Hippe tafels voor je eetkamer

Sinds wij in ons nieuwe huis wonen, hebben we een hele grote eettafel. Dat wilde ik graag. Met het oog op de toekomst, want als alle 4 kinderen straks met aanhang komen eten wil ik geen gedoe met aanschuiftafels enzo. Die hippe tafel voor de eetkamer mocht ook best wat kosten. Ik wilde namelijk wel kwaliteit, een tafel waar ik de komende 20 jaar mee kan doen. Tijdloos dus, zowel wat betreft het materiaal als de vorm.

Hippe tafels voor je eetkamer

Er kwam dus een grote zoektocht naar de juiste tafel. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk, want er is veel aanbod. We waren er over uit dat we graag een houten blad wilden. Liefst een beetje white wash. En een metalen onderstel. Dat was ook wel nodig, want als je zo’n lange eettafel wil, moet dat ergens op steunen. Anders zakt het blad door. Uiteindelijk kwamen wij terecht bij Table du Sud.

Stel je eigen tafel samen

Bij Table du Sud hebben ze een mooi concept. Je kunt namelijk zelf kiezen wel blad je wenst en welk onderstel. Er zijn hele bijzondere tafelbladen verkrijgbaar, zoals een boomstamtafel of zelfs een tafelblad van een wagondeel. Die planken hebben dienst gedaan als onderstel van een heuse treinwagon! Dan heb je pas echt een mooi verhaal voor je vrienden en familie. Ze zijn trouwens echt prachtig.

Behandelen van de eettafel

Wij hebben de eettafel inmiddels een half jaar en hij is nog net zo mooi als toen we ‘m kochten. Natuurlijk zit er wel eens een vlek op, maar die krijg je er heel gemakkelijk af doordat er een speciale behandeling over het tafelblad zit. In het ergste geval kun je het zelfs een klein beetje schuren, maar dat is bij ons nog niet nodig geweest. Bovendien, een tafel mag er best uitzien alsof er op geleefd wordt vind ik. Doordat het hout is, zie je ook de houtnerven en dan vallen vlekken helemaal niet zo op.

Voordelen van een eettafel op maat

Als je een eettafel op maat laat maken betaal je natuurlijk iets meer. De andere kant is, dat je er een tafel voor terug krijgt die precies past in de ruimte en het formaat heeft dat jij nodig hebt. Naast het feit dat wij alle kinderen en eventuele aanhang er aan kunnen laten zitten, vind ik een lange tafel ook heel praktisch om aan te werken. Heerlijk om al mijn boeken of perspakketten te kunnen uitstallen, foto’s te kunnen maken en op de laptop te verwerken. Met kerst paste alle familie in één keer aan tafel en ik kan nu ook een leuke vaas met bloemen op tafel zetten, zonder die steeds te moeten wegzetten als we gaan eten.

Hoe kies je het formaat?

Misschien vind je het lastig om te kiezen hoe groot jouw tafel moet zijn. Als tip kan ik je adviseren om een oud laken in het juiste formaat te knippen en dit neer te leggen op de plek dat je de tafel neer wil zetten. Dat hebben wij ook gedaan, want ik twijfelde over het formaat. Uiteindelijk vond ik het nog steeds een enorme vergadertafel, maar inmiddels ben ik er aan gewend en superblij mee. Van deze tafel gaan we nog heel lang plezier hebben!

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #174
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #175
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in