Gescheiden? Dan is dit schrift goed voor je kind

't mee boekBen jij gescheiden? Dan is dit schrift goed voor je kind. Het heeft namelijk een behoorlijke impact als je ineens in twee huizen moet gaan wonen. Soms hebben papa en mama ook ruzie, vaak gelukkig niet. Al eerder schreef ik een blog over dit fijne boekje, met tips om een vechtscheiding te voorkomen. Nog steeds actueel helaas. Ik zie het zowel in mijn werk als in mijn vriendenkring dat uit elkaar gaan niet altijd even soepel verloopt. Hoewel niemand het wil, zijn kinderen dan toch vaak de dupe.

‘t Meeboek

Een goede samenwerking is enorm belangrijk. Dit leuke schriftje, dat de naam “‘t Meeboek” kreeg, helpt daarbij. ‘t Meeboek is eigenlijk een planboek voor kinderen met ouders die niet bij elkaar in huis wonen. Dat hoeft niet altijd een scheiding te zijn, dat kan ook zijn als je tijdelijk bij oma woont, omdat het voor iedereen beter is.

gescheiden ouders schriftje

Wat vind je in ‘t Meeboek?

Op de eerste pagina’s vind je een plek om belangrijke telefoonnummers mee te nemen en ruimte om op te schrijven wat je allemaal mee moet nemen. Ook is er plek om te vertellen wat de adressen zijn waar je verblijft, op welke dagen je daar bent, wat je verjaardag en je hobby’s zijn enz. Verder vind je in het boekje steeds weekoverzichten met de dagen van de week. Je kunt daar korte stukjes schrijven, herinneringen bewaren, foto’s en plaatjes opplakken en vertellen wat je hebt gedaan. Ook papa, mama of je verzorger kunnen er belangrijke dingen in opschrijven. Gescheiden? Dan is dit schrift goed voor je kind, maar ook voor jou als ouder!

dagboekje gescheiden ouders

Communicatie is belangrijk!

Zo weet iedereen van elkaar wat er die week gebeurd is. Tegelijk is het een fijn schrift met mooie en misschien minder mooie herinneringen voor later. Het maakt het wonen in 2 huizen in elk geval wat draaglijker en de communicatie onderling fijner. ‘t Meeboek is geschikt voor groep 1 tot en met groep 8. Uiteraard moeten kinderen tot groep 4 nog geholpen worden met invullen, omdat ze nog niet zelf kunnen schrijven. Maar samendoen is ook leuk! ‘t Meeboek bestellen? Dat kan voor €11,95 via Bol.com.

meeneemschriftje voor papa of mama

Vorig artikelPrinsesjes cakemix met Koningsdag toppers
Volgend artikel7 gratis Koningsdag printables die jouw kind geweldig vindt
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in