Little Creations, de leukste knutselboxen van Nederland

knutselbox little creationsHouden jouw kinderen ook zoveel van knutselen? De meeste kinderen vinden dit wel leuk, maar als ouder heb je niet altijd tijd of zin om dit uitgebreid te bedenken, inkopen ervoor te doen en te begeleiden. Dit probleem wordt opgelost door Little Creations, de leukste knutselboxen van Nederland! Zij bieden maandelijks een leuke knutselbox met alle benodigde knutselmaterialen inclusief handige instructiekaarten en het wordt nog thuisbezorgd ook. Ik vind het een fantastisch concept en vertel je er in deze blog alles over. 

Tip: Knutselschaapje met echte schapenwol
Tip: Meer leuks over thuis knutselen

Little Creations, de leukste knutselboxen van Nederland

De afgelopen tijd, met de kinderen thuis en mijn werk erbij voelde ik me als ouder soms toch tekortschieten. Je wil je werk goed doen, er voor de kinderen zijn en ondertussen heeft een dag toch echt maar 24 uur. Ik was dus erg benieuwd naar de knutselboxen, die ik via Instagram ontdekte. Samen met de kinderen bekeken we de opties. Yuren zag al meteen dat er een voetbalspel gemaakt kon worden, dat wilde hij wel! Lenthe en Fee gingen voor de meisjesboxen, met een unicorn dromenvanger, een schatkistje en een foam cupcake. De boxen werden al meteen de volgende dag bezorgd. Zo konden ze na school direct aan de slag. 

Little Creations, de leukste knutselboxen van Nederland stappenplan

Perfect stappenplan

Het stappenplan dat erbij zit is echt heel duidelijk en helder. Met foto’s èn beschrijving. Voor Fee moest ik nog wel een beetje helpen, want zij kan natuurlijk nog niet zo goed lezen. Lenthe kon alles zelfstandig maken. Yuren ook, al haalde hij de witte verf en de witte lijm in dezelfde potjes door elkaar. Tip voor de makers: doe er even een stickertje op dat het ene verf is en het andere lijm. Impulsieve kinderen checken dat namelijk niet 🙂 Ander klein feedbackpuntje heb ik over de meisjesdoos. Het vilt voor de unicorn dromenvanger, met name het witte vilt, was echt niet te knippen door kleine kinderhandjes. Gelukkig was daar mama to the rescue, maar er bestaat wel beter knipbaar vilt. Verder zat echt alles erbij, tot aan kwastjes toe. Alleen de schaar moesten we er zelf even bijpakken. Ideaal.

unicorn romenvanger maken

Hoe lang ben je ongeveer bezig?

De knutselboxen bevatten 3 knutsels, die kinderen op 3 verschillende momenten kunnen maken. Uiteraard ook alles achter elkaar, maar daar hadden ze bij mij de energie niet voor. Sommige dingen moeten ook eerst drogen, zoals bijvoorbeeld het schatkistje en het voetbalspel. Al met al waren ze er per knutselwerkje zo’n half uur tot een uur mee bezig. Kinderen van 6 jaar hebben soms nog wel iets hulp nodig, maar hoe ouder, hoe meer zelfstandig ze alles kunnen maken. Van 1 box heb je dus ongeveer 2 tot 3 uur plezier in totaal. En daarna natuurlijk een mooi resultaat. Zo werd de dromenvanger meteen opgehangen in de kamers en het voetbalspel wordt meegespeeld. 

dromenvanger maken little c

Wat vind ik van de knutselboxen?

De kinderen werden heel enthousiast van de knutselboxen. Ze keken mee op de website welke er waren en gingen zodra ze binnen waren meteen aan de slag. De kinderen gingen eerst alle zakjes bekijken en kozen daarna de dromenvanger als eerste uit om te gaan maken. De volgende dag kozen ze het schatkistje uit en in het weekend werd de cupcake gemaakt. Ik vind dat er leuke resultaten uit komen die kinderen erg aanspreken en dat het zo compleet is met alle materialen en het stappenplan is ideaal. 

Little Creations, de leukste knutselboxen van Nederland voetbalspel maken

Kritisch puntje

Met mijn juffenachtergrond vind ik echter ook wel dat alles erg is voorgekauwd en er dus weinig eigen creativiteit van de kinderen bij komt kijken. Iedereen heeft hetzelfde roze lintje, iedereen heeft dezelfde bloemetjes en dezelfde kleuren touwtjes bij de dromenvanger. Alles ziet er uiteindelijk precies hetzelfde uit. Dat maakt deze knutselboxen nog steeds een aanrader hoor, maar houd als ouder wel in gedachten dat gewoon een heleboel gekleurd papier, verpakkingen en kurken, touw, lijm en een schaar in combinatie met de opdracht “dromenvanger” net zo goed voor fantastische resultaten kan zorgen. Alleen zijn ze dan wel allemaal anders, creatiever en minder “perfect”. Juist de afwisseling vind ik belangrijk.

lint dromenvanger little creations knutselbox ervaring

Prijzen van de knutselboxen

De prijzen van de knutselboxen variëren van €19,95 tot €25,95. Dat vind ik een prima prijs, als je bedenkt dat echt alles er in zit. Bovendien wordt het thuisbezorgd, dus de verzendkosten voor pakketpost zitten er deels ook in verwerkt (je betaalt €3,95 terwijl pakketpost veel duurder is). Als je elke maand 1 box besteld, dan valt het best mee en je kinderen hebben er veel plezier van. Little Creations, de leukste knutselboxen van Nederland, zijn echt de moeite waard. 

Lees ook: Hippe kinderfeestjes

Boxen voor kinderfeestjes

Er zijn ook speciale boxen voor kinderfeestjes. Die vind ik echt geweldig. Voor de verjaardag van Fee heb ik de dromenvangers al in mijn hoofd om te bestellen. Ideaal om die zo kant en klaar te ontvangen, zeker in coronatijd als er niet zoveel mogelijkheden zijn. Je hebt er geen omkijken naar, alles staat goed uitgelegd en iedereen kan zo beginnen met een feestje. Zonder twijfel een aanrader! Nieuwsgierig naar alle boxen? Je vindt ze hier

Vorig artikelBoek review Verlost van verleiding
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #319
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in