Vier sinterklaasavond met een sinterklaasspel

Vier sinterklaasavond met een sinterklaasspelNog maar enkele dagen en dan is het zover: we vieren Sinterklaasavond. Lekker met warme chocolademelk, gevuld speculaas en pepernoten. En oh ja, die zak cadeautjes natuurlijk! Voor veel kinderen het allerleukste van de hele sinterklaas. Ouders hebben er vaak ook grote verwachtingen van, maar soms verloopt Sinterklaasavond iets minder georganiseerd dan gehoopt. Daarom is het misschien extra leuk om twee avonden sinterklaas te vieren: een avond voor de kinderen en een avond voor jezelf met familie of vrienden. Voor een sinterklaasavond met volwassenen heeft Hip & Hot al jaren een geweldig leuk free printable sinterklaasspel online staan. Vier sinterklaasavond met een sinterklaasspel! Een garantie voor een avond vol plezier en hilariteit. En helemaal gratis!

Lees ook: Zo maak je een overheerlijke sinterklaas borrelplank

Vier sinterklaasavond met een sinterklaasspel

Sommige kinderen vinden pakjesavond dat zò spannend, dat ze het liefst de cadeautjes in 1 x openrukken. Ze hebben geen geduld om netjes op elkaar te wachten. Gelukkig is daar een oplossing voor, het Surprisespel! Ik schreef er al eerder een review over. Inmiddels heb ik zelf ook nog een nieuwe oplossing bedacht om sinterklaasavond wat rustiger te laten verlopen. In plaats van een sinterklaasspel, kun je ook werken met een sinterklaasslinger. Dit geeft structuur aan pakjesavond en duidelijkheid voor de kinderen wie wanneer een pakje mag openen.

Sinterklaasavond voor volwassenen met een gratis sinterklaasspel

Vier jij Sinterklaas met vrienden en heb je wel zin in een avondje hilariteit? Dan moet je op zeker het speciaal voor Hip & Hot ontworpen (door Nelleke Wouters) Sinterklaasspel downloaden en uitprinten. Deze kaartjes knip je uit, je doet ze in een luciferdoosjes (zodat je ze kunt bewaren voor volgend jaar) en je legt ze op tafel. Dit sinterklaasspel is eigenlijk een dobbelspel. Door met de dobbelsteen te gooien, mag je steeds een cadeautje pakken of moet je een opdracht doen. Geloof me dat het lachen, gieren en brullen wordt. Download het spel èn lees de spelregels hieronder, zodat je goed voorbereid bent als je het gaat spelen.

Spelregels

 • Alle cadeautjes beginnen onuitgepakt.
 • Iedereen begint met 0 cadeautjes.
 • De jongste speler begint met het gooien van de dobbelsteen*. De beurten gaan met de klok mee.
 • Als een kaartje niet van toepassing is gebeurt er niks, gaat de beurt over en het spel verder.
 • Het alarm wordt gezet over x uur, klokken/horloges/telefoons gaan weg zodat niemand de tijd in de gaten kan houden.
 • Als het alarm afgaat, mag iedereen de cadeaus die in zijn of haar bezit zijn houden en worden de cadeaus die nog op de stapel liggen verdeeld.
 • Vanaf het begin van het spel mag niemand meer naar de wc, alleen als je een wc-kaartje hebt gepakt.

* Dobbelsteen

 1. Pak een cadeautje van de stapel
 2. Pak een opdrachtkaartje (zie opdrachten)
 3. Leg een cadeautje terug op de stapel
 4. Er gebeurt niks
 5. Pak een opdrachtkaartje (zie opdrachten)
 6. Pak een cadeautje van de stapel

Andere sinterklaasspellen spelen?

Wij zijn fan van sinterklaas en hebben in de afgelopen jaren diverse sinterklaasspellen verzonnen en gemaakt. De meesten hiervan zijn gratis te downloaden. Zo hebben we ook een heel leuk sinterklaasspel voor kinderen. En ik kan je deze blog met 8 free printables voor sinterklaas aanraden.

Kant en klare sinterklaas spelletjes voor pakjesavond

Heb je geen zin om dingen uit te printen? Dan kun je ook een kant en klaar sinterklaasspel aanschaffen waar je nog jaren plezier van hebt. Hieronder 3 leuke sinterklaasspellen die de moeite waard zijn om aan te schaffen. 

Veel speelplezier!

sinterklaasspel

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
free printable sinterklaasspel
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelDe S van…
Volgend artikelZo voorkom je dat het beeldscherm van je smartphone breekt
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

11 REACTIES

 1. Haha, de vorige vraag wilde ik ook stellen. Hoeveel cadeutjes? En in elk geval een eetbaar cadeutje erbij denk ik? Gezien 1 van de opdrachten….
  Het ziet er zo leuk uit!!! Ben benieuwd!

 2. Goedendag,
  Helaas krijg ik de spelregels niet gedownload. Zouden die gemaild kunnen worden?
  Met vriendelijke groet,
  Lilian Pol

 3. Hallo,

  Het ziet er heel leuk/gezellig uit! Maar Hoeveel cadeautjes zijn er nodig voor ongeveer 8 personen?

 4. Super leuk, dat sinterklaasspel voor volwassenen en wat zien de kaartjes er waanzinning leuk uit. Helaas kan ik de spelregels niet downloaden. Hebben jullie die misschien nog?

 5. Hallo,

  Wat een ontzettend mooi vormgegeven spel! Ik heb t intussen uitgeprint, maar helaas kan ik de spelregels nergens vinden. (bovenstaande link werkt niet)
  Wie kan mij hieraan helpen??

  • Hallo Miranda,

   Dankjewel voor je bericht. Ik heb zojuist de spelregels aan de pagina toegevoegd. Veel plezier alvast met spelen.

   Groeten,
   Judith

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in