Het deurtje van de tandenfee

deurtje tandenfeeHet deurtje van de tandenfee. Dat is dus iets heel bijzonders voor kinderen. Het heeft een beetje te maken met magie en fantasie. Als ouder moet je het wel meespelen natuurlijk. Net doen of het echt is, heerlijk vinden kinderen dat. Ze gaan er zelf ook vanalles bij verzinnen en knutselen. Er zijn van dit deurtje ook allerlei houten versies te koop, maar die zijn vaak erg duur. Daarom vind ik deze zo leuk. Heel eenvoudig en goedkoop. Je bereikt hetzelfde effect. Benieuwd wat het deurtje van de tandenfee precies is en wat je er mee kunt doen? Lees dan snel verder!

Lees ook: Boeken over tanden wisselen
Lees ook: Activiteiten rondom het thema tanden wisselen

Wat doe jij met een uitgevallen wiebeltand?

Hoe doen jullie dat, als de eerste tand er uit is? Gaat hij meteen in een doosje? Of onder het kussen voor de tandenfee? Hier thuis gaat hij in ieder geval onder het kussen. In een speciaal zakje. Als mama is het nog best een klus om ‘m er stiekem uit te krijgen en er een muntje in terug te doen. Ik ben altijd bang dat mijn kind wakker wordt. Gelukkig nog nooit gebeurd. Stel je voor!

Het deurtje van de tandenfee

Om het sprookjesachtige effect van de tandenfee wat te verhogen, bestaat er nu een deurtje van de tandenfee. Dit kartonnen deurtje plak je met masking tape tegen de muur, je zet het trappetje er tegenaan en je vertelt dat door dit deurtje de tandenfee naar binnenkomt om de tand te pakken en een muntje onder het kussen te leggen. Het is natuurlijk bedoeld als grapje, maar hier thuis een groot succes. Het is tenslotte best een spannende tijd, dat wisselen.

Waar kun je het magische tandenfee deurtje plakken?

Bij ons zit het deurtje van de tandenfee tegen de muur van de slaapkamer, naast het boekenrek geplakt. De kinderen vertellen elkaar hele verhalen. Bijvoorbeeld dat de tandenfee ‘s nachts op het boekenrek klimt en ook boekjes leest. Of dat ze kleine briefjes neerlegt.

Waar is het deurtje van de tandenfee te koop?

Je koopt dit leuke miniatuurdeurtje op High Teeth. Het past gewoon door de brievenbus, dus je hebt geen hoge portokosten. Ook leuk om als oma of opa op te sturen naar je kleinkind, als het de eerste tand eruit heeft. Misschien zelfs wel met een kleine muntje erbij, die papa of mama kunnen neerleggen.

deurtje tandenfee in kinderkamer

Vorig artikelVijf originele moederdag cadeaus
Volgend artikelCoole kapstokjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in