Foto weekoverzicht Judith #306

schoen zetten nov 2020 bij de deurWeer een week voorbij. Ik heb het gevoel dat in de Corona tijd mijn weken er grotendeels hetzelfde uitzien. Is het nog wel leuk om mijn weekoverzicht te lezen? We zitten immers vooral binnen, zeker nu in de winter. Deze week stond natuurlijk in het teken van sinterklaas. Er werd 2 keer een schoen gezet, we knutselden over de sint en we zongen liedjes. Lenthe kan inmiddels zelfs op de piano een sinterklaasliedje spelen.

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #305

Maandag

Ik had om 7.15 uur gereserveerd bij de sportschool. Dat leek een goed idee toen ik dat deed, maar maandagochtend vroeg had ik toch wat moeite om mijn bed om kwart voor 7 uit te springen en mijn sportkleding aan te trekken. Vervolgens ging ik ook nog eens in het donker weg. Net of je midden in de nacht gaat sporten. Uiteindelijk was ik wel blij dat ik geweest was, zoals altijd. De rest van de dag zat ik achter de laptop, dus dan is het echt fijn om bewegend de dag te beginnen. Ik had niet eens tijd voor een wandeling tussen de middag. ‘s Avonds ging ik heel vroeg naar bed. De nacht ervoor had ik maar 3 uur geslapen, dat is echt te weinig. Gelukkig maakte ik een goede nacht, ik sliep maarliefst 8,5 uur.

iedereen naar bed nov 2020

Dinsdag

Na het ontbijt ging ik meteen een rondje hardlopen. Slechts een half uurtje hoor, meer tijd had ik niet. Het ging niet zo lekker als anders, want ik ben weer begonnen met een koolhydraatarm dieet. Ieder jaar probeer ik in november en december een paar kilo af te vallen, zodat ik met kerst nergens op hoef te letten. Ik val liever vooraf af, dan achteraf, want dan zit je toch een paar weken minder goed in je vel met overtollig gewicht. Dat voorkom ik liever, vandaar deze strategie. Bij een koolhydraatarm dieet heeft je lijf weinig glycogeen voorraad, waardoor sporten dus trager gaat. Ik vind dat frusterend, want ik had net mijn PR verbroken en nu loop ik ineens een stuk langzamer. Gelukkig is het tijdelijk. Ik ben van plan dit te doen tot 5 december, dus dat is te overzien. Hopelijk is er dan 2 kilo af, dat zou mooi zijn.

washok vordert gestaag

Woensdag

Over de woensdag heb ik ook niet zo heel veel te vertellen. Mijn dag zat van ‘s morgens tot ‘s middags volgepland. Ik heb ook niet gesport, maar ben wel gaan wandelen. Zo had ik toch mijn ringen vol. Ik probeerde ook te reserveren bij het zwembad, maar zonder succes. De webwinkel had een storing en telefonisch kreeg ik steeds een in gesprek toon. Dus dat werd ‘m niet.

Donderdag

Ik had op donderdag de hele dag weer online opleiding. Nu stond in mijn agenda dat het om half 10 begon, dus ging ik om kwart voor 8 nog even naar de sportschool. Toen ik thuiskwam zag ik allemaal appjes van een collega met “Waar blijf je?” Bleek het dus al om 9 uur te zijn begonnen, oeps! Gelukkig had ik alleen de terugblik op de vorige opleidingsdag gemist en nog geen nieuwe informatie… Eind van de dag ging ik met Lenthe naar pianoles. Gelukkig hoefde Yuren niet naar logopedie, want ik was heel moe. Na het eten ging ik dan ook lekker in bad. Even ontspannen. Lenthe kwam trouwens met de plant hieronder thuis, die kon ik wel even stekken dacht ze. Het bleek een Italiaanse Aronskelk, eigenlijk voor buiten en heel giftig. Ik heb ‘m op water gezet, want hij is mooi, maar ben bang dat het niks gaat worden.

opleiding effectief beinvloeden

Italiaanse aronskelk

 

 

 

 

 

 

