Foto weekoverzicht Judith #411

Een papieren kerst met Jurianne Matter adventboomVandaag is het sinterklaasavond. Wij gaan het wel vieren, hebben jullie er zin in? Het was, mede door de sinterklaas, weer een drukke week. Ook voelde ik me niet helemaal top wegens een verkoudheid en hoofdpijn. De kinderen waren ook allemaal erg druk en moe, dus ik ben blij dat de sint weer achter de rug is straks en we richting de kerst kunnen. Dat voelt voor mij toch altijd iets rustiger.

Lees ook: een papieren kerst met Jurianne Matter
Lees ook: foto weekoverzicht #412

Maandag

Ik had goed geslapen en stond vrolijk op om naar mijn werk te gaan. Daar hadden we vergadering en intervisie, dus de ochtend vloog voorbij. Op mijn werk kreeg ik ook nog een chocoladeletter, die we zelf moesten zoeken op kantoor 🙂 Toen ik na de intervisie naar huis reed, kwam er een vervelende hoofdpijn uit het niets op zetten. Ook had ik wat last van mijn evenwichtsorgaan. Dat bleef de rest van de dag zo en dat was heel vervelend. Ik had in de middag ook nog wat afspraken en was pas om 18.00 uur thuis. In de avond voelde ik me echt niet fit dus ben ik vroeg naar bed gegaan. Slapen lukte echter niet goed door de hoofdpijn. Sterre was met school naar Amsterdam voor een Grieks toneelstuk, dus zij moest ook nog worden opgehaald van het station om middernacht. Gelukkig deed Maik dat. 

chocoletters hema

Dinsdag

Ik werd wakker met dezelfde hoofdpijn als waar ik mee was gaan slapen. Ook was ik een beetje verkouden. Ik had eigenlijk willen gaan hardlopen, maar ik besloot dat even over te slaan. Mijn lijf gaf duidelijk aan dat het niet ging en ik geloof dat je daar beter naar kunt luisteren, zodat je energie naar je herstel kan gaan dan. Omdat het Sint Pannenkoek was stond ik vroeg op en bakte ik als verrassing voor de kinderen pannenkoeken. Dat vonden ze erg leuk. De rest van de dag was ik heel druk. Ik had veel afspraken en ging van hot naar her. Bovendien had ik wat regeldingen die tegenzaten, van die instanties die je van het kastje naar de muur sturen wat je op een bepaald moment gewoon helemaal zat bent. Het is bovendien niet erg als iemand een foutje maakt, maar het is wel heel vervelend als je zelf dat foutje niet kunt herstellen en degene die ‘m maakte het niet doet! Nou ja, zo’n dag dus. Uiteindelijk was ik tot 18.00 uur op een school en kon ik slechts de laatste 3 minuten van de voetbalwedstrijd met Nederland zien. Na het eten was ik wel klaar met de dag en ben ik lekker op tijd naar boven gegaan. 

sint pannenkoek

Woensdag

Ik had gelukkig goed geslapen en de hoofdpijn en keelpijn waren ook wat minder. Wel bleef ik tot 9 uur in bed liggen, ik had gewoon geen zin om er uit te gaan. Maik regelde dat de kinderen op tijd naar school gingen en zo kon ik even bijkomen. Na het ontbijt rende ik 7,5 km hard en toen ik thuis kwam en gedoucht en wel aan een kopje thee zat, had ik wel weer het gevoel de dag aan te kunnen. Ik besloot geen werkdingen te doen deze dag. Het zal niet voor het eerst zijn dat ik in de kerstvakantie met griep op bed lig, omdat ik de hele decembermaand maar doorga ondanks alle drukte. Die opkomende verkoudheid is een signaal dat mijn lijf toch een beetje meer rust nodig heeft in alle hectiek. Het is niet alleen de feestdagen die drukte geven (surprises maken, gedichten maken, cadeaus voor alle kinderen verzinnen, pakjesavond organiseren, etc), maar ook op mijn werk is het erg druk. Veel kinderen vallen extra op qua gedrag als de decembermaand er is, dus je snapt dat er dan ineens allerlei spoedoverleggen moeten komen over kinderen. De mannen kookten gelukkig! 

