Frozen 2; onze ervaring met deze prachtig gemaakte film

elsa frozen 2Dit weekend ging Frozen 2 in premiere. Na het succes van de eerste Frozen film, en het fantastische Disney on Ice waar Frozen ook voorbij komt, wilden de meiden deze film natuurlijk zien. Ik heb gelezen dat Frozen 2 is geïnspireerd op Noord-Noorwegen. Aangezien ik zelf betoverd ben door de prachtige natuur in Noorwegen, wilde ik zelf ook wel graag naar het vervolg op de eerste Frozen film. Dus ging ik zondag met de jongste meisjes van 4 en 7 naar de bioscoop om ‘m te bekijken. In deze blog alles over onze ervaring met Frozen 2, wat we van de film vonden en of hij niet te spannend is voor de jonge kinderen vertel ik in deze blog.

Tip: Voor de Frozen fans zijn er ook een heleboel leuke Frozen producten

Frozen 2, geïnspireerd op Noorwegen

Deze vervolgfilm neemt de kinderen mee op reis verder dan Arendelle, naar een betoverd bos waar Anna, Elsa, Olaf, Kristoff en Sven magische geesten en nieuwe karakters ontmoeten. Om ideeën op te doen voor Frozen 2 reisden de makers van deze film oa naar Noorwegen, waar ze Oslo bezochten om meer te leren over Noorse folklore en staafkerken. Vervolgens gingen ze naar Karasjok en omgeving, waar ze hoog boven de poolcirkel hun inspiratie vonden voor het design van het betoverde bos. In Noord-Noorwegen ontmoetten ze ook de inheemse Sámi, waar ze kennis maakten met hun geschiedenis, cultuur en de traditionele rendierhouderij. Ook de stad Tromsø en de Lofoten eilanden onderdeel van hun inspiratiereis voor de film. Op de website van Visit Norway kun hier meer over lezen.

Lees ook: Rondreis door het Zuiden van Noorwegen met kinderen
Lees ook: Oslo met kinderen, wat is er te doen?

het betoverde bos

Waar gaat de film Frozen twee over?

In de film Frozen twee gaat alles in Arendelle z’n gangetje, tot Elsa geluiden hoort die haar doen vermoeden dat ze wordt geroepen. Ze vertelt dit uiteindelijk tegen Anna en samen met Kristoff en Olaf en rendier Sven gaan ze op pad naar het betoverde bos. Dit bos is gehuld in mist en vol gevaren vanuit de natuur. Alle elementen spelen hier een rol: wind, vuur, water en de aarde. Ook ontmoet het vijftal 2 volkeren die eerst nogal argwanend zijn, maar uiteindelijk wel willen helpen. Ondertussen is er ook nog een verhaallijn met Kristoff, die probeert Anna ten huwelijk te vragen, maar steeds gestoord wordt of een verkeerd moment kiest om de vraag te stellen. Uiteindelijk wil Elsa natuurlijk niet dat Anna mee gaat naar het eindpunt, dus stuurt ze Anna en Olaf met een ijsbootje het bos in. Elsa gaat te ver door, waardoor ze in ijs verandert en Anna moet de boel weer redden. Het loopt allemaal goed af gelukkig.

Frozen 2; onze ervaring met deze prachtig gemaakte film

Wat vonden we van de film Frozen 2?

De kinderen vonden de film erg leuk. Persoonlijk vond ik het verhaal niet heel veel diepgang bevatten. De verhaallijn van Kristoff die Anna ten huwelijk wil vragen vind ik nogal suf. Verder bevat Frozen 2 veel overeenkomsten met Frozen 1. Arendelle loopt gevaar en moet gered worden, Elsa sluit Anna buiten, maar uiteindelijk moet Anna haar weer redden. Elsa heeft dezelfde krachten, die dit keer misschien niet voldoende zijn om Arendelle te redden. De makers hadden wel wat creatiever kunnen zijn wat mij betreft. Desondanks heb ik me niet verveeld tijdens de film, mede dankzij de spectaculaire beelden. De film is weer zo fantastisch mooi gemaakt! De liedjes vielen me tegen, geen melodie die niet als “Let it go” blijft hangen. Het nummer waar het in deze film om draait is “In to the unknown“, maar “pakt” niet zo als de muziek uit Frozen 1.

Frozen 2

Is het geschikt voor alle leeftijden?

Volgens de kenners is Frozen 2 geschikt voor alle leeftijden. Persoonlijk vind ik het een beetje op het randje. Fee van 4 zat toch regelmatig te trillen van angst en kwam al na een kwartier bij mij op schoot zitten. Achter ons zat een meisje van 3 jaar dat zelfs ging huilen, omdat ze dacht dat Elsa dood was. Als je een gevoelig kind hebt, zou ik er dus goed over nadenken of het slim is om te gaan. Ik kreeg via Instagram ook een vraag van iemand of het nog leuk is voor kinderen van 12 of ouder. Wat mij betreft kun je er prima heen met een tiener. Ik vond het eigenlijk zelf ook best een leuke film. Terwijl ik bij andere films soms halverwege verveeld raak. Doordat er veel spannende momenten in zitten, verveelt de Frozen 2 niet snel, ook al heeft het verhaal dan niet heel veel diepgang. Wij vonden het toch de moeite waard en ik ben blij dat ik geweest ben. Frozen 2; onze ervaring met deze prachtig gemaakte film is dus positief, maar verwacht geen creatief verhaal met veel diepgang, want dat ga je niet vinden.

Praktische informatie Frozen 2 film

Frozen 2 draait vanaf 20 november in heel Nederland. Je kunt via de website van Pathé kijken waar jouw dichtstbijzijnde bioscoop is en op welke tijden de Nederlandse gesproken versie draait. Je kunt ook kiezen voor de originele versie, die is in het Engels en er is verschil tussen 3D of 2D.

Lees ook: Kleurplaten Frozen 2

Bekijk hier de trailer van Frozen 2

 

Vorig artikelThe Christmas Show
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #254
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in