Foto weekoverzicht Judith #85

reuzenrad pier
Het reuzenrad op de Pier in Scheveningen
Afgelopen week was een hele speciale, namelijk de week dat ik 40 werd. Ik vond dat nogal een dingetje. Heftiger dan 30 worden. Gewoon omdat je toch richting de 50 gaat. En 50 klinkt echt oud! Ook al hoor ik van iedereen dat je je grenzen weer verlegd als je 50 wordt. Dan vind je dat opeens nog best meevallen. Ik zat in elk geval echt tegen mijn verjaardag aan te hikken, maar ja, tegenhouden kun je het niet. Inmiddels ben ik er aan gewend.

Maandag

Na mijn detox-weekend, was ik ontzettend gelukkig dat ik op maandag weer gewoon mocht eten. Toch deed ik nog een beetje rustig aan, want het schijnt dat je lijf moet wennen na 3 dagen alleen sapjes. Mijn ontbijt bestond dus uit fruit, maar het was fijn om andere smaken te hebben en te kunnen kauwen.

Ik had die maandag een soort studiedag op mijn werk. Het was leuk alle collega’s weer te zien en bij te kletsen. Voor de lunch gingen we met een boot het water op, waar een healthy lunch voor ons klaar stond. Fijn om zo even je hoofd leeg te maken en fris aan deel 2 van de studiedag te beginnen! De dag vloog uiteindelijk om. Maik had vrij genomen, omdat de nieuwe gastouder pas op 5 september begint. Zo hoefde ik me niet druk te maken over de kindjes, al moest ik ze ‘s morgens wel naar school brengen en dat was nog best een gedoe, want overal file. Gelukkig was ik niet de enige die iets te laat kwam.

lunch studiedag sppoh
Lunchhapjes op de boot
Dinsdag

Maandagavond lag ik tv te kijken en ik voelde me steeds beroerder worden. Uiteindelijk kreeg ik ‘s nachts buikgriep. Ik twijfelde nog even of het een reactie van mijn lijf was op de detox, maar later die dinsdag bleken ook Fee en Yuren het te hebben. Een virus dus. Het ging wel hard met de kilo’s… Ik heb de hele dinsdag in bed gelegen en ook eigenlijk niks gedaan. Voelde me gewoon te slecht. Voor Maik kwam het onhandig uit, want hij moest daardoor onverwacht nòg een dag vrij nemen.

ziek aug 2016
Hele dag ziek in bed….
Woensdag

Woensdagochtend voelde ik me weer goed, en de kindjes ook, dus het werd een gewone dag. Racen naar school, racen naar huis. Even met Fee tekenen en spelen, Fee op bed leggen, laptop opstarten, werken, lunch klaar maken, Fee uit bed halen, naar school racen. Dat laatste ging trouwens mis. Het was natuurlijk prachtig weer dus de halve Randstad had bedacht om met de kinderen vanuit school naar Scheveningen te gaan. En laat de school van Lenthe en Sterre nu net op die route te liggen. Ik kwam een uur te laat aan door allerlei files, heel vervelend. Zat me echt op te winden in de auto. Niet dat het iets hielp… Gelukkig was er een lieve juf die met ze had gewacht buiten. Hopelijk gebeurt dit niet te vaak! Logistiek is kinderen op 2 verschillende scholen hebben niet ideaal.

fee kleurt vlaggetjeszwembadje aug 2016

‘s Middags ging natuurlijk het badje weer gevuld worden en genoten we van de zon. Ik probeerde ondertussen nog wat te werken en te bellen. Lukte nog best aardig.

Donderdag

D-day! Als in: de dag dat ik 40 werd. ‘s Morgens bij het wakker worden moesten we natuurlijk haasten voor weer een nieuwe schooldag. Bij het ontbijt werd ik verrast met prachtige tekeningen en…. een Apple Watch! Ik was compleet verrast! Ik had eigenlijk niks gevraagd, omdat ik steeds denk: ik heb straks in ons nieuwe huis vast nog genoeg wensen.  In dit tijdelijke huis heb ik geen ruimte om iets neer te zetten, dus ik hoef eigenlijk niks. Ik was ook helemaal geen fan van een Apple Watch ofzo, had ‘m niet op mijn lijstje staan. Wel zag ik bij Maik dat zo’n Apple Watch best handig is. Je kijkt sowieso veel minder op je telefoon, omdat je berichten op je pols voelt binnenkomen. Dat vond ik wel een groot voordeel, maar om daar nou zoveel geld aan uit te geven…

Apple watch juutje
Uiteraard met een roze bandje 🙂
De broer van Maik was echter op vakantie in Amerika deze zomer, en zo had Maik bedacht dat hij wel een Apple Watch voor mij kon meenemen. Hij is daar namelijk flink goedkoper. Dus ben ik sinds mijn 40e de trotse bezitter van een Apple Watch! En ik ben er heel erg blij mee. Hij is echt handig en ik vind ‘m minder grof staan dan ik had verwacht. Hij is vooral erg functioneel.

Nadat ik de kinderen naar school had gebracht, reed ik naar Kijkduin. Het was er toen al superdruk, maar ik had gelukkig nog een parkeerplekje gevonden. Laura kwam ook en zo hebben we heel gezellig een ochtendje genoten van de zon mijn verjaardag gevierd. Taartje erbij, yummie!

