Foto weekoverzicht Judith #7

Weekoverzicht-7-JudithDe afgelopen week stond natuurlijk ook weer vooral in het teken van de zwangerschap. Ik vergelijk een zwangerschap altijd met een zandloper, tegen de tijd dat je moet bevallen zit je in het middelste buisje en is er weinig ruimte meer voor andere dingen dan de komende bevalling. En ik zat vooral te wachten…

Op maandag bestond Hip & Hot alweer 6 jaar. Best bijzonder, en zo leuk dat we de afgelopen jaren zo gegroeid zijn. Vorig jaar oktober hebben we de hele website gerestyled. We gingen van roze naar vrolijk geel. En we voegden een webwinkel aan onze blog toe. Gewoon, voor de leuk. Af en toe verkoop ik er producten in die ik tegenkom en waarvan ik merk dat ze aanspreken. En Nelleke Wouters ontwerpt voor ons allerlei stationery artikelen, zoals de complimentenkaarten. Vanwege het 6 jarig bestaan kon je daarom afgelopen maandag de hele dag een gratis kaartje verzenden en tussen 12 en 1 zelfs helemaal gratis (dus ook zonder verzendkosten). Daar werd goed gebruik van gemaakt! Ik heb een halve middag zitten inpakken 🙂
IMG_7065

Misschien kwam het door de drukte op Hip & Hot, maar ‘s middags waren we opeens een poosje helemaal niet bereikbaar. Ik heb meteen de webhoast gebeld, want ik baal altijd flink als de site off line is. Gelukkig hadden ze het probleem snel opgelost.

IMG_7083

‘s Avonds maakte ik nog een foto van mijn 38 weken zwangere buik. Ik had wat lichte krampen en wist natuurlijk niet of het de laatste foto zou zijn. Achteraf bleek van niet….

IMG_7069

Rond het avondeten had ik helemaal geen trek en in plaats van eten ging ik dus op bed liggen. Daar werden de krampen erger, ze gingen over in weeën en harde buiken. Ik heb ze zelfs getimed met een appje. Het ging de hele avond door en ook ‘s nachts nog, maar ze bleven onregelmatig en de duur bleef hangen tussen de 20 en de 40 seconden. Uiteindelijk bleek het dus loos alarm.

IMG_7084

De volgende ochtend was het gerommel nog niet helemaal weg, maar ik had ook geen zin om op bed te liggen. Dus ging ik gezellig met Lenthe ontbijten. Ze at echt alles door elkaar: mijn halve havermoutpap, een appel, amandeltjes, gojibessen en zelfs een boterham met anijsnageltjes. Dat kind lust echt alles!

IMG_7085

Verder deed ik dinsdag niet veel. Beetje spelletjes met Lenthe, wat werken op de laptop en wat lezen. ‘s Avonds deden de kinderen goocheltrucs met de goocheldoos van Yuren. Lenthe probeerde de baby uit mijn buik te toveren, helaas zonder succes.

IMG_7095

Op woensdag was mijn schoonmoeder jarig. Ze vierde het niet echt, maar wij gingen ‘s middags toch even koffie drinken. Even de gedachten verzetten en iets anders doen dan thuis hangen. Ik ontving ook de foto’s van fotograaf Jelita Scholing voor High Teeth, sfeerbeeld van oa het deurtje van de tandenfee. Blij mee!

Donderdags mocht ik bij Sterre op school kijken naar de musical-repetitie. De uitvoering is volgende week, maar ik ben bang dat ik daar misschien niet bij kan zijn. Daarom had ik de juf gevraagd of ik een keertje tijdens het oefenen mocht komen kijken. De musical gaat over de school van vroeger en ik vond het heel leuk! Maik moest werken, dus ik had Lenthe meegenomen. Die gedroeg zich voorbeeldig. Na de musical ging ik met Lenthe even wat drinken op het Bankaplein. Ze smulde van de chocoladetaart en de koekjes bij de thee! Leuk om te zien. Ook kreeg ik een leuke aanvraag voor Hip & Hot, ik ben nog aan het duimen dat het doorgaat.

