Hoedjes voor Prinsjesdag

roze dameshoed lint bloemJa hij komt er weer aan, de derde dinsdag van september, Prinsjesdag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me er niet echt mee bezig hou, ondanks dat het toch wel fijn is om te weten wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. Op TV is natuurlijk alles te zien, ook de koets met de koningin en de rest van de stoet. Waar ik altijd wel benieuwd naar ben is welke creaties wat betreft hoedjes er te zien zijn. Elegant of over the top? Met de prinsessen weet je het maar nooit. Ik heb voor jullie een paar leuke hoedjes opgezocht. Misschien is die derde dinsdag in september voor jou wel een goed excuus om ook een keer een hoed te dragen? Hoedjes voor Prinsjesdag, kom maar door!

Lees ook: Als ik de baas zou zijn…

Hoedjes voor Prinsjesdag

Zelf draag ik nooit een hoed, zelfs niet op vakantie in de volle zon. Voor de kinderen heb ik wel zonnehoedjes. Ik vind zoiets als deze best grappig! Lijkt ook niet echt op een hoed, maar is wel lekker gek. Of wat dacht je van een Minnie Mouse hoed? Ik moest er om lachen toen ik hem zag, geloof niet dat ik zoiets zou durven dragen. Eerder iets voor de verkleedkist van de kinderen. Het vogeltje op deze hoed is misschien iets te veel van het goede, maar verder vind ik hem wel mooi. Niet te groot, maar wel opvallend. Ik ben benieuwd of jullie wel eens een hoed dragen, misschien wel speciaal op Prinsjesdag?

hoedje met veren

De leukste hoedjes

Gelukkig zijn er naast grappige hoedjes, ook wel echt leuke hoeden te vinden. Ik selecteerde er een paar die draagbaar zijn, bijvoorbeeld op een bruiloft of een andere sjieke gelegenheid. Of misschien gewoon voor de zomer tegen de zon, of in de winter als het erg koud is om een warm hoofd te krijgen.

Stijlvolle hoeden in pastelkleuren

Deze roze hoed draag je voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft (misschien die van jezelf?), tijdens een zomers uitje of een festival of gewoon op een informeel feestje waar je een mooi jurkje draagt in de juiste kleur.

Hoedjes voor Prinsjesdag roze sjiek

Hoed met lint en strik

Wie bij mooi weer vaak last heeft van de zon, en niet van een zonnebril houdt, kan kiezen voor een rieten hoed. Deze versie heeft een mooie strik er omheen en is er in verschillende kleuren. Door de brede rand houdt hij de zon goed uit je gezicht, ook handig als je een lichte huid hebt en niet teveel zon wenst te vangen.

Hoedjes voor Prinsjesdag met strik

Ibiza style

Houd jij meer van Ibiza style? Dan is deze hoed met een rand van kraaltjes en muntjes in allerlei kleuren misschien precies wat je zoekt. Ideaal voor een Indian Summer (als we die nog krijgen, maar daar lijkt het wel op) Een fijne lange jurk erbij en je kunt gewoon het Ibiza sfeertje in eigen land creëren.

Hoedjes voor Prinsjesdag ibiza style

Dameshoed met bloem van wol en acryl

Ben je juist op zoek naar iets warmers, voor de winter? Ik kan me het heel goed voorstellen, want in de winter draag ik soms wel een muts of een hoed tegen de kou. Deze Cloche is elegant en warm tegelijk. Kies een mooi kleurtje uit dat past bij jouw winterjas en je bent klaar voor de herfstkou en winterkou straks.

Hoedjes voor Prinsjesdag cloche roze

Dameshoed met strik en lekker warm

Ook deze dameshoed is heerlijk warm met wol en acryl. In een neutrale antraciet kleur, passend bij elke outfit. Hij valt lekker over je oren, waardoor je in de winter fijn warm blijft. Immers, alle warmte verlaat je lijf via je hoofd. Slimme zet dus, zo’n hoedje!

Hoedjes voor Prinsjesdag lekker

Hoedenparade met kinderen

Een leuke activiteit met kinderen is het trouwens om een heuse hoedenparade te houden met prinsjesdag. Verzamel vooraf oude hoedjes. In Kringloopwinkels kun je die vaak goedkoop scoren. Of misschien heeft oma nog wel iets in de kast liggen? Kinderen vinden het vaak geweldig om een hoedenparade te lopen. Ze houden van verkleden. Maak een podium in de woonkamer of de tuin, vul een grote mand met hoeden en laat ze om beurten met een leuk hoedje het podium op lopen. Hoedjes voor Prinsjesdag zijn dus ook leuk voor de kinderen.

Vorig artikelHet Hofje
Volgend artikelBiowolk
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in