Gezond eten zonder nadenken

recepten marley spoon Afgelopen week mocht ik kennis maken met Marley Spoon. Marley spoon is een soort maaltijdbox. Je ontvangt een kartonnen doos met daarin papieren zakken per recept. Deze doos wordt gebracht per koerier op een voor jou gewenst moment.

Recepten kiezen

Het voordeel ten opzichte van de andere maaltijdboxen die ik heb uitgeprobeerd, vind ik dat je bij dit concept zelf je recepten kunt uitkiezen. Je kunt elke week kiezen uit 7 gevarieerde en gezonde recepten. Ook kun je aangeven voor hoeveel personen je wilt ontvangen. Vanaf 2 tot zelfs 8 personen per maaltijd. Handig voor grote gezinnen… Er is voor ieder wat wils, vlees, vis, vegan, enz. Wil je maar 1 recept per week, dan kan dat, wil je er 3 dan kan dat ook.

doos marley spoon

Wat betaal je?

Dan ben je vast nieuwsgierig wat dat kost, dat was ik namelijk ook. Dat valt op zich mee, al betaal je natuurlijk wel meer dan wanneer je zelf boodschappen doet. Gemiddeld betaal je zo’n 8 euro per persoon per maaltijd. Voordeel is, dat je voor dat geld dus niet zelf hoeft na te denken over wat je kookt, en het zeker weten gezond en vers is.

papieren zak marley spoon

Ervaringen

Ik vond het bestellen heel makkelijk gaan. De website leid je er zo doorheen. Wel baalde ik van de laatste stap met betalen. Ik betaalde via Paypal en kreeg de melding dat ik ze direct machtige om geld af te schrijven. Je gaat namelijk meteen een soort abonnement aan, en daar word ik altijd een beetje zenuwachtig van. Uiteraard allemaal heel makkelijk op te zeggen of tijdelijk stil te zetten, alleen ik hou daar gewoon niet van.

Maar goed, ik heb het dus wel gedaan. In eerste instantie zag ik maar 2 recepten staan, waarvan er bij eentje kip in zat. Nu eet ik geen kip, en ik zag niet direct hoe ik dat kon aanpassen. Dat werd later gelukkig duidelijk, lang leven de chatfunctie op de site waar heel goed op gereageerd werd.

polenta marley spoon

Ik had begrepen dat mijn bestelling op woensdag om 9 uur zou worden bezorgd, maar later kreeg ik de melding dat dit woensdag tussen 12 en 1 uur zou zijn. Dat vond ik niet handig, want dan ben ik precies de kinderen van school halen. Heb daar over gebeld, en afgesproken dat het bij de buren zou worden bezorgd. Op zich prima, maar als je bijvoorbeeld pas om 5 uur thuis bent staat je verse vis wel een tijdje uit de koeling. Je kunt van een buurvrouw/man niet verwachten dat ze zo’n grote doos in hun koeling proppen.

wijnazijn marley spoon

Lekker & makkelijk!

Uiteindelijk ging ik aan de slag en ik ben enthousiast. De recepten waren origineel, eenvoudig te maken met behulp van de receptenkaart en het resultaat superlekker! De ingrediënten waren, zoals beloofd, echt vers. We hebben 2 dagen heel erg lekker gegeten.

zalm venkel polenta

Zou ik nog eens bij Marley Spoon bestellen? Ja! Ik vind Marley Spoon echt een fijne maaltijdbox, met alles heel handig per stuk verpakt en eenvoudig te maken. Zeker in weken waarin in druk ben, maar toch graag iets gezonds op tafel wil zetten, vind ik dit een aanrader.

kabeljauw met gele biet

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #14
Volgend artikelZo bereid je kinderen voor op de tandarts
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in