Foto weekoverzicht Judith #478

Foto weekoverzicht Judith #478Nou, dit was me het weekje wel. Het waren zulke lange dagen, dat ik pas op donderdagmiddag voor het eerst even rustig achter mijn laptop zat. En ook pas voor het eerst die week een rondje kon hardlopen. Verder kregen we twee nieuwe huisgenoten, waar vooral de kinderen ontzettend blij mee zijn. Fee zei zelfs dat ze het gelukkigste was dat ze ooit was geweest. Zo lief! 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #477

Maandag

De week begon met vergadering op kantoor. Hoewel ik tegenwoordig meestal met de fiets ga, was dat nu niet zo. Ik had allerlei afspraken, waardoor het op de fiets allemaal niet iets te krap ging worden. Zo ging ik van vergadering naar online overleg, naar sollicitatiegesprek naar weer een ander overleg. Om half 5 vond ik het mooi geweest en besloot ik naar mijn auto te lopen. Naar huis ging ik niet: Priya had mij uitgenodigd om te komen eten in haar nieuwe huis. Dat zit toevallig vrij dichtbij mijn werk, dus dat was makkelijk. Ik parkeerde wel iets dichter in de buurt. Priya had goed haar best gedaan met koken. Echt een cadeautje om op een maandagavond zo aan te kunnen schuiven. Het werd een gezellige avond. 

borrel bij priya

Dinsdag

De dag begon nogal sensationeel met de vondst van een dode man in het water bij ons in de straat. Ik vond deze man niet zelf, wij zaten een hoop politie, brandweer en ambulances stoppen en toen Maik ging kijken kwam hij al snel terug met de mededeling dat hij had gezien dat er een man door een duiker uit de sloot werd gehaald. Later deze week hoorde ik dat het niet om een misdrijf ging en dat het om een verwarde man uit Alphen aan de Rijn ging, maar dat wist ik op dat moment nog niet. Bizar om zoiets van dichtbij mee te maken. Verder was deze dag gevuld met een studieochtend bij Zinn boven Centraal Station in Den Haag, waar ik op de fiets naartoe ging, en daarna nog een afspraak met een collega over een andere bijeenkomst die zij organiseert. Spontaan gingen we met een clubje collega’s lunchen bij de Huiskamer van het station, al konden we wegens een privefeest niet lang blijven hangen. Dus gingen mijn collega en ik een deurtje verder en dronken we tijdens ons overleg nog een koffie en een warme chocolademelk. Uiteindelijk ging ik eind van de dag op de fiets naar huis. Toen regende het en stond er een flinke wind, waardoor ik best moe thuiskwam. Van mezelf hoefde ik niet meer te gaan sporten, die fietstocht was genoeg beweging 🙂 

nieuwsbericht maart 2024

Woensdag

Op woensdag stond er ook de hele dag een evenement gepland, dit keer met het thema (hoog)begaafdheid. Dit was in het Postiljon hotel in het centrum van Den Haag, dus weer op een andere plek. Er was eerst een ochtend voor alleen de onderwijsadviseurs, daarna een lunch, vervolgens een spreker, een aantal workshops en uiteindelijk was er een borrel. Ik ben niet naar de spreker geweest, omdat ik deze al eens had gezien en nog genoeg werk te doen had. Dus ging ik samen met een andere collega apart zitten om wat te werken. De workshops en de borrel wilde ik natuurlijk niet missen 😉 Ik was pas rond 6 uur thuis, waar ik zelf geen trek meer had na de borrel, maar Maik gelukkig risotto stond te maken voor de andere kinderen. Daar was ik hem erg dankbaar voor, want ik had er totaal geen zin meer in. 

huiskamer station den haag centraa

Donderdag

Na deze drukke dagen was ik blij dat ik donderdag wat rustiger aan kon doen. Ik had wel twee werkafspraken staan, maar blijkbaar vond het universum echt dat ik geen afspraken meer mag maken op mijn vrije dagen. Beide personen waren namelijk de afspraak vergeten! Zit ik daar met mijn goeie gedrag achter de laptop 🙂 Ik ben dan maar gaan hardlopen en lunchen en heb lekker wat voor mezelf gedaan de rest van de dag. Ik werd ook nog gebeld door de juf van Lenthe dat ze de doorstroomtoets goed had gemaakt en haar advies verhoogd werd. Daar was Lenthe heel erg blij mee. 

