ik ben benieuwd… Verder had Maik nieuwe wandelschoenen nodig. Dus gingen we naar Beversport om dat te regelen. Hij heeft hele mooie gevonden. Mochten we van de zomer nog op vakantie kunnen, dan kunnen we in elk geval lekker wandelen. Ik had zelf vorig jaar nieuwe gekocht en de kinderen hebben vorig jaar ook allemaal nieuwe gekregen. We aten een heerlijke pasta met gesmolten camembert, wat de kinderen helaas allemaal vies vonden. Nou ja, zo erg was het niet, des te meer had ik zelf 🙂 ‘s Avonds heb ik na nog een hele dag twijfelen uiteindelijk de camera besteld met 1 lens 12-60 mm. Daar ga ik eerst maar eens mee puzzelen, en dan nog andere lenzen kopen. Ben heel benieuwd! Verder bakte ik nog Pinksterbollen, want de kinderen vieren morgen Pinksteren op school. Normaal wordt het door ouders gebakken, maar door de Corona moest iedereen dit jaar zijn eigen Pinksterbollen aan de kinderen meegeven.

Gezinsplanner

Tot slot vulde ik de gezinsplanner in. Ik had steeds een planner die ik in een winkel had gekocht, maar eigenlijk voldeed deze niet voor mij. Te weinig ruimte om op te schrijven wat ik wilde. Ik zet er namelijk altijd in wie wanneer afspraken heeft, maar ook wie er jarig is en wat we elke dag eten. Plus dat ik ruimte wilde voor notities, bijvoorbeeld voor boodschappen die gedaan moeten worden enzo. Samen met Maik ben ik dus gaan puzzelen om er zelf één te maken, in Hip & Hot stijl natuurlijk. Ik kreeg er best veel leuke reacties op via instagram, dus ik heb ‘m laten afdrukken, zodat je ‘m kunt kopen. Hij kan helaas niet door de brievenbus, want het is A3 formaat, dus de verzendkosten zijn best hoog. Hij is wel superhandig! Er zitten 50 vellen aan, dus je bent voor een heel jaar klaar. Doordat er geen datum op staat, kun je instappen op elk moment. Er is wel ruimte om de datum zelf in te vullen als je dat wenst. Je kunt ‘m hier bestellen.

gezinsplanner invullendarten met Yuren jun 2020

camembert met kruiden

pinksterbollen

Vorig artikelRecept voor pinksterbollen
Volgend artikelPrentenboek over Marokko
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in