Hoe je meer geld overhoudt aan het eind van de maand

Joella Opraus en Nathalie van Wingerden van How2spendit.nl vinden dat financieel goed voor jezelf zorgen een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl. We proberen al zo verantwoord mogelijk te eten, sporten om fit te blijven en zoeken naar mentale balans door mindfulness en meditatie. Geld is daarnaast ook een groot onderdeel van ons dagelijks leven, of je het nou leuk vindt of niet. Geldproblemen of financiële tegenvallers kunnen voor veel stress zorgen. Het gevoel dat je geldzaken goed geregeld zijn, zal die stress verminderen en meer rust en ruimte brengen (voor leukere dingen). Er is nu een boek dat je leert hoe je meer geld overhoudt aan het einde van de maand.

Platform

Daarom hebben de dames How2spendit.nl opgericht om geldzaken op een prettige manier inzichtelijk en aantrekkelijker te maken. Het is een platform waar ze alles rondom geldzaken koppelen aan lifestyle, business, carriere, relaties en kids. Naast de website verscheen een paar weken geleden hun eerste boek De financiele detox, dat inderdaad niet saai en slaapverwekkend is, maar heel makkelijk leest en veel herkenbare situaties bevat. Het staat vol uitvoerbare tips voor het vinden van de juiste balans tussen sparen en geld uitgeven, je pensioen goed regelen, wat je wel en niet moet bewaren voor je administratie en de belasting, verzekeringen, zakgeld en bespaartips.

Welk geldtype ben jij?

Dit boek is nuttig als je geen idee hebt waar je geld elke maand heen gaat, maar juist ook als je gewoon wilt weten of je goed bezig bent op financieel gebied. Daarnaast krijg je tips om te leren hoe je meer geld overhouden kunt aan het einde van de maand. Al lezende krijg ik in ieder geval steeds meer zin om uit te zoeken wat voor geldtype ik eigenlijk ben, waarom ik geld uitgeven soms moeilijk vind en hoe ik slimmer kan sparen. En dat is een wonder, want ik blijf normaal gesproken het liefst zo ver mogelijk van mijn financiële administratie…

Koop het boek hier.

Vorig artikelDe allerleukste winterkaarten
Volgend artikelBijzonder reis- en belevingsmagazine
Sarah Breimer
Sarah Breimer is schrijfster van reisboeken en korte verhalen. Ze werkte zes jaar bij uitgeverij Lemniscaat waar ze alles leerde over mooie boeken, schrijven, lezen en uitgeven. Naast zelf schrijven leest ze graag voor anderen die schrijven om hen te adviseren en te inspireren in hun werk en schrijfstijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in