Groentesapjes voor kinderen die groente weigeren

Groentesapjes voor kinderen die groenteWie mij volgt op Instagram ziet bijna dagelijks hoe de kinderen hun neus ophalen voor bijna iedere groentesoort die er is. Elke dag opnieuw probeer ik creatief te zijn met mijn kookkunsten. De hele trukendoos gaat open, maar groenten gaan er vaak niet in. Ik was dan ook dolgelukkig toen ik een hele doos met groentesapjes van Sapje ontving. Allemaal kleurrijke drankjes, naar recept van chefkoks en boordevol gezonde vitaminen, mineralen, vezels en meer. Groentesapjes voor kinderen die groente weigeren dus. Althans, dat hoopte ik. In deze blog ga ik vertellen hoe de kinderen er op reageerden en natuurlijk ook wat ik zelf van de sapjes vind. 

Groentesapjes voor kinderen die groente weigeren

Het leuke aan Sapje is, dat de flesjes er leuk uit zien met ieder een label met wat er precies in zit. Als je zelf een groentesapje maakt, doe je er meestal hooguit 3 soorten groente en fruit in. Deze sapjes worden natuurlijk in grotere hoeveelheden gemaakt, en dus zitten er soms wel 10 verschillende ingrediënten in! Dat maakt ze extra lekker en gezond. De kinderen vonden het ook interessant. Door het kleurrijke geheel werd hun aandacht getriggerd. Ze kozen direct de mooiste kleuren uit. Groen werd het minst gewaardeerd, zo op het oog. Het blijft toch groente he 🙂 Rood, zoals de tomatensap en geel, zoals de selderij sap spreken kinderen toch het snelst aan.

sapjes van sapje

Smaken

Het grappige is: kinderen gaan vaak af op de kleur. Zo spreken roze en geel ze aan, terwijl dat niet altijd de lekkerste sapjes zijn, vond ik. Uiteindelijk vond ik de sapjes, op 1 na, echt allemaal lekker. Ze proeven heel puur en gezond, maar ze zijn niet extreem bitter of zuur. Ik vond aan één van de versies een wat “aardse” smaak zitten, dat sprak mij minder aan. Fee vond die juist weer heel lekker, dus het is echt persoonlijk. De smaak die eigenlijk iedereen lekker vond was de Rode Bietensap. Qua kleur sprak deze enorm aan, maar ook de smaak was lekker zoetig. Een van onze favorieten! 

Immuunsysteem

Deze groentesapjes dragen bij aan een goed immuunsysteem. Naast natuurlijk voldoende beweging, gezond eten en genoeg slaap. Daarom kan ik ze van harte aanbevelen! Voor jezelf, en de kinderen. Hier wordt al standaard ‘s morgens gevraagd: welk sapje hebben we vandaag? Tomatensap gezond, bietensap, selderij of een zonnig geel sapje? Meestal gebruiken we 3 sapjes per dag met z’n zessen, die we dan delen. De flesjes zijn best groot, dus er gaan met gemak twee volle glazen uit een flesje.

Hoe werkt het? 

Oh ja, misschien nog handig om uit te leggen hoe het werkt. Je bestelt dus online je doos sapjes naar keuze. Deze worden gekoeld thuisbezorgd. Ze zijn ultravers en je kunt ze direct invriezen. ‘s Avonds haal je het sapjes of de sapjes naar keuze uit de vriezer, die je op het aanrecht zet om te laten ontdooien. In de ochtend kun je ze dan zo na even schudden in een mooi glas gieten en er lekker van genieten. Begin de dag gezond met een groentesapje en zet het in voor de kinderen. Kinderen die anti-groen zijn, zijn we nu te snel af met deze groentesapjes voor kinderen die groente weigeren.

kids sappies

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #322
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #323
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in