40e verjaardag aan zee
Wat is er nou leuker dan je 40e verjaardag op het strand vieren met je beste vriendinnetje?
‘s Avonds wilden Maik en ik eigenlijk samen uit eten, maar we konden geen oppas regelen. Dus gingen we met de kinderen bij een strandtent in Scheveningen eten. Niet echt rustig, want ze waren moe en huilerig. Ondanks dat was het toch gezellig.

reuzenrad by nightuitzicht over scheveningen vanuit het rad

We sloten af met een ritje in het reuzenrad op de Pier. Heel bijzonder! Ik vond het eerste rondje doodeng, want ik heb hoogtevrees, maar ik werd elk rondje een beetje meer ontspannen en zat het laatste rondje gewoon rond te kijken en foto’s te maken. Een perfecte afsluiter van mijn 40e verjaardag.

wensveenvanuit het reuzenrad op de pier

Vrijdag

Ik hield Lenthe een dagje thuis, want de kinderen waren donderdagavond veel te laat naar bed gegaan. Lenthe kan dat echt nog niet hebben, ze was doodop en dwars enzo. Nadat we Sterre naar school hadden gebracht gingen we naar huis. Lenthe ging direct op de bank liggen en Fee wilde ook slapen. Zo kon ik mooi nog even werken.

Aan het eind van de middag ging ik met de tram naar het Westbroekpark, waar ik met Joyce naar de Haagse Parkpracht ging. Een leuk evenement, waarbij je op een boot met een hapje en drankje langs 6 acts vaart. Dans, cabaret en muziek. Het weer was natuurlijk heerlijk, dus het was erg leuk.

Haagse Parkpracht
Haagse Parkpracht, een optreden van First of June
Zaterdag 

We hadden wat minder weer verwacht, op basis van de voorspellingen. Plots werd het toch nog superzonnig. We gingen naar Voorburg, want de kinderen hadden nog allerlei dingen nodig voor school. Gymschoenen enzo. Rond lunchtijd genoten we op het terras van een drankje en een tosti/salade en daarna moesten we door naar de zwemles van Yuren. We reden ook ng even langs het nieuwe huis, de kozijnen zitten er inmiddels in!

Lunch aangenaam voorburg aug 2016huis aug 2016

Aan het einde van de dag gingen we naar onze oude binnentuin. Daar was een buurtbarbecue en ze hadden gevraagd of wij ook nog kwamen. Leek ons wel leuk, en dat was het ook. Gezellig om iedereen weer te zien, ook gek om er te zijn en geen huis meer daar te hebben… De kinderen genoten van het spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes en de vertrouwde omgeving. Het blijft gewoon een ontzettend leuke plek om te wonen, ik mis het echt wel. Hopelijk wordt dat minder als ons echte huis af is en we daar kunnen gaan wonen.

marshmellows bbq haagse hof
Dit mis ik wel heel erg, de gezelligheid van onze oude binnentuin. Alle vriendjes voor onze kinderen…
Zondag

Na uitslapen tot 8 uur ben ik in mijn sportkleren geschoten en in de auto gesprongen naar een nieuwe sportschool. Ik heb een nieuw abonnement met een personal fitplan en ging dat vandaag uitproberen. Ik zal er later nog wat meer over schrijven, want ik ben heel enthousiast! Het plan is dat ik een half jaar fanatiek aan de slag ga met trainen en afvallen. Ik zit al een ruime tijd op hetzelfde gewicht, maar schommel wel wat door de persreizen en de zomerwijntjes. Ik wil er nu echt minimaal 5 kilo af hebben, dus dat betekent hard werken! De eerste training ging best lekker, al kan ik merken dat de afgelopen 2 maanden de klad in het sporten was gekomen. Eigenlijk sinds de verhuizing ging ik niet meer zo trouw. We hadden het ook steeds heel druk. Deze sportschool heeft kinderopvang, dus ik hoop dan wat makkelijker op bijvoorbeeld donderdag of vrijdagochtend te kunnen gaan. Hopelijk vindt Fee het er leuk.

sportcity

Vandaag ging ik echter zonder kinderen aan de slag. Wel zo rustig. Ik kon mijn training synchroniseren met de Apple Watch, dus dat was meteen extra leuk. Aanstaande woensdagavond ga ik weer en heb ik een afspraak met een personal trainer, die een heel programma gaan maken aan de hand van de opgestelde doelen. Over 6 weken word ik dan weer gemeten en gewogen en gaan we kijken wat het resultaat is. Spannend!

Dat was mijn leuke en drukke week! Overigens was ik door de detox 2,5 kilo afgevallen, daarvan is er op dit moment nog steeds 2 kilo af. Blijkbaar toch niet alleen vocht geweest, want dan was het er nu al wel bij geweest.

samen op de bank tv kijken en past eten
Twee kindjes die voor de tv mogen eten…

speelplaats vrije school
Het schoolplein van de nieuwe school van Yuren
Wie wil er ook nog afvallen na de zomer? En hoe ga je dat doen?

Vorig artikelRisotto met burrata en kerstomaatjes
Volgend artikelVerkoop en koop je baby- en kinderspullen via Reshopper
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in