Vrijdag

Na het ontbijt had ik eerst een overleg, daarna ging ik hardlopen en toen had ik nog een afspraak van mijn werk. Daarna moest ik als een speer richting school om Fee op te halen. we lunchten samen en bakten daarna een koolhydraatarme bananenbrood. Dat was heel gezellig. Ik haalde Lenthe en Yuren van school en toen was het bananenbrood precies klaar. De rest van de middag genoten we van het feit dat het lekker weekend was. Fee was een beetje hangerig en moe. Tijdens het avondeten bleek waarom: ze had koorts. Ook klaagde ze over hoofdpijn. Ik ben met haar naar boven gegaan en lekker in bed gaan liggen, ze sliep zo. Het was een redelijke nacht, met wel een paar keer wakker natuurlijk, maar ze knapte snel op.

bananenbrood koolhydraatarm in bakblik

Zaterdag

In de ochtend was de koorts weg. Volgens het RIVM hoef je alleen in thuisquarantaine als een gezinslid corona-klachten heeft. Die had ze niet echt, behalve een beetje koorts. We besloten dus dat Yuren wel gewoon kon voetballen. Ondertussen ging ik een rondje wandelen door het Delftse Hout, want ik ging vandaag niet naar de sportschool. Zo had ik toch een beetje beweging. Verder ben ik de hele middag bezig geweest om een nieuw financieel plan voor 2021 te maken. En het evalueren van het plan van afgelopen jaar. Ik doe dat ieder jaar, heerlijk vind ik dat. Het kost alleen wel altijd veel tijd. Je moet alles van het afgelopen jaar nalopen. Ik maak dan een overzicht wat ik aan passieve inkomsten heb ontvangen, wat aan zakelijke omzet en aan winst. Zo bepaal ik ook wat ik mezelf volgend jaar aan salaris ga uitkeren. Het is leuk om te zien dat we alle doelen hebben gehaald dit jaar. Ondanks de corona crisis! Of misschien wel dankzij, want al mijn reisjes zijn natuurlijk niet doorgegaan, op onze zomervakantie na. Grappig trouwens om te zien dat ik met beleggen via Semmie nu nog meer rendement heb dan vorig jaar (nu 23% tegenover vorig jaar 19%). Terwijl het in april zelfs in de min stond door Corona, is alles nu toch weer bijgetrokken. Lang leve Semmie! (als je ook een rekening bij Semmie wil openen, doe dat dan via deze link. Krijgen we allebei €15 cadeau!)

wandelen bij de voetbal nov 2020

Schoonmaken en klussen

Aan het eind van de middag heb ik de hele benedenverdieping nog schoongemaakt. Maik was de hele dag bezig met het washok. Dat is inmiddels geverfd. Hij heeft ook al zijn gereedschap uitgezocht. We zoeken nu alleen nog een mooie witte kast die 2.20 m hoog is, 175 lang en 50 cm diep. Liefst met schuifdeuren. Ikea heeft niks, helaas. Als iemand de gouden tip heeft, let me know!

Zondag

Ik had tevergeefs geprobeerd om te bellen met het zwembad, maar zonder succes. Er was een storing bij de webshop, dus reserveren was onmogelijk. Dat zat er dus nog even niet in. Daarom ging ik hardlopen. Helaas liep rumkeeper na ongeveer 0,5 km vast, dus dat was balen. Daar kwam ik ook pas later achter, dus de eerste km was niet geregistreerd. Ik liep wel rond de 11 km, dus dat was fijn. Daarna bracht ik Lenthe naar het zwembad in Voorburg. Zij had een feestje van een meisje van pianoles. Dat was best spannend, want ze kende helemaal niemand. Toch wilde ze het wel. Het was natuurlijk heel gezellig. Toen ik thuis kwam werd ik trouwens niet lekker. Ik had natuurlijk 11 km hardgelopen en dat zonder koolhydraten, dat veroorzaakte een hongerklop. Dus ik heb toch een paar dropjes gegeten om daar uit te komen, dat hielp gelukkig vrij snel. ‘s Middags heb ik met Yuren en Lenthe nog een potje Avonturenland gedaan, heel leuk spel. We aten zuurkool, de kinderen mochten hun schoen zetten en toen zat het weekend er alweer op. sinterklaas in de wijk nov 202011 km hardlopen zonder kh nov 2020

Vorig artikelKoolhydraatarm bananenbrood, lekker en simpel!
Volgend artikel7 manieren om piano te leren spelen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in