De intocht van Sinterklaas op tv

sinterklaas theaterMorgen is het zover! Sinterklaas komt aan in Nederland. Alle kinderen hebben er zin in. Hier in elk geval wel. De sinterklaastijd heeft toch altijd iets bijzonders. Iets gezelligs ook. Met warme chocolademelk, pepernoten, schuimpjes, speculaas en natuurlijk cadeautjes. Het is een magische tijd waar iedereen van geniet. Lekker knutselen en natuurlijk de intocht van Sinterklaas kijken. Misschien ga je wel ergens in de buurt kijken, of kijk jij de intocht van Sinterklaas op tv?

De intocht van Sinterklaas op tv

Wij gingen vroeger eigenlijk altijd naar Voorburg om te kijken hoe de Sint aan komt, maar dit jaar kijken we gewoon lekker voor de televisie. Op tv komt Sinterklaas dit jaar aan met een stoomtrein in plaats van een stoomboot. Apeldoorn is namelijk een beetje lastig bereikbaar met de stoomboot, dus dan krijg je dat. Een verslag van de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn kun je op 16 november volgen op NPO 3 van 12.00 uur tot 13.20 uur.

Wat is er te zien?

Dieuwertje Blok doet verslag vanuit de gemeente Apeldoorn. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers ontvangt de Goedheiligman en zijn roetveegpieten in de stad op de Veluwe. Nadat Sinterklaas zijn tocht door de stad heeft afgerond gaat hij natuurlijk met zijn pieten het land in om cadeautjes te brengen. Dat betekent dat de meeste kinderen morgen hun schoen mogen zetten!

seizoensboom sinterklaas

Wat kun je met kinderen doen op deze dag?

Het is natuurlijk leuk om de dag dat Sinterklaas aankomt je helemaal onder te dompelen in sinterklaassfeer. Om te beginnen kijk je de intocht natuurlijk met warme chocomel en iets lekkers. Pepernoten, marsepein of misschien wel een banketletter. Na de intocht ga je natuurlijk kruidnoten bakken met de kinderen. Een recept voor kruidnoten vind je gemakkelijk online. Terwijl de kruidnoten in de oven staan, kun je met de kinderen sinterklaaslichtjes maken. Of een stoomboot knutselen. Ik vouw van zwart papier altijd een bootje, zet in het midden een sateprikker en laat de kinderen vanaf de sateprikker vlaggetjes maken met een touwtje, een sinterklaas van papier en een Piet van papier knutselen. Deze plakken ze dan in de boot. Tot slot kun je natuurlijk een sinterklaastafel maken!

pepernotenspel voor thuis

Sinterklaasmuziek

Vanaf het moment dat de intocht van Sinterklaas op tv komt, komen hier ook de sinterklaasliedjes weer tevoorschijn. Terwijl je lekker aan tafel bezig bent, zet je natuurlijk sinterklaasmuziek op. Wij gebruiken vaak Youtube music, maar we hebben ook allerlei cd’s met sinterklaasliedjes. Dat hoort er namelijk een beetje bij in de sinterklaastijd. De kinderen zingen uit volle borst mee en ze kunnen meteen oefenen voor als ze in de avond hun schoen moeten zetten. Dan zingen ze natuurlijk ook een paar liedjes voor Sinterklaas en Americo.

stoomboot met sinterklaas marjan van zeil

Sinterklaasboeken

Voorlezen is heerlijk, zowel om te doen als om te luisteren. In de sinterklaastijd willen de kinderen niets liever dan sinterklaasboekjes lezen. Ik schreef al eens een blog met leuke sinterklaasboeken, dit superleuke boekje op rijm verkoop ik zelf in de webwinkel en natuurlijk heeft bol.com ook een heleboel sinterklaasboeken beschikbaar.

sinterklaas kapoentje freddie langeler

Schoen zetten

Tot slot mogen ze bij ons ook hun schoen zetten op de dag dat Sinterklaas aankomt. Hoe vaak dat mag in de komende weken is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Hier mogen ze elke zaterdag en woensdag hun schoen zetten. Een goeie tip is om 2 doordeweekse dagen te kiezen trouwens, want dan zijn ze in het weekend niet zo achterlijk vroeg wakker. Je kunt voor de kinderen een aftelkalender ophangen, waarbij je aanvinkt op welke dagen ze hun schoen mogen zetten. Zodra de intocht van Sinterklaas op tv is geweest, begint hier in elk geval de sinterklaastijd!

schoen zetten 2017

Vorig artikelSesamstraat Live in het theater
Volgend artikel123 superslimme dingen over het klimaat
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in