Foto weekoverzicht Judith #295

back to school 2020 2021De allereerste schoolweek zit er weer op voor ons. Was wel even wennen hoor. Ik vergat al bijna de voetbal van Yuren op maandag. Na een studiedag zat ik nog met wat collega’s te borrelen op het strand, toen ik ineens een appje van Maik kreeg 🙂 Oeps! Gelukkig was ik nog op tijd thuis en kon hij een boterham eten. Helaas kreeg ik ook opnieuw last van mijn kies.

Maandag

De wekker ging vroeg, 6.15 uur al. Ik ging eerst naar de sportschool, om 7 uur was ik daar. Even moeilijk om eruit te komen, maar ik was blij dat ik geweest was. Maik bleef in de ochtend wat langer thuis, omdat de kinderen pas half 10 moesten beginnen. Sterre had nog helemaal geen school. Zelf had ik een studiedag gepland staan in Scheveningen. Die was trouwens leuk, het was sowieso leuk om alle collega’s weer te zien en te spreken na de hele coronatijd en de vakantie. Wel gek om dan in zo’n zaal allemaal op 1,5 meter afstand te zitten, maar ok. Na de studiedag besloot een klein clubje om nog even te gaan borrelen op het strand. Het was zonnig en voelde echt als een cadeautje dat dit even kon. ‘s Avonds moest Yuren weer gaan voetballen en ik was heel erg moe en had ook weer last van mijn kies.

scheveningen beachotellunch startdag

Dinsdag

Ik had niet al te goed geslapen. Die kies zeurde de hele tijd, ik werd er een paar keer ‘s nachts wakker van. Dit keer kwam ik moeilijk mijn bed uit en ook toen ik er eenmaal uit was bleef ik moe. Pijn hebben kost veel energie. Ik besloot het nog heel even aan te zien, omdat ik bang ben dat de kies er gewoon helemaal uit moet. Niet echt een ingreep waar ik naar uitkijk. De pijn zat nu wel meer bij mijn tandvlees, alsof daar een flinke ontsteking zat. Verder heb ik deze dag gewerkt. Even wat dingen in orde maken voor de start van het schooljaar. Was ook wel nodig. Ik hou van structuur en een geordende start van het jaar is dus goud waard voor mij.

hardlopen sept 2020

Hardlopen en afscheid

Rond 4 uur was ik er even klaar mee en besloot ik een half uurtje te gaan hardlopen. Even van die computer weg. Voor het eerst weer in een lange broek en met lange mouwen. Gek hoor. Maar wel fijn dat de temperatuur een stuk lager is nu. ‘s Avonds at Maik met de kinderen pizza, want ik ging uit eten met collega’s bij Burrata. Iemand uit mijn subteam gaat namelijk met pensioen. Dat vierden we donderdag groots met al haar collega’s en oud-collega’s, maar deze avond gingen we in een klein groepje uit eten. Dat was heel gezellig.

burrata restaurant afscheid pattyburrata vitello tonato

Woensdag

De wekker ging opnieuw vroeg! Toch een beetje wennen. Ik ben altijd vroeg wakker, maar dan kan ik rustig aan doen. Nu moeten we toch meteen de hectiek in van kinderen wakker maken en zorgen dat ze op tijd naar school gaan. Maik had de auto nodig, dus ik startte niet vroeg op de sportschool. In plaats daarvan zat ik vroeg achter mijn laptop. Ik werd ook al meteen een boel keer gebeld. Zo ging de ochtend gestaag voorbij en voor ik het wist  was Maik thuis en druppelden kinderen langzaam naar binnen vol verhalen over de schooldag. ‘s Middags heb ik nog meer gewerkt en ik ben aan het einde van de dag gaan sporten. ‘s Avonds maakte ik nog een blog met een free printable voor mijn stekjes.

free printable over plantjes stekken op tafel

Donderdag

Ik had goed geslapen en besloot maar meteen te gaan hardlopen. Ik heb nog wel even gewacht tot iedereen de deur uit was. Sterre moest om half 9 pas weg en die moet nog wat in het ritme komen. Daarna ging ik voor de 10 km en liep nog een pr ook! Daarna heb ik gedoucht, piano gespeeld en ben ik achter mijn laptop gekropen. Zo is de ochtend dan wel snel voorbij, om kwart voor 1 moest ik Fee weer ophalen uit school. Samen maakten we zeewierburgers voor ‘s avonds, die ik zelf niet op at, want ik ging om 4 uur naar Restaurant Pex voor het afscheid van een collega. Zij gaat met pensioen en dat werd coronaproof, maar best wel groot gevierd. Rond 20.00 uur was het klaar en ben ik naar huis gegaan.