de mannen koken

Weekendje Duitsland

De rest van de dag deed ik weinig. Een beetje lezen, Lenthe nog even helpen met haar surprise en kletsen toen de pubers van school kwamen van school. Maik en Yuren kookten en na het eten boekten we nog een nachtje naar Hagen in Duitsland ergens in december. We hadden zin om weer eens een weekendje weg te gaan en dat werd dus Duitsland. We gaan dan de kerstmarkt in Dortmund en/of Essen bezoeken, dat ligt allebei in de buurt. Sterre zit dan middenin haar toetsweek, dus zij twijfelde eerst, maar uiteindelijk vond ze het toch leuk en hebben we geboekt. Zin in! Na de voetbalwedstrijd deze avond zijn we allemaal naar bed gegaan. Yuren wil ook alle wedstrijden zien, dus die ligt er deze dagen laat op!

Donderdag

De kinderen kregen deze ochtend allemaal een leuke adventskalender. Dit was ongeveer het meest spectaculaire schoencadeau van de hele periode. Ze waren er dan ook erg blij mee. Daarna ging iedereen naar het werk of naar school. Zelf reed ik naar kantoor, waar ik nog een laatste sollicitatiegesprek had. Daarna ging ik naar huis voor de lunch en reed toen door naar een school voor een afspraak. Na deze afspraak ging ik meteen door naar de kinderen ophalen en na een korte break thuis was het tijd voor rolschaatsles en pianoles. Zo vloog de dag voorbij. Eenmaal terug van dit alles kookte ik pasta met champignon roomsaus en vervolgens bracht ik eerst Sterre naar haar werk en reed ik Lenthe naar pianoles. Normaal doet Maik dat, maar hij had een tafelvoetbaltoernooi op zijn werk dus deed ik het een keertje. De laatste activiteit was Fee op bed leggen en toen was ik wel klaar met de dag. Een kopje thee en lekker mijn bed in! 

adventskalenders in de schoen

Vrijdag

Eindelijk het einde van deze drukke week! Inmiddels was ik snipverkouden, maar dat mocht de pret niet drukken. Hoewel het ijskoud was, besloot ik al vroeg te gaan hardlopen. Op mijn schema stond een training van 52 minuten, 5 x 8 minuten rennen met steeds 3 minuten wandelen als pauze tussendoor. Dat wandelen was met die kou helemaal niet fijn! Het ging wel lekker en ik zag opnieuw mijn VO2max stijgen. Inmiddels zit ik al op 33,6, en ik kom van 29,8. Dit is al hoger dan het ‘t hele jaar is geweest, maar ik hoop eind december op de 34,8 te zitten. Dan ben ik precies waar ik was voor ik de eerste keer Corona kreeg namelijk. Na het hardlopen moest ik snel douchen voor toch weer 2 online overleggen met mijn werk.

Surprise muziekdoosje met ballerina

Blogs herschrijven

Dat was rond 11 uur afgelopen en toen heb ik beneden op mijn laptop verouderde blogs zitten herschrijven. Dat is eigenlijk al jaren nodig, maar het komt er steeds niet van. Ik blog hier natuurlijk al sinds 2008 ofzo, dus er zijn best wat blogs die links hebben die niet meer werken of onderwerpen die niet meer relevant zijn. Mijn goede voornemen is om er dagelijks een paar onder handen te nemen (als ik tijd heb). Om kwart voor 1 haalde ik Fee op. Ik stelde voor om te knutselen, maar ze had geen zin en wilde liever de Tina lezen. Ook goed. Lenthe kwam zelf naar huis en ook Yuren en Sterre druppelden om beurten binnen. Sterre was dolblij met haar cijfer voor Latijn, waardoor ze nu gemiddeld een 7,6 staat voor alle vakken. Superknap. Ik bestelde ook nog een hele voorraad van de lekkerste kerstthee die er bestaat: Yogi kerstthee. Er was een aanbieding dat het 2e pakje voor de helft van de prijs was. Weet niet of dat nog steeds is als je deze blog leest vandaag, maar anders is dit een tip als je deze thee lekker vindt. Ook leuk als cadeau voor sint. 

