Foto weekoverzicht Judith #451

juut werk sept 2023Het was eigenlijk wel een prima week. Lekker kunnen sporten, niet te druk gehad, redelijk geslapen en een heel fijn weekend. Niks te klagen dus! Hopelijk blijft dat een poosje zo, elke week kan het zomaar ineens weer anders zijn. Alle reden om dankbaar te zijn voor deze fijne week. Nou ja, het was wel een beetje heet. Heb ik toch nog iets te klagen 🙂

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #450

Maandag

Het weekend zat er weer op. Ik stond vroeg op om naar de sportschool te gaan, ik zit weer helemaal in een goede flow met bijna elke dag sporten. Daarna had ik een afspraak op een school, waar een nieuwe directeur is. Ik ging met hem kennismaken en even bijpraten met de IB-ers over hoe ze het jaar gestart zijn. Daarna kon ik thuis lunchen. Om half 2 begon een lange middag met online overleggen. Dat verliep wel goed, dus ik had een voldaan gevoel. De dag ging supersnel, omdat ik het best druk had. Ik was ook erg moe en heb ‘s avonds niet zoveel meer gedaan. Wel konden we lekker buiten eten! 

druiven uit eigen tuin

Dinsdag

Maik en ik hadden allebei ontzettend slecht geslapen. Hij had vooral heel veel last van zijn rug en lag daardoor enorm te woelen en te kreunen. Ik werd daar weer wakker van. Ik probeerde nog even te slapen toen hij was opgestaan, maar het lukte niet en veel tijd had ik ook niet. Ik wilde vroeg aan hardlopen en daarna moest ik naar een afspraak. Het was zelfs om half 9 al heel erg warm, maar ik was toch tevreden met mijn tijd. Ik vond het wel zwaar. Daarna snel douchen en naar mijn afspraak en vanuit daar weer door naar de volgende afspraak. Ik was pas om kwart voor twee thuis om te lunchen en daarna hoefde ik gelukkig niet meer weg. Behalve om even de bestellingen in te pakken en de jongste meisjes op te halen van school. Ze komen tegenwoordig ook vaak zelf lopen, maar als ik geen afspraken heb ga ik ze halen. Vinden ze leuk. Lenthe ging ergens spelen en Fee later ook naar het buurmeisje, waardoor ik nog even lekker kon doorwerken. ‘s Avonds aten we maispannenkoekjes met knakworstjes, daar zijn de kinderen gek op. Ik had zelfs nog puf om een blog te schrijven over een heel leuk persbericht dat ik kreeg uit Zweden. Je kunt daar namelijk gratis overnachten in van die schuilhutten. De ene wat luxer dan de andere, maar ik vind het tof. Zo kun je behoorlijk low budget op vakantie naar Zweden! Lees hier meer over dat gratis overnachten in de Zweedse natuur.

diner fee sept 2023

Woensdag

Ik had op woensdag geen afspraken en ik ging ook niet sporten, waardoor ik een lange dag had om voor mijn werk wat administratie- en uitzoekdingen te kunnen doen. Dit jaar heb ik bewust wat dagen geblokt in mijn agenda, omdat ik daar vorig jaar niet aan toe kwam. Tot 2 uur heb ik heel hard zitten werken, ik had niet eens door dat het buiten zulk lekker weer was. Daarna heb ik even buiten geluncht en ‘s middags ben ik nog even doorgegaan. Lekker dagje! 

nieuwe tafels

Donderdag

Vandaag werkte ik nog een dag. Ik had sowieso twee afspraken, en dat kwam wel goed uit, omdat ik eind september week een paar dagen naar Noorwegen ga. Dan kan ik deze vrije dag weer mooi inhalen. Ik ging al vroeg hardlopen, was nog te doen met de hitte, maar ik had onwijs slecht geslapen dus het ging toch niet zo lekker. Gelukkig ben ik wel geweest. ‘s Middags heb ik nog wat mail verwerkt en de nieuwe website van mijn werk goed bekeken. Deze moet eind september online, dit is de laatste feedbackronde. Maik had een dag op het strand van zijn werk, met nuttige dingen en aangename dingen, zoals een surfclinic en barbecue. Dat betekende wel dat ik moest koken, met de meiden naar pianoles ging en Fee op bed legde. Op 3 uur slaap vond ik dat best pittig, maar het is gelukt. Er was eigenlijk een ouderavond van Sterre, maar die heb ik overgeslagen. Ik was sowieso niet op tijd terug na de pianolessen en dan zo ik er middenin vallen. Had ik niet zo’n zin in. Bovendien was ik heel moe. 

