Houten puzzels, de leukste!

We weten allemaal wel dat het veel beter is om voor houten speelgoed te gaan dan al die plastic troep. Dat komt allemaal in de afvalcyclus terecht, ooit. Wil je toch iets van plastic, haal het dan bij de Kringloopwinkel. Nieuw koop ik het liefste hout. Zo ook houten puzzels. Daar hebben mijn kinderen zoveel plezier van gehad. Ze zijn onverwoestbaar! Laatst ging ik weer eens door onze serie houten puzzels heen, en ik kon er geen afstand van doen. Ik bewaar ze voor eventuele kleinkinderen. Dat doe ik met al het mooie speelgoed, en daar vallen de houten puzzels onder.

Lees ook: puzzel poef

Little Dutch houten puzzel

Houten puzzels

Zijn andere puzzels dan een no go? Natuurlijk niet! Ook een kartonnen puzzel is leuk, zeker als je wat meer uitdaging wil als de kinderen wat ouder zijn. Een puzzel van 1000 stukjes van hout ga je niet vinden. Er bestaan puzzels in allerlei soorten en maten, voor iedere leeftijd is weer een ander soort puzzel geschikt. Vloerpuzzels, stapelpuzzels, houten puzzels, dierenpuzzels, educatieve puzzels, 3D puzzels, bol-puzzels, handgemaakte puzzels. Echt, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.

djeco puzzel

Puzzel als cadeau

Puzzels zijn een heel goed cadeau. Voor een verjaardag, onder de kerstboom, in de schoen, wie graag puzzels doe je een groot plezier met een nieuwe. Een beetje vergelijkbaar met de boekenliefhebber. Die wordt heel blij van een nieuw boek. Een puzzelaar zal dat hebben met een nieuwe puzzel.

houten puzzel dierentuin goki

Mijn top 10 houten puzzels

Het meest fan ben ik van onze houten puzzels, die ik voor alle kinderen heb gebruikt toen ze tussen de 2 en de 6 jaar waren. Daarna waren ze toe aan moeilijkere puzzels, maar op die leeftijd zijn houten puzzels ideaal. Hier mijn top 10:

  1. Djeco
  2. Little Dutch
  3. New Classic Toys voertuigen
  4. Poezen
  5. Blokpuzzel Little Dutch
  6. Goki Leven in de tuin
  7. Alfabet puzzel
  8. Brandweer puzzel
  9. Houten puzzel bosdieren
  10. Legpuzzel dierentuin Goki

Vorig artikelNorth Sails
Volgend artikelIt’s a present
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in