Foto weekoverzicht Judith #310

metalen vleugels voor kaars onshusTja, dat was natuurlijk weer even gedoe afgelopen week. Maandag werd ineens een harde lockdown aangekondigd en dat kwam best onverwacht. Halsoverkop moesten we dingen regelen, zoals bedankjes voor de meesters en juffen, gedoe met werk, etc. Even schakelen dus. De kinderen waren ook teleurgesteld dat allerlei kerstdingen niet helemaal doorgingen zoals gepland, maar de scholen hebben hun best gedaan er toch een leuke afsluiting van te maken. Hier thuis is het ook even aanpoten, maar we redden het wel samen. Gelukkig is het kerstvakantie en hoeft er even niet zoveel. We doen gewoon lekker rustig aan. Lees trouwens vooral ook even door onder de zondag, want ik mag iets heel leuks weggeven!

Maandag

Het leek een gewonen dag als alle andere, tot er rond het middaguur uitlekte dat er een harde lockdown zou komen, waarbij ook de scholen dichtgingen. Dat was even schrikken, want er werd steeds gezegd dat de basisscholen open zouden blijven. Het eerste waar ik aan dacht was dat ik voor Yuren nog even de kapper moest regelen. Hij klaagde al 2 weken over te lange haren, dus hem hiermee laten lopen zou voor hem heel naar zijn. Of ik zou zelf de schaar er weer in moeten zetten. Gelukkig had de kapper nog een plekje voor hem. Dus eind van de dag ging ik met hem naar de kapper en daar was hij erg blij mee. Verder was het gewoon een drukke werkdag eigenlijk. Er kwamen ook heel veel pakketjes en ik bestelde nog wat kerstcadeautjes.

kappertje voor lockdown 2Yuren kapper geweest voor kerst 2020

Dinsdag

Ik ben klassenouder van de klas van Yuren, dus onverwacht moesten de cadeautjes vandaag mee naar school voor de meesters en juffen. Voor de andere klassen had ik ook nog een kleinigheidje bedacht, maar dat moest nog wel even gemaakt in de vroege ochtend. Best hectisch dus, maar gelukkig zijn kinderen flexibel en hielpen ze goed mee. Overdag gingen mijn afspraken grotendeels gewoon door. Logisch ook: ik werkte natuurlijk al thuis, dus alles stond al online ingepland. Hoe dat na kerst moet als de kinderen thuis zijn is wel een uitdaging, maar we gaan het zien. Komt vast goed. Tussendoor ging ik ook nog even hardlopen, want de sportschool die ik gereserveerd had was uiteraard ook dicht. Dat wordt weer veel hardlopen en Disqen de komende tijd! De kinderen kwamen uit school vol verhalen. Ze waren ook een beetje druk, vanwege het feit dat ze ineens vakantie hadden nu. Na het avondeten en een aflevering Kerst met Linus om rustig te worden, zijn we lekker op tijd naar bed gegaan.

kerstboom spiraal dec 2020kerststal gemaakt door Fee 2020

Woensdag

De eerste dag met de kinderen thuis. Even wennen weer, vooral omdat ik zelf gewoon moest werken. De kinderen hoefden geen thuisonderwijs te doen, dus dat scheelde wel, maar alsnog hebben ze je continue nodig. Er kwam ook een vriendinnetje spelen van Lenthe. Die bleef meteen maar eten 🙂 Was gezellig hoor. Ik ging tegen dat het donker werd ook nog even wandelen.

wandeling zonsondergang dec 2020

Donderdag

De dag begon met een rondje hardlopen. Het was helemaal niet koud, eigenlijk heel lekker zelfs. Toen ik gedoucht was, kwam Jody op bezoek. Zij heeft Corona gehad in maart en op de IC gelegen en is nog steeds bezig om daarvan te herstellen. Onderdeel daarvan is dat ze veel moet bewegen. Jody woont op ongeveer 3,5 km afstand van mij, dus kwam ze hierheen lopen, koffie drinken, en liep ze weer terug naar huis. Prima wandeling! Om 4 uur had Lenthe online pianoles, dus verkaste ik naar boven met wijn en borrelnootjes voor een online bingo kerstborrel met mijn werk. Ik won notabene nog ook. Iets met een hamster, maar wat precies weet ik eigenlijk niet 🙂 Het wordt langsgebracht, dus ik wacht in spanning af 😉

Jody komt koffie drinken

bingo met werk dec 2020
Vrijdag

Ik moest al heel vroeg gaan bloedprikken bij de huisarts. Niks bijzonders hoor. Ik slik een medicijn wat invloed kan hebben op oa je Kalium gehalte, dus af en toe checken we even of dat nog in orde is. Daarna moest ik naar de handfysio in Scheveningen. Daar was ik veel te vroeg. Ik liep dus maar even naar het Noordelijk Havenhoofd. Het waaide behoorlijk hard en het was ijskoud. Ik had geen jas mee, dus toen ik een half uur later bij de fysio zat waren mijn handen stijf van de kou. Vervolgens was het tijd voor ontbijt en een kopje thee. De kinderen gingen even met de buurvrouw naar de speeltuin. Daar staat een tafeltennistafel, dus namen ze tafeltennisbatjes mee. Maik moest nog gewoon werken. Ondertussen zijn we ook nog heel druk met onze vogel tam maken. Best lastig soms hoor. Zodra ze uit de kooi is, gaat ze regelrecht naar de kerstboom en kruipt daar zo hoog in dat ik er niet meer bij kan komen. Dus moet ik dan weer op een stoel klimmen om haar te vangen en in de kooi te krijgen. We oefenen nu dat ze zelf vanaf de boom op onze arm komt zitten, maar dat lukt nog niet altijd.

