Help; mijn puber wil zijn/haar scootercertificaat halen!

Ik heb ooit een vrij ernstig scooterongeluk gehad. Ik zat achterop bij mijn nichtje en we kwamen in botsing met een auto. We lagen allebei behoorlijk in de kreukels. Ik ben nog altijd dankbaar dat ik het overleefd heb. Afgelopen najaar ging ik voor het eerst sinds 20 jaar weer op een scooter. Ik heb het namelijk altijd eng gevonden sindsdien. Gelukkig is Sterre nog wat te jong, maar wat als zij straks ineens thuis komt met het verhaal dat ze haar scootercertificaat wil halen? Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken..

Help; mijn puber wil zijn/haar scootercertificaat halen!

Om mij heen hoor ik het al. Ik heb vriendinnen en collega’s met kinderen die net even wat ouder zijn dan die van mij en zij komen thuis met die vraag. “Help; mijn puber wil zijn/haar scootercertificaat halen!” hoor ik dan op het werk. Hoe ga je daar als ouder mee om? Iedereen weet dat pubers iets verbieden vaak averechts werkt. Geen goed idee dus.

Leren veilig om te gaan met een scooter

Zo’n scootercerfiticaat is natuurlijk niet voor niks in het leven geroepen. Ergens ook best een geruststelling. Zo leren kinderen om veilig de weg op te gaan. Dat was vroeger wel anders. En laten we eerlijk zijn, pubers zijn vaak eerder bezig met stoer en cool zijn, dan met of iets veilig is. Uiteindelijk is zo’n scootercertificaat dus eigenlijk een zegen. En dan maar hopen dat ze zich goed aan de regels houden, hun mobieltjes diep wegstoppen en ze geen domme dingen doen.

Welke scooter?

Welke scooters pubers willen hangt vaak af van waar ze wonen en welke soort op dat moment “cool” is. De stoere Piaggio Zip is bijvoorbeeld een scooter die onder pubers populair is. Deze hippe scooter is speciaal gemaakt voor stadsgebruik. Hij is minder geschikt voor lange kerels, maar voor niet al te grote pubers is hij ideaal. Best prijzig, maar ook te leasen.

Mag jouw kind een scooter?

Hoe ga jij daar mee om als je kind een scooter wil straks? Ga je het verbieden, of ga je er zelfs aan meebetalen? Heb je zelf vroeger ook scooter gereden?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #208
Volgend artikelMais kokossoep
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in