Wie, wat, waar op Instagram: @gras_vd_buren

grasvdburenbijjesuishertBij gras komt als eerste de kleur groen in me op. Laat staan bij het gras van de buren. Dat is natuurlijk altijd nóg groener. Maar niet bij Mickey, a.k.a. @Gras_vd_buren  op Instagram. Haar feed is juist licht en roze, met hier en daar een vleugje groen. Ze zoekt leuke shop adresjes op en deelt ze op haar account. Maar ook haar interieur, eten en bezoekjes aan andere Instagrammers deelt ze graag. Kleurrijk, licht en luchtig, dus absoluut het volgen waard!

Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Ik was een actieve volger van een aantal blogs, maar daar werd het steeds stiller. Tot ik ontdekte dat iedereen zich naar het veel snellere Instagram had verplaatst. Zelf gebruikte ik Instagram op dat moment als een soort externe harde schijf. Maar ik was al snel om toen ik de ene na de andere bekende naam uit blogland tegenkwam. Ik was dagen bezig met het terugkijken van alle foto’s. Ik had zoveel gemist. Had niemand me even een memo kunnen sturen van deze massale verhuizing?

Inmiddels ben ik sinds november 2013 actief op Instagram en @Bienemize werd mijn eerste volger.

Welke foto die je zelfgemaakt hebt vind je het mooiste?

Ik heb twee problemen.. Ik kan heel slecht kiezen én ik ben nooit tevreden over mijn foto’s op Instagram. Mede doordat ik een oude telefoon met slechte camerafuntie heb.

Ik vind de foto met het dienblad op bed wel grappig, omdat hij bomvol staat met instagramhitjes en mijn antwoord op de vraag van de vorige Instagrammer hieronder totaal onderuit haalt.

DENNEBOOM

Achter welke 3 foto’s schuilt het mooiste, leukste, grappigste of verdrietigste verhaal?

Ik heb best wat hoogte- en dieptepunten gedeeld op Instagram. Achter een aantal foto’s zit zeker een emotie of herinnering, maar ik hou vooral van humor en niet te serieus. De foto met de tas vol bananen is daar een mooi voorbeeld van. Ik houd ook niet van té gestyled, zoals de foto van mijn slaapkamer. Op die punten leg ik graag de nadruk op mijn Instagram.

Deze foto is gemaakt op Terschelling. Samen met mijn zusje @Feelgoodbyfood hand in hand in onze vogeltrui. Een foto die ik koester.

grasvdburen hand in hand

 

Wat is je favoriete hashtag?

#Rozeishetantwoordopalles, omdat hij eigenlijk altijd van toepassing is en vaak ook écht het beste antwoord. Ik hoop de hashtag #Grasjelogeertbij ooit uit te breiden tot een heuse Grasjelogeertbij-tour. In mijn hoofd heb ik het al helemaal uitgedacht. Van Instagrammers en hun huizen die ik graag zou willen bezoeken tot het logistieke plan en de gedachte om overal wat te brengen en te halen en zo hopelijk ook mensen met elkaar te verbinden. Het lijkt me echt super om dit echt te gaan doen. Wie weet..

grasvdburen interieur

Welke Instagrammers volg je zelf heel graag en waarom?

Instagram is zo’n fijn en inspirerend medium.

Ik volg mensen omdat ik hun huis en stijl erg inspirerend vind of omdat ik geniet van hun fijne en echte beelden van het (gezins)leven. Mijn favorieten hebben eigenlijk bijna allemaal een mix van beide. @Zilverblauw is zo’n open deur, die hoef ik eigenlijk niet eens meer te noemen. Ik volg @maandagdaandag al heel lang met heel veel plezier. Haar blog en Instagram geven me altijd een gevoel van kracht en hoop. Zo’n mooi, fijn en kleurrijk gezin dat heerlijk haar eigen plan trekt met zoveel liefde en aandacht voor elkaar. Bij @Ingthings kan ik echt genieten van haar plaatjes, haar creativiteit en haar typische Ing-things. @Jesuishert is ook zo’n combinatie van een inspirerend huis en fijne, echte plaatjes van een kneiter leuk gezin. Verder volg ik @viebonacci en @Mooiezooitjes graag. Naast een fijn huis en gezin hebben zij beiden een heerlijke humor en zelfspot.

De vraag van degene voor je, @Danielle_mila: laat je je makkelijk beïnvloeden met zoveel inspiratie op Instagram?

Ik roep altijd meteen heel hard van niet. Dit is ook waarom ik met een knipoog ooit het @insta_gram_eenheidsworst account begon. Als ik rondkijk in huis zie ik best wat Instagramhitjes staan, maar ik ren niet voor elke worst naar de Hema of Action. Mijn huis is redelijk ‘ik’. Een mix van kringloop, wat design en vooral heel veel roze. Ik denk dat ik onder aan de streep toch vooral bij mezelf en mijn eigen smaak ben gebleven.

Wat zou jij aan de volgende Instagrammer willen vragen?

Met welke Instagrammer zou jij wel een weekje van huis/leven willen ruilen?

grasvdburen bananen

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #77
Volgend artikel5 gratis of goedkope apps voor de zomer
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in