Foto weekoverzicht Judith #347

kids weer naar school 2021De eerste schoolweek en voor mij werkweek zit er weer op! Het was wel even wennen hoor, vooral het vroege opstaan en haasten in de ochtend. Maar, ook weer heel erg fijn om een leeg huis te hebben. Even geen kindertroep, geen kindergeluid en kinderen die iets van je willen. Gewoon een net huis met stilte om me heen en just me and my laptop 🙂 

Maandag

Een hele spannende dag natuurlijk voor de kinderen, de eerste schooldag. Sterre had eigenlijk nog niks, maar ze stond toch vroeg op om vast aan het ritme te wennen. Voor de vorm deed ze ook mee aan de traditionele foto met rugzak haha. Ik ging met Maik en de kinderen mee naar school om ze af te zetten. Fee ging natuurlijk naar de eerste klas (groep 3) en zij werd toegezongen (buiten) door de hele school. Ik kon het helaas niet helemaal af kijken, want ik had zelf een cursus om half 10. Wie dat verzonnen heeft weet ik niet, want ik zat er ook wel echt meteen weer in daardoor. Niks rustig beginnen, maar direct vol aan de bak. Gelukkig was het wel een leuke cursus. Het was rond half 1 klaar, toen ging ik snel naar huis om de verhalen van de kinderen te horen. Zij hadden namelijk een korte dag.  Fee had het maar saai gevonden, ze had alleen een lijn leren zetten en dat kon ze al. Ik kon de rest van de middag niet zo heel veel doen, want mijn laptop is nog steeds ter reparatie bij Coolblue en Maik had zijn laptop zelf nodig. Dus heb ik maar wat zitten lezen voor de cursus. ‘s Avonds ging ik nog met Niky wandelen en ging Sterre haar haren rood verven. Het roze is er uit, dus nu wilde ze een keer rood proberen. Ze heeft dat helemaal zelf gedaan en het was een stuk goedkoper dan bij de kapper!

delft bootje

sterre rood haar

Dinsdag

Maik bracht de kinderen naar school en ik startte de dag met een half uurtje hardlopen. Daarna was het tijd om achter de laptop te kruipen. Tot half 1 heb ik daar wat dingen op zitten doen, en toen was het tijd voor mijn eerste 2 afspraken van dit jaar. De eerste afspraak was heel pittig. Maar echt. Het duurde 2 uur lang en er was een conflict, waarbij ik als mediator moest optreden. Toen ik wegreed had ik hoofdpijn van de intensiteit, maar ik zat ook trots in de auto, want het was me gewoon gelukt. Vooraf had ik daar echt een hard hoofd in, want de mensen met wie ik in gesprek moest stonden lijnrecht tegenover elkaar en wilden geen duimbreed toegeven. Fijn dus dat ik toch het toverwoord wist te zeggen, waarbij ze weer met elkaar wilden samenwerken. Ook al duurde het wel anderhalf uur voor ik het toverwoord wist hoor 🙂 De afspraak daarna was minder ingewikkeld gelukkig. Wel moest ik haasten naar huis, want er waren mega veel gezinsplanners besteld en die wilde ik voor 5 uur nog met de post mee hebben. Daarna was het alweer tijd om te koken. Maik was laat thuis, dus die schoof aan toen wij al bezig waren. Toen Maik de kinderen op bed legde, vloog ik nog even met de stofzuiger door het huis en toen was ik zo moe dat ik ook mijn bed opzocht. 

