Foto weekoverzicht Judith #230

En weer een week voorbij. Wat gaat het hard hè? De zomervakantie is in zicht, alhoewel het nog best even doorpakken is. Het begin van de week hadden we nog lekker weer, daarna vooral veel regen en daar word ik toch een stuk minder blij van altijd.

Maandag

Ik dacht dat ik een rustige ochtend zou hebben, maar er kwamen allerlei telefoontjes en voor ik het wist was de ochtend voorbij. Ik moest me haasten naar de school van de kinderen, want het was Pinksterfeest op de Vrije School en dan is het altijd de bedoeling dat de ouders komen kijken hoe de kinderen rond de meiboom dansen. Ik had daar speciaal mijn agenda voor vrij gehouden.

Na het dansen nam ik Yuren mee naar huis, de meisjes gingen naar de opvang. Yuren vindt het daar niet meer zo leuk en we zijn voorzichtig aan het kijken of hij 1 dag in de week zelf naar huis kan komen en dan twee uurtjes alleen thuis kan zijn op mijn werkdag. Het lijkt goed te gaan, dus wie weet… Eind van de dag ging ik wandelen met Niky, zoals elke maandag, en dat was weer even goed om te doen.

Dinsdag

Een hele drukke dag, waarbij ik van hot naar her reed en niet eens tijd had om te lunchen. Zo aan het einde van het schooljaar is er een hoop “gedoe” en moet ik vanalles regelen. Dat is niet erg, want het is mijn werk, maar het is wel echt een piektijd. Terwijl ik naar huis reed zat ik te twijfelen of ik met de auto of met de fiets Yuren zou gaan ophalen bij een vriendje. Normaal zou ik zijn gaan fietsen, maar omdat ze onweer afgaven twijfelde ik. Net toen ik besloten had op de fiets te gaan, kreeg ik een telefoontje dat Yuren thuisgebracht werd en hoefde ik dus helemaal niet meer weg. Kon ik mooi aan de gevulde courgette uit de oven beginnen.

Spontaan plan

Thuis zat ik nog even te werken en wat voor te bereiden voor ons weekendje weg naar België met Pinksteren. We kwamen spontaan op het idee om op maandag langs een vriendinnetje van Sterre te gaan, die sinds dit jaar in Brugge woont. Lang leven Instagram: we hadden zo een afspraak gemaakt en Sterre had een smile van oor tot oor dat ze haar vriendin weer zou gaan zien.

Woensdag

Ik had geen vroege afspraak, dus ik besloot meteen na het opstaan maar te gaan sporten. Had ik dat vast gehad. Toen ik thuis heb ik wat gemaild en gebeld en ik dacht dat ik om 12 uur snel moest lunchen om naar een lange middag vol overleggen te gaan. Toen belde er iemand die me vertelde dat het overleg niet door ging en had ik opeens een hele lege middag. Heerlijk! Ik ben boven gaan zitten, want op woensdag is Maik natuurlijk thuis met de kinderen ‘s middags, en heb de hele tijd gewerkt. Veel achterstallige zaken kunnen afhandelen, dat ruimt lekker op in mijn hoofd en mijn mailbox. Na het eten ben ik nog gewoon door gegaan met werken en ik ging pas tegen middernacht naar bed. Maik lag toen al te snurken 🙂

Donderdag

Ik had nog lang wakker gelegen wegens koude voeten. Tenslotte heb ik ze maar onder Maik z’n buik gewurmd om warm te maken, hij gaf geen kik 🙂 Dat hielp. De ochtend vond ik dus wat vroeg beginnen, ik was nog niet echt klaar met slapen, maar ja. Fee zou een dagje thuis blijven, maar die stond natuurlijk ook alweer achterlijk vroeg naast haar bed. Terwijl ze op andere dagen niet uit bed te krijgen is. Zucht. We hebben niet zoveel gedaan. Feetje heeft lekker gespeeld, ik wat gelezen en gewerkt. Ik ben eigenlijk nog steeds mail aan het wegwerken van de 2,5 week Noorwegen.

Vrijdag

Iedereen was vrijdag naar school, dus ging ik in de ochtend sporten en daarna de badkamer schoonmaken. Dat was nogal nodig… Vervolgens Fee van school gehaald. Lenthe had een feestje. Daarna de tassen ingepakt van iedereen, gewacht op Yuren die zelf uit school kwam en Maik die eerder van zijn werk kwam. Daarna pikten we Lenthe op van het feestje en reden we naar de Belgische kust. Maar het was file. Nogal erg. In plaats van 2,5 uur deden we er 4 uur over. Eenmaal in Koksijde had iedereen honger en dorst en gingen we direct aan tafel in het restaurant van het hotel. Mijn wijntje smaakte heerlijk en de tong ook. De kinderen lagen natuurlijk veel te laat op bed, maar het was een leuke avond.