noordelijk havenhoofdpip op mijn hoofd

HanTing

Maik en ik bestelden voor ‘s avonds een homekit vismenu bij HanTing, een UMAMI restaurant in Den Haag. Zij bezorgen dat thuis op de door jou aangegeven tijd en dan hoef je thuis alleen nog de finishing touch te doen. Dat wil zeggen: de voorgerechten op de borden schuiven, de hoofdgerechten 13 minuutjes in de oven verwarmen en het dessert op tafel zetten. Ideaal en yummie! We hebben hier een tijdje geleden gegeten toen het restaurant open was en dat was ontzettend lekker. We hadden gewoon zin in een lekker etentje thuis. De kinderen mochten hun pizza’s boven opeten, zodat we even met z’n tweetjes konden kletsen zonder kinderoren erbij. Je moet af en toe een beetje creatief zijn hè, in Corona tijd 🙂 We vonden het in elk geval een heel geslaagde avond en voor herhaling vatbaar.

hangting thuis uit eten

 

 

hangting garnalen

 

 

 

hanting zeebaars

Zaterdag

Ik wilde wel weer eens een 15 km hardlopen, maar wist niet of me dat ging lukken. De laatste maanden heb ik steeds tussen de 5 en 10 km gerend, maar eigenlijk niet langer. Ik besloot maar gewoon te beginnen en te zien hoe ver ik zou komen. Het was best mooi weer, dus toen ik bij de afslag kwam wat het verschil maakt tussen 10 of 15 km koos ik voor de 15. Helaas werd het al snel slechter weer en had ik even spijt, maar ik besloot er niet over na te denken en gewoon maar door te lopen. Na ruim anderhalf uur was ik weer thuis en was ik toch blij dat ik was doorgerend. De rest van de dag was ik echter wel heel moe, dus deed ik niet veel meer dan een beetje bankhangen. Maik verfde een muurtje en een spiegel ik probeerde nog wat te lezen. Verder weinig meer gedaan eigenlijk. Oh, mijn prijs van de bingo van mijn werk kwam binnen, een hamster kerstbal 🙂 Altijd al willen hebben haha.

spiegel in de gang roze

Zondag

Na wat uitslapen was het tijd voor een schoonmaak rondje. Rond lunchtijd maakte ik een wandeling naar mijn zwager en schoonzus om nog een kerstcadeautje te brengen wat Maiks ouders hadden meegegeven. Het is zo’n 4,5 km wandelen, dus heen en terug had ik bijna 9 km in de benen. ‘s Middags kregen we visite. Vrienden van ons uit Castricum, die ik voor het laatst had gezien in 2018, kwamen koffie drinken. Was heel gezellig om weer eens af te spreken. We hebben tussendoor natuurlijk wel contact gehad via de app en telefoon, maar om gewoon weer eens live af te spreken was extra leuk. Zeker omdat je in deze tijd haast niemand ziet. Ik vergat helaas wel een foto te maken… We aten moussaka en daarna deed ik nog een potje stratego met Yuren. Dat won ik 🙂

Een hippe relaxstoel winnen!

Vorige week vertelde ik al dat ik al dat ik op vrijdag naar Utrecht moest voor een hele leuke samenwerking. Vandaag kan ik daar eindelijk meer over vertellen. Deze samenwerking is met Kronenburg. Zij verkopen relaxstoelen. Nu denk je dan al snel aan zo’n suffe stoel voor oude mensen (en die hebben ze ook hoor), maar ze verkopen ook modellen die echt modern en hip zijn. Ik vind het model Boukje bijvoorbeeld echt heel gaaf voor bij ons thuis. Ingeklapt is het gewoon een heel modern stoeltje, wat je in allerlei stoffen en kleuren kunt bestellen, uitgeklapt is het een stoel waar je gewoon niet meer uit wil. Ideaal voor het netflixen, om een boek in te lezen of om een wijntje in te drinken. Zeker nu we veel meer thuis zijn. Ik was in de showroom om mijn eigen stoel uit te kiezen. Vooraf dacht ik dat ik voor een roze stof zou gaan, maar ik viel direct voor de stof van het showmodel: zilvergrijs! Perfect te combineren met een mooi roze plaid en een design kussentje. Ik kan bijna niet wachten tot de stoeltjes bij mij thuis staan 🙂

Meedoen?

Het leuke is, dat Kronenburg zo’n Boukje model relaxstoel weggeeft! En ik mag die winactie helpen promoten. Het is een stoeltje ter waarde van €1800, dus meedoen is wel echt de moeite. Je mag bovendien zelf je stof en kleur kiezen, zodat het perfect in jouw interieur past. En het allerleukste is: ik heb vorige week dus een heel leuk spotje opgenomen om deze winactie te promoten. Meedoen kan via deze link op de website van Kronenburg! Check vooral ook het spotje hieronder, daar kun je de stoel precies zien. Over een aantal weken kun je zien hoe het stoeltje bij mij thuis staat!

Vorig artikelVega naanpizza met aubergine en buffelmozzarella
Volgend artikelDe leukste kerstjurkjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in