De leukste uitstapjes met Pasen

Pasen valt lekker vroeg dit jaar en dat vind ik alleen maar leuk. Het versterkt het frisse voorjaarsgevoel en de zin er na de grijze koude winter weer lekker op uit te gaan. Nog geen idee waar naar toe? Er is genoeg te doen, kijk maar bij de tips die ik voor je op een rij heb gezet. Zelf ben ik waarschijnlijk na de uitgebreide Paasbrunch (met zelfgebakken paasbrood en scones met abrikozenjam) vooral in onze tuin te vinden. Met een beetje geluk kunnen we de nieuwe tuinstoelen uitproberen!

Keukenhof 1We waren laat dit jaar met bollen zaaien, dus de krokussen en narcissen hebben zich nog niet boven de grond vertoond. Willen we voorjaarsbloemen zien, dan zullen we naar de Keukenhof moeten. Het is altijd weer een lust voor het oog om dit park in volle glorie te bewonderen. En ook voor de kinderen is er genoeg te doen: een kinderboerderij, doolhof en een speeltuin met stoere kabelbaan. Ieder jaar is er een speciaal thema en dit jaar is dat de Gouden Eeuw. In een gigantisch bloemenmozaïek (250 vierkante meter!) in de vorm van een Delfts Blauw tegel zijn de handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden afgebeeld.

Nijntje Madurodam 1Ook in Madurodam zullen de voorjaarsbloemen fleurig bloeien. Van 24 maart tot en met 28 maart is er feest vanwege de opening van een nieuwe Nijntje speeltuin. Je kunt samen met haar op de foto en in de speeltuin kun je schommelen, klimmen en klauteren met Nijntje. Ook in de rest van Madurodam duikt Nijntje overal op. Een waardig alternatief voor de Paashaas 😉

NaturalisZelfs mijn kleine nichtje van net 5 loopt al eigenwijs met haar fototoestel rond te zwaaien om alles wat ze ziet vast te leggen. Dat lukt nog niet altijd haarscherp, dus wellicht is de fotoworkshop bij Naturalis wat voor haar. Samen met een natuurfotograaf gaan de kinderen op stap om zo mooi mogelijke natuurfoto’s te schieten. Voorbeelden genoeg op de fototentoonstelling Wildlife Photographer of the Year. Geen zin in een hele cursus? Dan kun je ook gratis op fotosafarie door de expositie heen.

Mattheus Passion
Een klassieker met Pasen, naast paaseieren zoeken (bijvoorbeeld in de duinen bij het Haagse Meijendel) en lammetjes aaien (zoals bij ons in de buurt aan het Oortjespad), is het luisteren naar de Mattheus Passion. Iets waar de kinderen eigenlijk geen geduld voor hebben… Maar ze verheugen zich wel op de uitvoering van Zapp Mattheus: een verkorte uitvoering met nieuwe teksten, geschreven door Simon van der Geest (van het kinderboekenweekgeschenk van vorig jaar). Zaterdag is het in de Doelen in Rotterdam, maar wij gaan zondag naar TivoliVredenburg in Utrecht.

Catharijne ConventWellicht gaan we daarna ook nog naar Museum Catharijne Convent. Daar zijn het hele Paasweekend leuke activiteiten te doen, zoals een eierspeurtocht, rondleidingen langs de voorjaarsfeesten en bloemenwandeling door het museum. Ook staat er een heerlijke paasbrunch klaar en kunnen de kinderen lekker knutselen of rustig een boekje lezen. Ook het Bijbels Museum Amsterdam besteedt vanzelfsprekend volop aandacht aan Pasen. Naast paaseieren zoeken in de prachtige binnentuin kun je meedoen aan een interactieve workshop rondom de Matthäus Passion, luisteren naar een verhalenverteller en heerlijk meepeuzelen van de paalbrunch. Vrolijk Pasen!

Pasen 1

Vorig artikelHandige medische apps
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #63
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in