Foto weekoverzicht Judith #412

hoho 2022Nadat we maandag pakjesavond vierden ging sinterklaas meteen de deur uit en kerst erin. Hoewel de kinderen meer genieten van het gezellige sinterklaas feest, word ik blijer van de kerst. Op de een of andere manier vind ik de aanloop ernaartoe een stukje rustiger ofzo. Wat meer verstilling in plaats van hysterie. Dus werd de kerstboom opgetuigd, gingen de kerstnummers op en de kaarsjes aan. Verder heb ik ook weer lekker gesport deze week, 5 keer om precies te zijn. Ik voel me weer behoorlijk fit en dat is heel fijn! 

Lees ook: foto weekoverzicht #411

Maandag

Ik was al heel lang niet meer naar de sportschool geweest voor krachttraining. In overleg met de sportarts had ik even de focus op mijn conditie gelegd en aangezien elke dag sporten in de opbouw na Corona te veel was, hield ik het bij 3 keer hardlopen en 1 keer zwemmen. Deze maandag besloot ik echter toch weer eens naar de sportschool te gaan. Mijn spieren missen de training. Na 4 enorm drukke weken op mijn werk had ik er ook eindelijk even tijd voor in de ochtend, dus ik besloot meteen toen ik uit bed kwam te gaan. Het was fijn, maar ik kreeg al meteen enorme spierpijn! Daarna pakten Maik en ik de laatste cadeautjes in voor pakjesavond en gingen we allebei aan het werk. Toch zit ik een stuk lekkerder achter mijn laptop als ik al gesport heb, dus ik ben van plan dit minimaal 1 keer per week op te pakken vanaf nu. Als het goed gaat, dan wil ik langzaam weer elke dag gaan sporten. 

hardlopen in de hagel

Sinterklaas 2022

Eind van de middag kwamen opa en oma. De kinderen waren inmiddels al aardig onrustig, want wanneer kwamen die cadeautjes nou? We aten eerst soep en zelfgemaakte pizza, daarna werd er hard op het raam gebonst. De kinderen snelden naar de voordeur, waar de zak vol cadeautjes stond. Het leek de kinderen een goed idee als we om beurten een pakje zouden pakken en dat mocht dan niet voor jezelf zijn. Het ging allemaal vrij relaxed, dat is toch wel leuk als de kinderen wat ouder worden. Ondertussen serveerde ik nog kruidnootjes tiramisu en een borrelplank met gevuld speculaas en banketletter. Dit was dus duidelijk een “Lots of sugar” week 🙂 Na ongeveer een uur en een kwartier waren alle cadeaus uitgepakt en was iedereen blij en tevreden. Een geslaagd avondje dus! Toen Maik de kinderen naar bed bracht, heb ik alle sinterklaasspullen opgeruimd en de kerstspullen tevoorschijn gehaald. Kunnen we daar ook optimaal van genieten. Alleen de kerstboom is nog niet opgetuigd. 

borrelplank thema sinterklaas

Dinsdag

Om 3 uur in de nacht stond Fee huilend aan mijn bed. Ze kon niet slapen zei ze en had het koud en warm. Ik liet haar maar tussen ons in kruipen, ze kroop tegen me aan en ik voelde het meteen: koorts. De voorhoofdthermometer stond toevallig naast mijn bed van toen Sterre ziek was en die bevestigde wat ik al voelde. Vandaar dat ze het koud èn warm had dus. ‘s Morgens begon ik dus maar met mijn afspraken omzetten naar online. Fee bleef thuis uitzieken. Het waren gelukkig afspraken waarbij dit ook kon en één afspraak werd zelfs gecanceld, omdat er nog meer zieken waren. Scheelde weer. Toen bleek dat Yuren de eerste twee uur een vervallen les had, besloot ik toch nog even een kort rondje te gaan hardlopen. Kon hij even bij Fee blijven. Daarna ging Fee op de bank liggen met de Nintendo en haar koptelefoon op en ik aan de slag. Best gezellig eigenlijk zo samen. 

fee roetveegpiet

Woensdag

Mijn vader was jarig, dus die belde ik vandaag om te feliciteren. Verder kwam Helen op bezoek met Amy, haar hond en een lekker flesje wijn. We dronken koffie en kerstthee en kletsten bij, heel gezellig. Daarna kwamen de kinderen thuis. Ik deed met Yuren een potje Spokenjacht, een nieuw spel wat we hadden sinds pakjesavond. Het was even een uitzoekwerk hoe het precies moest, maar daarna snapten we het en was het leuk. Aan het eind van de middag ben ik nog even op bed gaan liggen. Ik had alweer heel slecht geslapen, dus ik was moe. Gelukkig wilde Maik wel koken. ‘s Avonds had ik een opleving en heb ik nog wat zitten werken en nog een potje Monopoly deal gedaan met Yuren. Erg leuk spel ook!