juut uitgeblustvd valk werk

Woensdag

Een beetje wennen nog, maar tegenwoordig ben ik dus op woensdag vrij. Ik ging eerst naar de sportschool, daarna dronk ik met Maik samen een kopje koffie. Maik is op woensdag ook vrij en de kinderen zijn naar school, best gezellig dus! Nu had ik een heleboel te doen op Maik z’n laptop, omdat de mijne nog steeds niet terug is van reparatie, dus ging ik aan de slag. In de middag kwam dan eindelijk mijn eigen laptop, maar daar moest alles nog op teruggezet worden. Dat kost ook weer een hoop tijd, dus dat heb ik Maik in de avond laten doen. Na de lunch, gezellig met de kinderen en al hun schoolverhalen, ging Maik met ze naar de stad. Er waren nogal wat dingen tòch te klein, schoenen die ze lang niet aan hadden gehad enzo. Ondertussen kwam ook Sterre thuis. Die zit ook vaak vol verhalen, dus dan klap ik de laptop dicht en ga ik even een theetje drinken met haar. Na een half uurtje gingen we allebei aan de slag: zij met huiswerk, ik nog even werken. Tussendoor het vlees in de marinade gezet, ik voelde me heel georganiseerd 🙂 Fijn ook om weer even de rust en tijd te hebben om mijn to do lijst van 4 weken een klein beetje korter te maken. Dat geeft ruimte in mijn hoofd. 

macha latte

Donderdag

Ik had totaal geen zin om te gaan hardlopen, dus deed in de ochtend eerst allerlei andere dingen, tot ik er echt niet meer onderuit kon. Ik rende 7,5 km en dat ging best oké. Het was ook fijn weer, niet te warm. Daarna heb ik eigenlijk de hele ochtend en een deel van de middag gewerkt. En met wat mensen gebeld. Om kwart voor 3 ging ik de kinderen van school halen en toen kon ik niet echt meer wat doen. Wel heb ik fijn buiten gezeten. Het was heerlijk zonnig. We aten dus ook buiten, vega burgers. Daarna wilde ik in bad, maar Maik hielp me herinneren aan de ouderavond op school. Dus dat was jammer 🙂 Het was natuurlijk wel leuk om de klas van Fee te zien en met alle ouders kennis te maken. We waren 22.00 uur thuis en ik probeerde nog wat tv te kijken, maar ik viel al heel snel in slaap. 

mooi weer sept 2021

Vrijdag

Ik had om 9 uur een afspraak voor mijn werk. Daarom begon ik niet met de sportschool, zoals ik normaal doe op vrijdag. Ook de rest van de dag was er geen ruimte om te gaan, dus besloot ik op de fiets naar deze afspraak te gaan. Had ik toch wat beweging gehad. Toen ik thuis kwam, werd ik gebeld door iemand anders van mijn werk. Zo vloog de ochtend dus echt voorbij. En dat op mijn vrije dag 🙂 Verder hebben Maik en ik ‘s avonds een nieuwe product voor de webwinkel besteld, een blocnote. We hadden twee ontwerpen en op Instagram heb ik iedereen laten stemmen welke ze het leukste vonden. Dat is die zonder de kleine hartjes bovenin geworden. Toch waren daar ook best veel stemmen voor, dus als jullie die ook echt willen hebben, laat het dan even per mail of dm ergens weten. Als er genoeg mensen zijn, kan ik die ook nog wel laten drukken, dan hebben we gewoon toe versies. 

blocknote hipenhot kiezen

Zaterdag

Hoewel ik om kwart over 7 al in het zwembad lag, was deze dag een echte uitrustdag. We hebben helemaal niks gedaan, behalve wat gelezen, in de zon gezeten en de kwalificaties van de Formule 1 gekeken. Ik was een beetje van slag door het nieuws van het kabinet dat we voortaan een QR code moeten gaan laten zien om naar de bioscoop of een restaurant te kunnen. Hier ben ik echt enorm op tegen, wat een belachelijk plan! Ik hoop echt dat dit wetsvoorstel er niet doorkomt. Eind van de dag had ik geen zin om te koken en had ik zin om de dag leuk af te sluiten, dus besloten we spontaan om lekker op het strand te gaan eten. We reden naar Hoek van Holland, waar we bij Casa Verde neerstreken. Daar hebben we eerst nog even geborreld, omdat Lenthe en Fee heel graag wilden zwemmen. Ik ben met ze meegelopen om foto’s te maken en ze een beetje in de gaten te houden. Na een half uurtje zwemmen begon het best af te koelen, dus snel weer in de kleren en lekker eten. Beetje jammer dat Fee haar ondergoed vergeten was mee te nemen, maar oké 🙂 Het was heerlijk en we werden getrakteerd op een mooi ondergaand zonnetje, dus dik genieten. Meer van dit soort avonden please! Speaking of deze heerlijke Indian Summer, ik wil dat spel graag tippen. Is erg leuk!