Vrijdag

Deze dag begon ik in de sportschool. Superfijn om weer even te trainen. Daarna had ik een online afspraak met een collega. Na deze afspraak was het tijd om wat te relaxen. Vervolgens ging ik schoonmaken (was heel erg nodig en de schoonmaakster kon vandaag niet komen, dus heb ik het maar zelf gedaan). Tot slot had ik nog wat kleine dingen op mijn To Do list staan en toen ik die had afgewerkt kwamen de kinderen thuis. Die wilden spelletjes doen, dus deden we een paar potjes Peking Mysteries en Pick a Pen

Zaterdag

Ik was eerder deze week al begonnen over een konijn voor Fee’s verjaardag. Ze had al eens gezegd dat ze dat leuk zou vinden, maar ik twijfelde er en beetje over. Ik heb vroeger jaren een konijn gehad en het is best een verantwoordelijkheid en verplichting, naast dat het natuurlijk ook heel leuk is. Toch bleef het in mijn hoofd zitten, vooral omdat ik niks anders voor haar verjaardag wist en dacht dat ze het echt superleuk zou vinden. Maik was niet enthousiast, maar beetje bij beetje begon hij aan het idee te wennen en zo reden we uiteindelijk zaterdagmiddag naar een konijnenopvang om daar twee redelijk jonge konijntjes op te halen. Fee wist van niets. Toen we uit de auto stapten en ze vroeg wat we op die boerderij deden, zei ik dat ze twee konijntjes voor haar verjaardag mocht uitzoeken. Ze kon het niet geloven, haar mond viel open van verbazing. Echt? Echt, mama? Het was echt, dus gingen we naar binnen waar ze na wat knuffelen een bruin en zwart/wit Nederlands hangoor dwergkonijntje uitkoos. Daarna reden we door naar een tuincentrum om een konijnenhok, voer, stro en andere benodigdheden en toen naar huis. Maik zette het hok in elkaar, terwijl de konijntjes over het gras renden, zo schattig. De kinderen zijn er allemaal heel erg blij mee! Fee heeft ze Cookie & Brownie genoemd. 

konijnen maart 2024

De Burgemeester

‘s Avonds gingen Maik en ik met Lenthe naar sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten. Wij nemen alle meiden mee naar een sterrenrestaurant als ze voor het eerst ongesteld zijn geworden en dus hadden we een belofte in te lossen aan Lenthe. Ze keek er erg naar uit en we hebben echt fantastisch gegeten. Van begin tot eind was het een geweldig diner. Lenthe heeft alles gegeten, zelfs 4 oesters! Ze vond ook alles lekker. Het was een hele leuke avond, eentje om te onthouden. 

uit eten bij sterrenrestaurant met lenthe maart 2024

Zondag

We waren redelijk vroeg wakker en iedereen ging als eerste bij de konijnen kijken. Fee maakte er een heel project van: eerst eten, dan hooi, dan knuffelen, buiten rennen in de tuin, etc. De pubers vonden het ook erg leuk, dus opeens werd er veel tijd in de tuin doorgebracht en veel minder op de bank met een scherm. Hopelijk blijf dat zo, en zijn ze er niet over 2 weken weer op uitgekeken. Zowel ‘s morgens als ‘s middags kwam er visite voor de verjaardag van Fee. Iedereen moest natuurlijk de konijnen bewonderen. En er was taart en wijn en gezelligheid. Maandag is Fee echt jarig en dan vieren we het met het gezin en mag ze natuurlijk op school trakteren. Ze kijkt er naar uit, onze kleine grote meid! 9 alweer! 

familievergadering konijnenhok

Vorig artikelDe ideale haarproducten voor dames met krullen
Volgend artikelTips voor avonturen in Australië voor het hele gezin!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in