monopoly deal

Donderdag

Na gelukkig een betere nacht ging ik na het ontbijt een rondje hardlopen. Ik hoefde maar 5 km, dus dat viel mee. Wel ging het de laatste 10 minuten heel hard hagelen, wat erg koud was. Thuis dus snel onder de douche gesprongen om warm te worden. Daarna ben ik tot lunchtijd achter mijn laptop gekropen om te werken. ‘s Middags had ik een afspraak met Laura in Rotterdam. We gingen naar Ver van hier voor de lunch. Was heel gezellig, we hadden elkaar alweer zo lang niet gezien. En leuk winkel/lunchtentje ook! Ik keek mijn ogen uit. Aanrader als je eens in Rotterdam bent. Toen ik terug kwam was het hectisch, zoals altijd op donderdag: pianoles, rolschaatsles en koken. 

ver van hier rotterdam

Vrijdag

De ochtend begon bij de orthodontist met Sterre. De laatste voorbereidingen zijn getroffen om haar beugel er uit te halen na 2,5 jaar. Op 23 december gaat hij eruit. Daarna was mijn halve ochtend al voorbij en moest ik Fee weer van school gaan halen. Die wilde in de middag nogal bezig gehouden worden met spelletjes. Ook zette ik de maandkaarten van Elsa Beskow online, heel leuk voor de seizoenstafel. Langzaam druppelde iedereen binnen met de verhalen over hun dag en ook Maik kwam tussendoor nog even naar huis. Hij ging om half 6 weer weg, want hij had een pre-kerstdiner van zijn werk. Ik at met de kinderen en daarna bracht ik Sterre naar haar werk. Met de andere kinderen keek ik natuurlijk voetbal. Dat werd nog heel spannend. Tussendoor moest ik Sterre van haar werk ophalen in de hagel, dus ik miste een heel stuk van de verlenging. Nadat we verloren hadden gingen alle kinderen naar bed, inclusief ikzelf. Helaas kon ik totaal niet slapen. Ik denk een combinatie van de adrenaline van de voetbal en het feit dat ik toch een beetje op Maik lag te wachten. Dat was heel dom, want hij was pas om half 4 thuis. Ik viel dus pas rond 4 uur ‘s nachts in slaap en om half 7 ging mijn wekker voor het zwemmen. Beetje jammer. 

witte wereld dec 2022Set met 12 kaarten met de maanden van het jaar van Elsa Beskow

Zaterdag

Slechts 2,5 uur slaap gehad dus. Na mijn zwemuurtje was het tijd voor ontbijt en moest Maik met Yuren de kou in: voetballen. Ik besloot na het douchen Lenthe en Fee op een schermpje te zetten en ging zelf nog even mijn bed in. Daar viel ik als een blok in slaap en werd ik pas rond 1 uur wakker. Had het duidelijk nodig. Om half 2 was Maik thuis met Yuren. Die ging douchen, Maik en ik brachten de bestellingen weg. Er moest ook nog worden getankt en toen konden we eindelijk naar Zeeland rijden. Mijn vader vierde zijn 73e verjaardag. We waren er al heel lang niet geweest en alle familie hadden we ook al lang niet gezien. Zij waren verbaasd hoe hard onze kinderen waren gegroeid. Dat snap ik wel, want ik ben daar ook verbaasd over en ik zie ze elke dag 🙂 Ik heb dus bijgepraat mee veel mensen op de verjaardag en rond 20.00 uur zijn we weer naar huis gereden. De kinderen hadden het toen ook wel gehad. 

bio vino 2022

Zondag

Ik vond het een beetje zinloze zondag vandaag haha. We sliepen lang uit, omdat we allebei een korte nacht achter de rug hadden en daarna ging ik hardlopen. Dat ging lekker, voor het eerst zat ik onder 6 min per kilometer. Ook mijn VO2max is weer lekker omhoog gegaan. Het was wel koud, net als vorige week. Rond het vriespunt. Was dus blij dat ik weer thuis was. Na het douchen hebben we als gezin een paar spelletjes gedaan. Ook heeft Maik met de kinderen de jaarlijkse kerstballen gehaald. Ze hebben weer bijzondere exemplaren gekozen, vooral Yuren. Die had een volledig witte bal met een soort stof er omheen. Hij vond ‘m lekker zacht 🙂 De jongste meisjes hadden iets met een vogel en Sterre koos voor een roze gemarmerde bal. De rest van de dag luisterden we kerstliedjes, probeerde ik wat recepten uit te zoeken voor het kerstdiner en keken we het junior songfestival. 

kinderen kiezen kerstbal 2022

kerstballen 2022

Vorig artikelNooit meer kliekjes? 3 keukenapparaten die hip en hot zijn!
Volgend artikelLekkere alcoholvrije wijn
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in