Met dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten

Met dit prentenboek leer je kinderen alles over insectenInsecten. Kinderen vinden ze vaak griezelig. Het zijn kleine kriebelbeestjes met 6 poten die gemakkelijk over je heen kruipen. Het ene kind vindt het enger dan het andere, maar de meeste kinderen willen er wel zo snel mogelijk vanaf. Ze beginnen te gillen of te rennen en om zich heen te slaan. Vaak denken kinderen dat een spin ook een insect is, maar dat is niet zo. Spinnen hebben namelijk 8 poten en deze dieren vallen dus niet onder de verzamelnaam insecten. Insecten hebben meestal ook vleugels, al gebruiken ze die niet allemaal. Niet alle insecten kunnen dus vliegen. Heel Keverburg kookt is een geweldig prentenboek over kevers en andere insecten. Met dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten en zullen ze niet meer zo snel bang zijn. 

Lees ook: Leuke kinderboeken met herfst thema

Met dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten

Vaak is het ook onwetendheid bij kinderen, waardoor ze insecten eng vinden. Veel insecten doen namelijk helemaal geen kwaad. In Heel Keverburg kookt wordt dat duidelijk. Daardoor zullen kinderen anders naar insecten gaan kijken en ze juist interessant vinden. Misschien gaan ze wel een insect volgen in het voorjaar of de zomer dit jaar. 

Waar gaat Heel Keverburg kookt over?

De jaarlijkse kookwedstrijd van Keverburg is aanstaande en er is een drukte van jewelste onder de kevers. De mestkevers hebben er weinig zin in, zij worden altijd laatste. Daarom willen ze niet meedoen. Maar de mestkever larven vinden dat jammer en halen de volwassen mestkevers over toch mee te doen. Hun gerecht is zoals altijd: poep! En niemand wil een hapje. De larven gelukkig wel, en zij veranderen door al dat eten in volwassen mestkevers. Het publiek ziet dit live gebeuren en dit wordt zo enthousiast ontvangen, dat ze voor het eerst dit jaar toch winnen! In het boek komen heel veel verschillende kevers voorbij met hun eigen kenmerken, wat het boek leerzaam en leuk maakt voor kinderen. Voorin en achterin staan alle insecten bij elkaar met hun naam en eigenschappen erbij. Hier kijken ze er regelmatig naar, ook als ze een kever in de tuin zien rennen ze naar dit prentenboek om te kijken hoe deze heet. 

Met dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten heel keverburg kookt

Gouden Griffel

Dit boek van uitgeverij Gottmer heeft een gouden griffel gewonnen en dat is niet voor niks. Bib Dumon Tak heeft dit originele verhaal geschreven. Een verhaal waar alle kinderen veel plezier aan zullen beleven. Mijn 7 jarige dochter zat met rode oortjes te luisteren en bekeek alle platen goed. Ze vond het prachtig. Zelfs mijn dochter van ruim 10 kwam erbij zitten om mee te kijken en het inspireerde haar om een insect te gaan verven. Geertje Aalders is knipkunstenares en zij knipte met de hand alle insecten uit dit boek. Zelfs het kleinste voelsprietje is met een waanzinnige nauwkeurigheid geknipt, niet normaal hoe knap. Heel bijzonder om je dat te realiseren als je het boek voorleest en ook leuk om de kinderen daar op te wijzen. 

Wat vind ik van Heel keverburg kookt? 

Ik ben erg enthousiast over dit boek. Met dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten en zorg je bovendien dat ze er minder bang voor zijn. Ook zullen ze alerter zijn op insecten en kevers en ze deze zomer sneller herkennen of opzoeken als ze ‘m tegenkomen, in plaats van dat ze wegrennen, gillen of ze misschien zelfs doodtrappen. Je koopt het boek in de boekhandel of bestel Heel Keverburg kookt online. Ideaal verjaardagscadeau voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar tot zeker 8 jaar. 

heel keverburg kookt binnenkant

Vorig artikelThuis sporten als je weinig tijd hebt
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #425
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in