Vakantie in mei

vakantie in meiVakantie in mei, ik kijk er ieder jaar weer naar uit. Vooral, omdat de meeste mensen dan 2 weken vakantie hebben. Of in elk geval de kinderen. Wij zorgen altijd dat we dan ook 2 weken vrij zijn, zodat we lekker weg kunnen. Genieten van mooi weer (hopelijk) en vooral een andere, mooie omgeving. Met elkaar zijn. Toch vind ik het dit jaar best een puzzel waar we heen zullen gaan. Ik vind zoveel leuk en ik wil eigenlijk het liefst de massa een beetje vermijden. Er zijn meerdere opties en ik deel ze met jullie, wie weet dient het ter inspiratie voor je eigen vakantie.

Lees ook: Vakantie in maart

Slowakije

Een van de opties voor onze vakantie in mei is Slowakije. Na Tsjechië, Polen en Hongarije staat dit hoog op ons lijstje. Tijdens onze afgelopen vakanties hebben we er al even aan mogen proeven, zo hebben we Bratislava bezocht en zijn we ook aan de Noordkant al even Slowakije in geweest. Maar dit land heeft nog zoveel meer moois te bieden, dat we overwegen om erheen te rijden met de auto. Voordeel is dat we niets vooraf hoeven te boeken (dat doen we ter plekke online via Booking) en we ook niet met het vliegtuig hoeven. Het is ongeveer 1300 km, maar ik verwacht dat we wel zo’n 4000 km zullen rijden in totaal zijn we dan rond de €1000 benzine kwijt, wat in ons geval met z’n zessen meestal wel goedkoper uitvalt dan 6 vliegtickets. Ook het leven in Slowakije is goedkoper dan in Nederland. Dit is dus een relatief goedkope optie die niet veel voorbereiding nodig heeft. 

Bratislava napoleon

Engeland

Waar we ook over hebben zitten denken is om naar Engeland te gaan. Nadeel is dat Yuren en Fee geen paspoort hebben en dit wel nodig is sinds Brexit. Die zouden we dan nog moeten aanvragen binnenkort. We zouden dan via de Eurotunnel gaan. Eerst rijden naar Calais (4 uurtjes), dan met de trein naar Folkestone en van daaruit dan lekker rondrijden naar Southampton, Bath, Bristol, Cardiff en het natuurpark Snowdonia. De overtocht zou voor ons neerkomen op €300, dat valt natuurlijk erg mee. Daarnaast natuurlijk nog wat benzine en ook de accommodaties via Booking ter plekke. Het weer is in Engeland natuurlijk onzeker, maar wij gaan niet speciaal voor de zon, meer voor de mooie omgeving en het avontuur. 

Een Grieks eiland

Bij Eliza was here zag ik diverse opties voor een Grieks eiland. Vooral Kreta is goed vertegenwoordig en heel betaalbaar, maar daar ben ik al een paar keer geweest. Ik heb meer interesse in Lefkas of Zakynthos ofzo. Dat kan daar ook. Voordeel is dat je een pakket koopt en alles dus geregeld is: auto, accommodatie en vlucht. Nadeel vind ik dan ook weer dat je weinig zelf in te brengen hebt en niet echt kunt rondtrekken. Toch zijn de kosten wel te doen en is het ook overzichtelijk. Griekenland is in mei wel verzekerd van mooi weer over het algemeen. Ik houd ‘m als optie zeker open. 

Finland, Noorwegen of Zweden

Onze meivakantie door Noorwegen was misschien wel de mooiste reis die we ooit als gezin maakten. We troffen het bovendien enorm met het weer. Terwijl het in Nederland regende, was het in Scandinavië toen 25 graden en zonnig. We liepen de Preikestolen op een perfecte dag, niet te warm, zeker niet te koud en volop zon. Ook afgelopen herfst heeft Noorwegen mij weer verrast. Vandaar dat Scandinavië ook wel weer op ons lijstje staat. Tickets naar Oslo zijn goedkoop, naar Helsinki iets duurder en Stockholm nog wat duurder. Fins lapland in het voorjaar lijkt me best eens bijzonder om mee te maken. De ontluikende lente kan daar heel mooi zijn, dat hebben we in Noorwegen ook gezien. Als we naar Oslo zouden vliegen, moeten we eerst nog een uur of 7 rijden voor we in een regio komen die we nog niet ontdekt hebben. Dat zou dan Trondheim en omgeving zijn. Liefst zou ik nog 10 uur doorrijden naar Bødø bijvoorbeeld, of nog een stukje verder naar Lofoten. Het kan, maar het is wel lang rijden. We houden deze opties zeker ook in gedachten en ergens de komende weken zal de beslissing vallen over onze vakantie in mei. 

view preikestolen waanzinnig

Rondreis door Marokko

Wat ik ook heel leuk zou vinden, is met het hele gezin naar Marokko. De tickets zijn alleen best prijzig in de meivakantie zag ik. Nu kun je dat wel enigszins omzeilen door naar Malaga te vliegen en dan in 2 uurtjes naar Gibraltar te rijden om daar de boot te nemen naar Marokko, maar het nadeel is dat je de huurauto niet mag meenemen. Ik ga nog uitzoeken of je met een bus of taxi naar Gibraltar kan, en dan gewoon in Tanger een auto kunt huren. Dat zou schelen. Marokko zelf is niet duur qua accommodaties en levensonderhoud, tenzij je je laat afzetten 😉

poortje juut marokko

Andere opties?

Mogelijk komen er nog andere opties voorbij, ik weet het nog niet. Heb momenteel ook niet zo de tijd en rust om er goed over na te denken, omdat ik druk ben met werkdingen. Wellicht lukt dat in april beter. Waarheen gaat jouw vakantie in mei? Zodra de kogel hier door de kerk is, zal ik dat zeker laten weten. 

Linktips

Mocht je nog op zoek zijn naar tips om tripjes te boeken, via deze (affiliatie) links vind je wel het een en ander aan leuke meivakanties. Succes met zoeken! En vinden 🙂

Transavia
Skyscanner
Booking.com
SPRS.me
Landal
Lastminute.com
Elizawashere
Tui.nl 
D-reizen
Getyourguide.nl
ANWB Webwinkel
Vluchtvertraagd.nl
Sunny Cars
Cruistravel.nl
GetYourGuide
Tiqets

uitzicht park helsinki esplanade

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #425
Volgend artikelTips om met pubers om te gaan
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in