Klaarkomen is hartstikke gezond!

Klaarkomen is hartstikke gezond!Onlangs las ik een artikel over dat vrouwen aantrekkelijker worden gevonden als zij regelmatig seks hebben. Meteen schoot ik in de stress, omdat ik besefte dat ik al 2 jaar single ben en door de coronacrisis ben ik het laatste jaar ook niet echt aan daten toegekomen. Gelukkig las ik al vrij snel dat het krijgen van orgasmes de truc doet en kon ik als 39-jarige single weer rustig ademhalen. Door regelmatig klaar te komen, maak je namelijk – als vrouw zijnde – oestrogeen aan, waardoor er meer zuurstof in je bloed komt. Oestrogeen die vrijkomt, in combinatie met het aanmaken van zweet, zorgt ervoor dat je poriën worden gereinigd en je huidcellen vernieuwd, waardoor je dus een strakkere en gezondere huid krijgt.

Lees ook: Boeken die je kunt gebruiken bij de seksuele voorlichting

Seks mét een partner is misschien wel veel leuker, maar gelukkig is een partner niet nodig om overweldigende orgasmes te kunnen beleven. Want ondanks dat er nog steeds een taboe op rust, mogen we uiterst blij zijn met alle hulpmiddelen die verkocht worden in de vele verschillende vormen, maten, kleuren en materialen, voor ons genot en dus óók voor onze gezondheid! Naast het feit dat seksspeeltjes handige hulpmiddelen zijn voor ons (single) ladies, die hun huid jong willen houden en aantrekkelijk willen blijven, zijn er natuurlijk ook vele sekstoys speciaal voor mannen óf die jullie samen kunnen gebruiken om vaker klaar te komen. Orgasmes leveren namelijk niet alleen (gezondsheids)voordelen voor dames op, maar uiteraard óók voor mannen.

Alleen maar voordelen 

Zo schijnen mannen die vaker dan 21 keer klaarkomen per maand, minder kans hebben op prostaatkanker dan mannen die tussen de 4 en 7 keer ejaculeren per maand. Wat precies het verband is, is helaas nog onduidelijk, maar in het kader van ‘niet geschoten is altijd mis’ zou ik alle mannen willen adviseren minstens 21 keer klaar te komen per maand. Ook heeft het hebben van orgasmes een positief effect op je geheugen. Tijdens het klaarkomen stroomt er namelijk meer bloed naar je hersenen waardoor je concentratievermogen, verbeelding én je geheugen verbetert. Ik zie hier alleen maar winst liggen!

Doei stresshormonen

Klaarkomen is ook nog eens heel goed voor je immuunsysteem. Door bijvoorbeeld te masturberen, met of zonder seksspeeltje, met of zonder partner, maak je het stresshormoon cortisol aan. In kleine hoeveelheden is het stresshormoon uiterst goed voor je immuunsysteem. Een teveel aan cortisol is ongezonder, maar door de seks/masturbatie maak je ook het knuffelhormoon aan, wat de boel weer in balans brengt. Ik zou zeggen, gezien deze coronatijden, masturbeer en vrij erop los om je immuunsysteem te verbeteren! Nog meer winst. Klaarkomen is hartstikke gezond dus!

Taboe doorbreken

Helaas ligt er op het gebruik van sextoys door mannen een nog grotere taboe dan bij vrouwen. Wij vrouwen delen steeds vaker ongegeneerd onze sekservaringen met sekstoys met elkaar aan de keukentafel. We houden zelfs hele ‘tupperware parties’, zodat we op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste trends op vibrator- en dildogebied, terwijl het voor veel mannen open en bloot spreken over het gebruik van sekstoys nog steeds een dingetje lijkt te zijn. Er bestaat een soort (onterecht) vooroordeel dat mannen die sekstoys gebruiken vaak eenzaam en pervers zijn, maar dat is natuurlijk klinkklare onzin!

Sekstoys

Naast dat er vele verschillende masturbators zijn voor (single) mannen, zijn er ontzettend veel verschillende sekstoys voor mannen die de ‘sexytime’ met de (seks)partner nóg spannender kunnen maken. Vooral wanneer je ze samen gebruikt. Zo zijn er diverse speeltjes die je als vrouw kunt inbrengen en kunt inhouden tijdens de seks voor extra genot voor beiden. Of denk aan trillende penisringen voor de man, die ook voor extra genot zorgt bij de vrouw. Er zijn zelfs enorm veel erotische speeltjes die op afstand bedienbaar zijn, waardoor je de volledige controle in de handen van je partner kunt leggen. Niks geks aan!

Nergens voor nodig! 

We halen alles uit de kast op alle levensgebieden om maar gelukkig te worden, gezond te blijven, er goed uit te zien. We delen tips & tricks met elkaar over voeding, sport, werk, dating, huwelijk en opvoeding van de kinderen, maar als het over seks of over sekstoys gaat, lijken we ineens allemaal weer een stel pubers die gniffelend en blozend liever de andere kant op kijken. Nergens voor nodig! Klaarkomen is gewoon hartstikke gezond…mét of zónder seksspeeltjes!

klaarkomen is hartstikke gezond willie

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #326
Volgend artikelLet’s talk about swimwear!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in