Foto weekoverzicht Judith #234

fort wierickerschansIk begin dit weekoverzicht met een update over mijn oor. Er hebben wat mensen naar gevraagd, omdat er vorige keer niks over in stond. Mijn oor doet geen pijn meer, maar ik heb nog steeds last van gehoorverlies. Ik hoor ietsje beter, maar nog steeds is klinkt alles dof. Met regelmaat klapt mijn oor ook ineens helemaal dicht. Nog steeds irritant dus. Er schijnt 3 maanden voor te staan, dus we wachten het nog maar even af…

Maandag

Ik begon de week op mijn werk met een vergadering, aansluitend gingen we naar Bodegraven voor een teamuitje. Dat was bij een schitterend slot. We hadden mooi weer, dus dat was extra leuk. We deden een soort levend triviant, met allerlei puzzels, bouwwerken en andere teambuildingsactiviteiten. En een heerlijk boottochtje. We sloten af met een etentje en toen reed ik weer naar huis.

bamboe bouwwerk

Dinsdag

Een heel drukke dag vol afspraken. Wilde overdag nog gaan sporten, maar dat lukte niet. Dus dat ging ik dan maar ‘s avonds doen. Dan is het altijd druk op de sportschool, maar ik was toch blij dat ik geweest was.

gesport juni 2019

Woensdag

Ook dit was een drukke dag, maar vooral met telefoontjes, mails en prive-dingen. Ik moest een bitje laten aanmeten in Voorburg. Niet heel sexy, maar ik schijn zo te tandenknarsen ‘s nachts dat mijn kniezen afbreken. Om dat te voorkomen moet ik dus voortaan ‘s nachts zo’n bitje in. Tja… Je schijnt het niet te zien, het is doorzichtig en dun, dus vooruit maar. Later die middag moest ik naar de school van Yuren om zijn onderzoek te bespreken met de leerkracht. Yuren heeft wat achterstanden met spelling en begrijpend lezen. Inmiddels weten we dat hij een normaal IQ heeft, maar wel belemmerd wordt door allerlei angsten (waaronder faalangst) op school. Hier gaat school nu ook mee aan de slag, hopelijk kan hij zijn achterstanden dan inhalen.

outfit rokje jun 2019

Donderdag

Dit was echt een mega drukke dag. Ik begon in Amsterdam voor een bijeenkomst van Google die ging over de balans zoeken in je telefoongebruik. Alle ontwikkelingen leveren ons immers veel op, maar tegelijk gaat er ook veel tijd verloren aan niet-functionele apps zoals social media. Voor kinderen is het ook steeds de balans zoeken, daarom heeft Google software ontwikkeld om als ouders dit te kunnen begeleiden.

Ziekenhuis

Daarna had ik een afspraak in het ziekenhuis. Ik dacht dat ik om 2 uur weer buiten zou staan, maar dat had ik mis. Het duurde enorm lang, dus moest ik vanuit het ziekenhuis met de buurvrouw regelen dat zij de kinderen op zou halen. Toen ik eenmaal klaar was kwam ik in de file terecht. Ik moest Fee ophalen bij oma en thuis afleveren. Inmiddels was het half 5 en kon ik meteen door naar een reünie van ooit mijn allereerste baan. Ik voelde me wel heel oud toen we daar in een rij moesten staan met de mensen die er het langst geleden hadden gewerkt voorop. Het was leuk om zoveel bekenden tegen te komen. De reünie was trouwens in een bos met volop eikenbomen met eikenprocessierupsen. Gelukkig heb ik daar geen last van gehad. Toen ik thuiskwam na het eten was ik echt doodmoe en ben ik nog even in bad gegaan en gaan slapen.

eikenprocessierups boom

Vrijdag

Ik was blij dat ik deze vrijdag niks hoefde. Heb ook echt even rust genomen, gewoon lekker niks gedaan, behalve in de zon zitten. Mag best wel eens toch? Ik vergeleek trouwens een foto van mezelf van vorig jaar april met een foto van nu in hetzelfde flamingo jurkje. Ik had het idee dat er niet meer zoveel gebeurde, maar ik zie hier toch duidelijk een smallere taille. Ik ben niks afgevallen, maar dit is dus wat een jaar lang 3-5 keer per week sporten met je lijf kan doen.

Zaterdag

Ik durf nog steeds niet te gaan zwemmen vanwege mijn oor, dus ging ik zaterdagochtend maar gewoon weer naar de sportschool. Daarna heb ik vooral zitten lezen in een nieuw boek: de Bubbel. Ik ben ongeveer op de helft, maar het is wel een leuk boek wat lekker wegleest over de techno wereld. Beetje seks, drugs en rock & roll achtig zeg maar. Mijn lunch was een gezonde, met omelet, skyr, groenten en sambal. ‘s Avonds zouden we eigenlijk foto’s gaan maken voor onze trouwdag, maar het ging regenen en we besloten zondagochtend even contact te hebben of we het dan zouden doen, afhankelijk van het weer.

Zondag

Ik was half 6 al wakker, en zag de zon schijnen. Na contact met Kirstin Kraaijveld, de fotograaf waar we mee hadden afgesproken, besloten we die ochtend de fotoshoot te doen. Het was zonnig. We kregen wonder boven wonder onze kinderen (zelfs de puber!) snel gemobiliseerd om uit bed te komen en aan te kleden, dus om 8 uur zaten we al in de auto naar Hellevoetsluis. Aan de voet van de Haringvliet werden er foto’s gemaakt, ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Het was in elk geval heel leuk om te doen op onze trouwdag. Na afloop haalden we een ijsje bij de IJswinckel in Hellevoetsluis. Eigenlijk waren ze nog niet open, maar ze lieten ons toch binnen. Uiteindelijk kregen we ook het ijsje cadeau, voor onze trouwdag. Dat vond ik zo leuk en zo’n mooi gebaar. Dan geloof ik echt weer in de goedheid van de mens. Dank IJswinckel!

Sporten & voetbal

Toen we thuis waren heeft Maik met de kinderen geluncht, ik ben gaan sporten. Toen ik terug kwam moest er worden schoongemaakt en daarna hebben Maik en ik nog even in de zon gezeten. Rond half 5 kwamen opa en oma om hier voetbal te kijken, pizza te eten met de kinderen en gingen Maik, ik en Sterre bij restaurant Aan de Zweth eten voor onze trouwdag. Sterre mocht mee. Ze wilde graag een keer bij een sterrenrestaurant eten en daarbij hadden we ook voor haar iets te vieren… iets met kleine meisjes worden groot 🙂

Merci voor de meesters en juffen

Bij de post zaten van de week 4 doosjes Merci, speciaal voor de juffen en meesters. Je kunt aan de zijkant een persoonlijke boodschap schrijven. Leuk idee en simpel uit te voeren als je nog iets wil met het einde van het schooljaar in zicht. Wil je liever iets originelers, dan kun je ook deze blog met 26 cadeautips voor de meester of juf bekijken.

merci voor meester of juf

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #233
Volgend artikelFotoshoot met het gezin
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in