Zò dekte ik de tafel met Pasen

paastafeelMet Pasen ontbijten wij uiteraard uitgebreid. Soms met familie, soms met alleen ons gezin (das inmiddels zo groot, dat er bijna niemand meer aan tafel bij pas ;-)). Daar hoort dan natuurlijk een leuk gedekte tafel bij. In deze blog geef ik tips om de paastafel op een vrolijke manier te versieren. Zo dekte ik de tafel met Pasen!

Lees ook: Paastafel versieren
Lees ook: Pasen in je interieur

Zo dekte ik de tafel met pasen

Ik vind het altijd leuk om voorbeelden te zien hoe anderen de tafel versieren met Pasen. Daar laat ik me vaak door inspireren voor een volgend jaar. Ik vind het leuk om niet elk jaar dezelfde versieringen op tafel te zetten, ik houd van verandering. Zo dekte ik dit jaar de tafel dus met Pasen, maar dat is volgend jaar waarschijnlijk weer helemaal anders. Leuk om daar mee bezig te zijn, Pinterest en andere blogs af te struinen op zoek naar ideetjes.

Placemat of tafelkleed?

Dit jaar koos ik voor placemats. Ik legde gele placemats neer, van stof. Ooit gekocht bij Ikea. Ik  heb er maar 4, dus moet er nodig eens wat bijkopen. Nu legde ik ook nog een bruine placemat neer in het midden, bij gebrek aan geel dus.

Eieren uitblazen

Eieren uitblazen is hier ieder jaar traditie. De kinderen vinden het een leuke activiteit. Je kunt de eieren op verschillende manieren versieren daarna, waardoor je steeds iets anders maakt. Soms bewaar ik ze, als ze erg mooi geworden zijn. Als je ze goud of zilver verft, geeft dit een heel mooi effect, zeker in combinatie met een andere kleur. We leggen de uitgeblazen eieren ter decoratie op tafel.

Glazen flesjes

Bij de ah kocht ik van die glazen flesjes met vers sap. Deze bewaarde ik speciaal voor Kerstmis en Pasen. Met Kerst vulde ik ze met wijn, met Pasen deed ik er vers geperst sinaasappelsap in. Om deze kleine flesjes kun je mooie linten binden, ik koos er vandaag voor om er houten paaseitjes uit de paasboom omheen te hangen. Gaf echt een superleuk effect en de kinderen vonden het heel tof dat ze allemaal een eigen flesje hadden om hun glas mee te vullen. De flesjes kun je na afloop in de vaatwasser zetten en bewaren, zodat je ze vaker kunt gebruiken.

IMG_8095

Servetten van Ikea

Ik vind Ikea dus echt een servettenwalhalla. Elke kleur hebben ze, ik koos dit jaar voor prachtige gele servetten. Deze legde ik naast de borden. Natuurlijk nam ik ook meteen een lading andere kleuren mee. Wil je de tafel meer in pastelkleurtjes versieren, dan kun je net zo goed lichtblauw, lichtgroen of lichtroze meenemen.

Kuikentjes

Je ziet ze ieder jaar wel ergens, van die kuikentjes. Horen echt bij Pasen. Dit jaar kocht ik bij de HEMA van die kleine, donzige knijpkuikentjes. Deze deed ik met het knijpertje op ieder bord, wat vooral de kinderen erg leuk vonden! Als ze dit het volgende jaar niet hebben, kun je ook kuikens zonder knijpertje kopen en ze zelf op een knijper lijmen. Ik heb ze bewaard, want de kinderen vonden ze erg leuk. Ik heb zo’n box met alle paalspullen en die haal ik ieder jaar weer tevoorschijn.

Paas kleding

Fee moest natuurlijk ook op haar Paasbest aangekleed. Voor haar kocht ik dit leuke voorjaar-shirtje bij Melk of Puur! Inmiddels is Fee geen baby meer, maar ik probeer toch elk jaar wel ergens een leuk shirt of jurkje te scoren. Ik zag bijvoorbeeld leuke shirtjes met een konijntje erop. Deze “over the top” jurkjes zijn ook wel grappig in kindermaten.

IMG_8090

Vorig artikelWaarom het fijn is als de kraamtijd voorbij is
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #11
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in