record hardlopen 5 km in 28punt43burrata ratatouille tooske ragas

Vrijdag

De laatste dag van de eerste schoolweek! Ik keek wel uit naar het weekend hoor, na zo’n week bikkelen. In de ochtend kreeg ik de uitslag van een mri die ik van mijn pols had laten maken een paar weken geleden. Dat was best even schrikken, want er blijkt een botcyste te zitten. Waarschijnlijk is het een ganglion die in het bot is gegroeid. Vandaar dat ik zoveel pijn heb. Een ossaal ganglion noemen ze dat. Het is zo goed als zeker dus goedaardig, al kunnen ze dat pas met 100% zekerheid zeggen als het verwijderd is natuurlijk. Op 22 september ga ik naar de handchirurg om te bespreken hoe ze het gaan behandelen. Best een beetje spannend… Met mijn kies ging het inmiddels beter, ik denk dat toch het tandvlees ontstoken was en niet de kies zelf gelukkig. Ook heel leuk: ik ontving stekjes van een lezer van deze blog. Ze had er een aantal naar mij opgestuurd om te laten wortelen, ik ben er zo blij mee! Nogmaals dank!

stekjes gekregen

Zaterdag

Ik had van alles besteld bij de Decathlon, maar het scheen of door, of was te klein of er zat een gat in, dus reden we naar Den Haag om alles om te ruilen. Vervolgens deden we nog een kort rondje door de Xenos. Mijn hemel wat een leuke dingen hadden ze daar zeg, ik moest me echt inhouden. Thuis ging ik mijn stekjes in potjes zetten, ze waren voldoende geworteld. De kratjes hieronder komen trouwens ook van de Xenos. Verder heb ik niet zo heel veel gedaan die dag, behalve ‘s avonds natuurlijk weer Wie is de Mol kijken.

stekjes gepland

Zondag

Ik had het gekke idee gekregen om de zonsopgang te bekijken op de bloeiende heide. Je snapt dat dat idee in eerste instantie niet met enthousiasme ontvangen werd door de kinderclub. No way dat ze op zondag om half 6 gingen opstaan. Maar gaandeweg de dag veranderde dat inzicht, vooral toen ik wat foto’s liet zien en beloofde dat ik warme chocolademelk mee zou nemen. Sterre kwam zelfs om 23.00 uur haar bed nog uit om te zeggen dat ze tòch wakker gemaakt wilde worden. En dus zette ik om 5.15 uur mijn wekker en stonden we om 7 uur op de Hoorneboegse Heide nabij Hilversum. Na een klein kwartiertje door het bos stonden we dan eindelijk op de heide. We werden niet teleurgesteld: er waren slechts een paar wolkjes en de zon kwam heel mooi op. We zochten een mooi plekje voor het picknickkleed en genoten van het uitzicht en de warme chocolademelk. Ik maakte volop foto’s. Het werd met het kwartier mooier, of beter gezegd, anders. In het begin was het nog best donker en was er veel mist. Dit was prachtig op de foto’s. Later, toen de zon hoger kwam te staan, was het golden hour en kreeg alles die schitterende gouden gloed. Om 9 uur waren we uitgegeten, gedronken en gefotografeerd. Bovendien kwamen er meer mensen, veel met honden. Tijd om weer naar huis te rijden. Ondanks het vroege opstaan was het een hele leuke activiteit, kan het iedereen aanraden. Ik heb trouwens nog meer topideeën gekregen door het boek Verliefd op Nederland.

sunrise op de heide

paarse heide en opkomen

Sporten en grand prix

Eenmaal thuis ben ik bijna direct naar de sportschool gereden. Normaal ga ik altijd zwemmen op zondag, maar dat had ik nu natuurlijk niet gedaan. Na de sportschool was het tijd voor lunch, zette ik de foto’s van mijn camera op mijn computer en toen was het alweer tijd voor de Formule 1. Het was een superspannende race, helaas viel Max uit. Ondertussen stond ik in de keuken om radijsjestaart te maken. Toen iedereen ontdekte dat daar geitenkaas in zat, wilde niemand het meer eten. Voor de grap riep ik dat ik tompoucen zou gaan halen als ze het toch aten. Drie kwartier later stond ik bij de AH om tompoucen te regelen 😉

radijsjestaart met dillepesto

met maik op de heide

Vorig artikelZonsopgang bij de Hoorneboegse heide, onbetaalbaar mooi!
Volgend artikelMijn ervaring met de Elfstedentocht fietsen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in