work sept 2023

Vrijdag

De laatste schooldag voor de kinderen. Ze hadden allemaal geen zin. Fee is nog erg moe van de week, dus voor haar vond ik het eigenlijk sneu, terwijl het ook heel lekker is om op vrijdag wat uurtjes voor mezelf te hebben. Ik begon met een luizencontrole bij de buurvrouw en een Pilates sessie bij haar in de tuin. Daarna ging ik naar huis en heb ik eigenlijk de hele middag zitten schrijven. Toen de kinderen opgehaald en lekker ijs gegeten in de tuin. Het was zo warm! We aten soep buiten, toen werd het eigenlijk net wel weer lekker. De zon staat in de zomer nog hoog boven de tuin, maar inmiddels is hij rond 6 uur verdienen, dus eten we lekker in de schaduw.

hardlopen sept 2023

Zaterdag

Maik maakte mij wakker om te gaan zwemmen, want ik had mijn wekker niet gezet en ik sliep nog. Daar was ik hem wel dankbaar voor, anders was ik te laat geweest. Nu kon ik nog 3 kwartier baantjes trekken. Daar bakte ik met Fee samen Luikse Wafels die we daarna als ontbijt aten. Calorierijk, maar o zo lekker. De rest van de dag was het te heet om iets te doen. We deden wat spelletjes, luierden wat buiten en staken op tijd de barbecue aan. Ik ontving ook 3 bekeuringen die ik had gekregen in Palma op Mallorca. Het hele verhaal daarover heb ik meteen een blog over geschreven. 

wafel met banaan

Zondag

Ik had mezelf als doel gesteld om deze dag 8 km te gaan rennen. Natuurlijk was het veel te heet. Toch ging ik. De eerste 4 km rende ik in de schaduw en dat was prima te doen. Toen kwam ik in de volle zon terecht en werd het hangen en wurgen. Tegen de tijd dat ik nog maar 1 km moest, voelde ik me niet echt goed. Ik werd misselijk, mijn hartslag werd extreem hoog en ik kreeg kippenvel en koude rillingen. Nu weet ik dat dat eigenlijk een teken is dat je moet stoppen, omdat je vochttekort hebt en oververhit raakt. Maar ik wilde niet opgeven, dus rende ik door. Thuis merkte ik echt dat ik te ver was gegaan. Ik moest snel afkoelen. Alle kleding uitgedaan, ijskoud water gedronken, wat zoets gegeten en de ventilator op me gezet. Langzaam daalde eindelijk mijn hartslag en ging het wat beter. Beetje dom was het wel. Maar goed. 

sunset sept 2023

Theethuin & strand

Toen ik gedoucht en ontbeten had, besloten we naar een theetuin te gaan voor thee en een taartje. De pubers wilden trouwens niet mee, ze hadden schoolwerk te doen. We waren alleen met Lenthe en Fee. Fee die het druk had met de tractors op het terrein. Ter plekke besloten we de geplande pasta door te schuiven naar maandag en op het strand te gaan eten. Wie weet was dit een van de laatste echt zomerse avonden? Terwijl ik appte met Miryam over een parkeerplek (ik mocht haar vergunning gebruiken) zei ze: zal ik ook komen? En zo geschiedde. Spontane afspraken zijn het allergezelligst. Dus zo sloten we het weekend af met een goudgele zonsondergang en een leuk etentje. Op naar de nieuwe werkweek!

xirinquito sept 2023

Vorig artikelEen bekeuring in Palma op Mallorca, hoe voorkom je dit?
Volgend artikelCreëer een rustgevende sfeer met voldoende opbergruimte in de slaapkamer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in