Zaterdag

In Hotel Sollcress hebben we een familiekamer: 2 kamers voor 3 personen die aan elkaar geschakeld zitten. Twee badkamers ook. Lekker veel ruimte dus. Na het wakker worden begon ik met baantjes trekken in het zwembad. In de ochtend een goed ontbijt en toen gingen Sterre en Maik weer terug naar Rijswijk, terwijl ik met de andere drie kinderen daar bleef. Sterre had nl een uitvoering van musicalles en die datum wisten we pas nadat dit geboekt was. Ik kocht tramkaarten voor iedereen en we gingen een dagje op pad.

Kusttram

Ik ging met de kinderen met de kusttram naar Oostduinkerke. Daar zouden de Paardenvissers komen. Ik heb die al eens gezien, en dat was toen erg leuk. Helaas hoorden we ter plekke dat het was afgelast. We hebben nog even in het zand gespeeld en zijn toen naar Nieuwpoort gegaan met de tram. Helaas waaide het zo hard, dat we steeds gezandstraald werden. Dus de tram ingestapt naar Koksijde bad, waar we een leuke conceptstore vonden: Kabine. Er stond een flipperkast wat de kinderen geweldig vonden en we hebben er wat gedronken en gegeten. Dat was heel leuk, tot Yuren Fee in haar buik duwde en Fee ter plekke, midden in die zaak, de ergste driftbui van haar leven kreeg. Echt niks was meer goed, compleet hysterisch was ze en ze ging van het één naar het ander: IK WIL NU NIEUWE KLEREN, IK WIL NU IN DE DRAAGDOEK, JE MOET STOPPEN MET TEGEN MIJ PRATEN, IK HEB HET KOUD, MAAR IK WIL NIET MIJN VEST AAN. En nog veel meer. Denk dat iedereen het gehoord heeft en ik werd ook door iedereen die we tegenkwamem vol medelijden aangekeken. Het ging trouwens door tot we weer in het hotel waren, dus ook onderweg naar de tram en ook in de tram. Anyway, in het hotel werd ze rustig en toen besloot ik maar met ze te gaan zwemmen, dat doet het meestal net zo goed als de iPad (maar die hebben we niet mee). Dus hees ik me in mijn zeiknatte badpak (nog nat van vanmorgen) en ging ik met drie stuiterende kids de trap af richting zwembad. Na een uurtje zwemmen kreeg ik ze gelukkig weer mee naar boven, waar ik iedereen in een Kneipp prinsessenbad stopte (ook Yuren, die niet op de foto wilde want prinsessenschuim is voor meisjes). Na het uitrusten aten we nog wat in De Panne, waar Maik en Sterre zich ook weer bij ons voegden.

Zondag

Na het ontbijt wilde de kinderen het allerliefste weer gaan zwemmen. Dus dat deden we. Ik trok mijn baantjes, zij speelden. Na het zwembad reden we naar surfschool en beachbar Windekind. Daar lunchten we en hesen ons daarna in een wetsuit voor een surfavontuur op zee. Helaas was de zee nogal wild en lukte het me niet om te blijven staan. Zeker niet doordat ik ook Yuren voorop had zitten. Desondanks was het toch weer leuk. Na 3 kwartier hielden we het voor gezien en gingen we naar het hotel om te douchen.

De Witte Berg

We reden na het douchen nog even naar de Panne om daar bij De Witte Berg wat te eten. Prachtig uitzicht over de zee heb je daar en het eten was heerlijk. De Grand Prix werd natuurlijk ook nog even aangezet voor de start. Daarna snel terug naar het hotel om de rest te kijken. Inmiddels ligt iedereen op bed. Ik wilde de foto’s nog uploaden, maar mijn laptop wil geen verbinding maken met de wifi. Dus typte ik mijn weekoverzicht op mijn telefoon en heb ik vanmorgen vroeg de foto’s pas er in gezet. Vandaag gaan we nog een dagje naar Brugge en dan weer lekker naar huis. Fijne Pinksteren iedereen!

Vorig artikelNieuwe zomer, nieuwe tuinkussens!
Volgend artikelOnly for Men, het paradijs voor mannenkleding en cadeaus
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in