casa verde indian summercasa verde old people love

 

 

 

 

 

 

juut casa verde vinocasa verde sunset

 

 

 

 

 

 

 

zwempret hoek van holland

sunsethoekvanholland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rennen door het water hoek van holland sept 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

hoek van holland strand sept 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

hoekvan holland spelen sept 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

casa verde zalmsalade burrata kruiden en zaden

Zondag

De zondag stond natuurlijk helemaal in het teken van Max. Vanaf dat we wakker werden, waren we eigenlijk aan het wachten tot het 3 uur was en de race zou starten. Toch gingen Maik en ik allebei een rondje hardlopen. Wij lopen nooit samen, want Maik loopt veel harder dan ik. Ik vertrok ook iets later. Ik rende 10 km, helaas lukte het me nét niet om deze binnen het uur te rennen. Het was ook al best warm. Toen ik thuis kwam was het vriendinnetje van Lenthe er al, die kwam slapen. De meiden speelden, wij zaten lekker in de tuin met een ijsje. Maik zette de tv weer buiten, zodat we lekker daar konden kijken naar alle voorbeschouwingen. Toen de race begon zaten we wel echt vol spanning te kijken.  Ik hoopte zo dat hij zou winnen, maar het was toch best een beetje spannend. Gelukkig lukte dat uiteindelijk, dus dat was top. Daarna maakte ik kikkererwtensoep met chorizo en dat aten we met brood. Ik wilde daarna nog wel even naar het park gaan, maar ongemerkt was het al best laat en lukte dat niet meer. Volgende keer beter! Ik was heel blij met dit sieradenkoffertje. Vond ik op Aliexpress en ik vind het een uitvinding. Zo handig! Tot nu toe zaten al mijn kettingen altijd in de knoop als ik op reis ging…

max in zandvoortsieradenkistje

Stokroos

Ik heb trouwens ook de stokroos die bij ons voor staat verlost van z’n uitgebloeide bloemen. Daar zitten zaadjes in en dat zijn er een heleboel! Leuk om weg te geven en zelf te planten volgend jaar mei. Ik weet alleen niet meer of dit nou een 1 of tweejarige stokroos was. Maar dat merken we vanzelf 🙂 

stokrooszaadjes

Op eigen kracht

Wat ik trouwens nog leuk vind om te vertellen: 5 jaar geleden ging ik met Zoë op persreis naar Duitsland. Dat was heel erg gezellig. Zoë vertelde toen al, dat zij met haar vriend een wereldreis op de fiets zou gaan maken in oktober 2016. Ze wilden daarbij zo weinig mogelijk voetafdruk achterlaten. Ik ben haar na deze persreis blijven volgen, en natuurlijk ook hun reis. Ik heb genoten van de verhalen, ze maakten zoveel leuke, maar ook minder leuke dingen mee. Het was ontzettend leerzaam en ik heb enorm veel respect voor hoe zij reizen. Wat moet je sterk zijn om 40.000 km door de wereld te reizen op eigen kracht! Zo hebben ze niet alleen gefietst, maar ook kilometers afgelegd per kano, op ski’s, lopend, zeilend en op skates. Een fantastische reis, die helaas door Corona iets sneller eindigde dan ze gepland hadden. Maar Zoë en haar vriend hebben niet stilgezeten. Zij hebben over hun reis een boek geschreven met waanzinnig mooie foto’s en heel veel tips. Hun doelstelling is om 200 van deze boeken in eigen beheer te verkopen en daarom zijn ze een crowdfunding gestart. Ze zijn er al bijna, maar ik wil dit project toch ook hier even onder de aandacht brengen. Want als jij van reizen houdt, is dit boek vast iets voor jou! Je kunt er alles over lezen op deze website die ze hebben, en daar het boek ook meteen kopen. 

op eigen kracht we leaf zoe oliver

Vorig artikelTeken jij voor mij vriendschapsboek
Volgend artikelLow budget een leuke badkamer regelen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in