Toch nog knutselen

Lenthe ging verder met haar surprise voor school. Ze zat naast me aan tafel te werken en ik vind het zo leuk geworden. Ze maakte een muziekdoosje voor een klasgenoot en dat heeft ze zelf bedacht en ook zelf gemaakt. Zonder een voorbeeldje dus. Ik vind het knap. Nu alleen het gedicht nog. Fee was inmiddels druk met allerlei dozen en wc rollen in de weer, zij maakte een heus kasteel waar ze daarna als een koningin in ging leggen met haar schermpje toen het schermtijd was. We aten lekker kant en klare pizza’s, niet echt gezond, maar wel makkelijk en snel. 

fee in haar zelfgebouwde kasteel

Zaterdag

Weekend, maar vanwege zaterdag zwemochtend was er geen uitslapen bij. Ik kon niet zo lang zwemmen, want Yuren moest ook naar de voetbal om 8 uur. In plaats van een uur werd het dus een half uur baantjes trekken. Daarna was ik met Fee in de weer. Ik voelde me nog steeds niet top: moe wegens al een paar dagen slecht slapen en nog steeds snotverkouden. Maik was nog allerlei dingen aan het regelen voor de sinterklaas en zo vloog de dag voorbij. Ik ontdekte trips in mijn planten, dus ben de halve dag daar ook nog mee in de weer geweest. Alles afspoelen, bespuiten etc. Net of je kind luizen heeft, maar dan nog 1000 keer erger. Om 4 uur natuurlijk met z’n allen voetbal gekeken en toen avondeten. ‘s Avonds moesten Maik en ik naar het theater, een try out van Arjan Lubach. Ik voelde me gelukkig iets beter aan het eind van de dag en het was een leuke avond. We haalden samen Sterre op van haar werk en toen zijn we naar bed gegaan. 

WK voetbal kijken dec 2022fee roetveegpiet

Zondag

Eindelijk is het zondag, de dag van de surprises! De kinderen vonden het nog wel lastig om de hele dag te moeten wachten. Nou ja, behalve Sterre dan. Die moest haar surprise en gedicht nog afmaken. Maik en ik ging ‘s morgens eerst allebei een rondje hardlopen. Maik maar 3 km, hij heeft al een tijd een blessure aan zijn knie. Ik rende volgens mijn opbouwschema naar de 10 km en moest 7,5 km. Het ging lekker, maar het was wel heel erg koud! Even wennen hoor, ineens rond het vriespunt. Toen ik thuis kwam was Maik met Lenthe en Fee croissantjes aan het maken. Ik sprong snel onder de douche en toen hadden we een gezinsontbijt. Gezellig! Daarna moest er dringend schoongemaakt worden. Overal lagen kruimels, hagelslag en aarde van mijn tripsen-project van gisteren. Eind van de dag maakte ik een sinterklaas borrelplank en begonnen we met de surprises. Het was ontzettend leuk om te zien wat iedereen gemaakt had. Fee maakte voor mij een boek (en dat was ook mijn cadeau), Lenthe maakte voor Maik een Waterdropfles (en hij kreeg sokken), Yuren maakte voor Sterre van brooddeeg een Amethist (en ze kreeg een leesboek), Maik maakte voor Lenthe een rolschaats (ze kreeg Masking Tape & een LOL surprisball), Sterre maakte voor Fee een unicorn (ze kreeg een chocoladeletter en een LOL surpriseball) en ik maakte voor Yuren een Monopolyspel (en hij kreeg Monopoly Deal en een Donald Duck Pocket). Ik was heel trots op alle kinderen en hun creativiteit, er zaten ook leuke gedichten bij. Na de surprises aten we een Sinterklaas-borrelplank en gingen we een potje sjoelen (Maik won). We sloten de avond af met Kerst met Linus. Morgen pakjesavond!

Sinterklaas borrelplank

 

 

 

 

 

 

 

surprises 2022

Vorig artikelSinterklaas borrelplank
Volgend artikelNooit meer kliekjes? 3 keukenapparaten die hip en hot zijn!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in