Gratis Printable Sinterklaasspel voor kinderen

Gratis Printable Sinterklaasspel voor kinderenJaaaaa! Sinterklaas is weer in het land. Zijn jullie kinderen ook zo hyper en enthousiast? Hier wel. Net 4 stuiterballen. We hebben de intocht dit jaar op tv gekeken, want we vonden het weer te slecht om buiten te gaan kijken. Lekker warme chocolademelk erbij en pepernoten. De kinderen hadden zich bovendien verkleed. Er zaten 3 zwarte pietjes op het bed en 1 sinterklaas (Yuren). Het Sinterklaashuis is gebouwd, compleet met kledingrek en inpaktafel. De schoenen staan ook al klaar om vanavond te zetten. Er ligt een stapel sinterklaasboeken klaar. Kort gezegd: we zijn klaar voor het Sinterklaasfeest! Stiekem is dit toch wel een heel gezellige tijd. Daarom zijn we maar meteen aan de slag gegaan met knutselen voor sinterklaas en sinterklaasspelletjes doen. Wij hebben namelijk een superleuk (en leerzaam) gratis Printable Sinterklaasspel voor kinderen!

Ook leuk: het rad van sinterklaas, een spel voor pakjesavond

Sterre prikt sintspel uit

Gratis Printable Sinterklaasspel voor kinderen

Speciaal voor de Sinterklaasweekenden heeft Susan Kuipers van Suzodesign een door mij bedacht Sinterklaasspel gemaakt. Dit spel kun je hier downloaden en vervolgens samen met de kinderen maken. Als ze zelf al kunnen knippen, laat ze het dan vooral ook doen. Is meteen een leuke activiteit voor ze in deze hectische sinterklaastijd. Ze kunnen ook alleen de raampjes prikken, als ze nog te klein zijn om alles te knippen. Tot slot moeten ook de kaartjes nog uitgeknipt worden. Daarna kunnen ze dit leuke Sinterklaas dobbelspel gaan spelen. Het duurt ongeveer 15 minuten en daarna zijn er nog 2 andere varianten, zodat het spannend blijft.

kinderen spelen sinterklaasspel

Hoe werkt het gratis Printable Sinterklaasspel voor kinderen?

In het kort werkt het zo: de kinderen gooien om beurten met de dobbelsteen. Daarna kijken ze achter een raampje met het nummer dat ze gegooid hebben. Als daar een plaatje te vinden is, mogen ze het kaartje pakken met dat plaatje. Staat er geen plaatje? Jammer, dan kun je niks pakken. Zijn alle kaartjes op? Tel wie de meeste heeft. Die heeft het sinterklaasspel gewonnen! Dit spel is naast leuk en gezellig, ook nog eens heel leerzaam voor kinderen tot een jaar of 6. Zij oefenen goed met de cijfers en tellen. De ervaring leert dat oudere kinderen het ook nog best leuk vinden hoor, zo ongeveer tot een jaar of acht willen ze het sinterklaasspel nog wel spelen.

Waar kun je het sinterklaasspel downloaden en printen?

Nu zijn jullie natuurlijk allemaal heel benieuwd waar je dat sinterklaasspel dan kunt dowloanden en printen zeker? Tadaaa: hier dus! Deel het gerust op social media of je eigen blog, want hoe meer kinderen plezier kunnen hebben van dit leuke spel met sinterklaas, hoe beter. Daar hebben we het tenslotte voor gemaakt.

Download het sinterklaasspel hier

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit spel vinden! Laten jullie een reactie achter, hier of op Facebook? (mag uiteraard ook met foto!) Veel speelplezier! Meer sinterklaasspellen spelen? Check dan ook deze blog met een spel voor sinterklaasavond of deze met een sinterklaas dobbelspel

sinterklaasspel dichtbij

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Sinterklaasspel voor kinderen van 3-7 jaar
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelEen hip felicitatiekaartje voor de jarige!
Volgend artikelDe regenhoes van Elodie Details voor je reiswieg en buggy: ‘Fall’ in love!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in