Handige medische apps

Meestal blog ik over apps voor kinderen, thuis of in de klas. Maar er zijn natuurlijk ook apps voor jou als ouder. Denk hierbij aan medische apps die jou kunnen helpen wanneer er iets aan de hand is met jouw kind of om samen iets voor te bereiden. Ik heb er drie verzameld. Ben je op zoek naar apps over ziek zijn of het lichaam voor kinderen? Kijk dan eens op deze pagina.

medische-apps-handig-met-kids

De Gifwijzer Geschikt voor iPad & iPhone – € 2,99

We kennen allemaal wel de gifwijzer, te koop voor € 4,95. Deze kun je ophangen in huis. Maar de Gifwijzer is er ook als app. De app bevat 183 stoffen en panten die giftig zijn. Tevens krijg je hierbij een advies. Vertrouw je niet of hoor je het graag van een arts? Bij twijfel natuurlijk altijd de huisarts bellen.

Prik Geschikt voor iPad & iPhone – Gratis

De eerste keer bloedprikken is altijd spannend voor kinderen. Misschien blijft het ook een volgende keer wel spannend. Wil je dit samen met je kind voorbereiden? Kijk dan eens naar deze gratis app. Of de stappen hetzelfde zijn als in jullie ziekenhuis, dat is de vraag. Maar in grote lijnen komt het verhaal overeen. Echt een app om samen te bekijken.

EHBO Rode Kruis Geschikt voor iPad & iPhone – Gratis

Deze app biedt eerste hulp bij sport, kinderen en vaardigheden zoals heimlichgreep en stabiele zijligging. Je kunt hier ook informatie vinden over een bijensteek, bloedneus, hondenbeet en meer. In het hoofdmenu zie je zes onderdelen: bewusteloosheid (ademt wel), hevige bloeding, brandwond, reanimeren, vergiftiging en ernstige verslikking. Hierachter vind je stap voor stap wat je moet doen. Vanuit deze app heb je ook de mogelijkheid om direct 112 te bellen en een AED of EHBO locatie te zoeken. Hiervoor moet je wel de locatievoorziening aan hebben staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in