IMG_7221IMG_7160

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag kwam de oppas (helaas voor het laatst) de kindjes halen. Dat was dus een heerlijk rustige dag, waarop ik in alle rust even kon relaxen en voorwerken voor de komende weken. ‘s Middags moest ik naar de gynaecoloog. Bleek ik de afspraak een uur te vroeg in mijn agenda te hebben gezet, grrr! Dat was dus lang wachten. Alles was verder goed. Maik was mee, en we besloten daarna nog even naar de Thomsonlaan te rijden. Daar was net een nieuwe vestiging van Brownies & DownieS geopend en we hadden wel trek in een kopje Chai Latte met een brownie. Op de luifel stond: good things happen over coffee. Ik hoopte nog een beetje dat het de bevalling in gang zou zetten, maar niks hoor. Het is trouwens een leuk tentje, we zaten er heel gezellig.

IMG_7222

In het weekend had ik het niet naar mijn zin. Inmiddels de 39 weken gepasseerd en nog geen baby. Het meest lastige is, dat ik echt niet fit meer ben. Alles doet pijn, ik lig de halve nacht wakker van brandend maagzuur en ik voel me enorm hormonaal. Ik irriteer me ook aan alles en iedereen en dat heb ik zelf door 🙂 Dus ik besloot me op zaterdag het grootste gedeelte van de dag terug te trekken op de slaapkamer. Kon ik ook niet lelijk doen of me irriteren. Ik las die dag een boek uit. Breekijzer van Milou van der Will. Best een aardig boek, maar niet subliem. En ik snapte het einde niet helemaal (iemand die het me kan uitleggen?) ‘s Middags zat ik nog wel even op ons terras met de meisjes (met 2, of 3? ;-)). Lekker in het zonnetje. Yuren speelde de hele dag bij de overburen.

IMG_7202IMG_7207

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag was het wederom een prachtige lente-dag. Nog wel frisjes in de wind (wij wonen immers aan de kust), maar perfect weer voor de City-Pier-City. Oma ging mee met Maik en de kinderen, zodat ik even het rijk alleen had thuis. Heerlijk. Ik heb die rust om me heen echt nodig nu.

‘s Middags wilde ik er toch nog even uit, dus gingen we de nieuwste HOTSPOT van Den Haag uitproberen: Josti Tosti. Leuke tent, de kinderen konden op schommels zitten dus dat was al meteen goed natuurlijk. Maar ook de tosti’s waren lekker, en de panini’s. Bovendien zijn de prijzen heel schappelijk, als lunch is het dus een goed alternatief. Enige dat ik miste was de Chai Latte. Die serveerden ze niet. Maar de verse muntthee maakte dat goed.

IMG_7276

Thuis zaten we nog even in de binnentuin in het zonnetje, waar de kinderen een circusvoorstelling deden en wij genoten van wat vitamine D, en ik fabriceerde nog even snel een seizoenstafel, dit keer met thema pasen. We verwachten de boom rond 20 maart weer, en ik krijg er maar 15, waar er alweer 7 van verkocht zijn als pre-order. Wil je dus ook niet misgrijpen: bestel dan vast. De bomen worden met de hand gemaakt in een sociale werkplaats, daarom kan ik ze niet in grote hoeveelheden tegelijk bestellen. Ook wel weer mooi eigenlijk, zo blijft het uniek. Oh ja, en wil je ook van die leuke vilten figuurtjes in de boom? Deze worden handgemaakt door Daphne van B-Flowerd en ook deze kun je (per set van 5 stuks) in onze webwinkel kopen (beperkte oplage).

IMG_7273

Afijn, toen was er weer een week voorbij. As zaterdag is de uitgerekende datum. Maar die heb ik nog nooit gehaald tijdens mijn zwangerschappen. Helaas is er voor alles een eerste keer, dus ik houd er maar rekening mee dat de komende week nog geen hipenhot-baby wordt geboren. Kan het alleen maar meevallen…

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelFeet just love Wolkyshop
Volgend artikel2 leuke apps voor kinderen: Jouw Feestje en Jip & Janneke
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in