Kunstjes die je kunt doen op een duikelrek

duikelstangIn veel speeltuinen vind je een duikelrek. Hier kun je natuurlijk koppeltje duikelen, veel jongen en meisjes vinden dat erg leuk om te doen. Ze kunnen er eindeloos spelen en proberen. Toch kun je nog veel meer trucjes en kunstjes op het duikelrek. In deze blog vertel ik je kunstjes die je kunt doen op een duikelrek.

Waar koop je een duikelrek?

Een duikelrek heb je in verschillende hoogtes. Je vindt ze in speeltuinen, maar als je een grote tuin hebt, kun je natuurlijk ook zelf een duikelrek kopen. De prijs valt enorm mee, je hebt al een enkel duikelrek vanaf €54 in je tuin. Je kunt ook een groter duikelrek kopen, misschien handig als je meerdere kinderen hebt, of het combineren met een glijbaan. Van dit buitenspeelgoed heeft je kind jarenlang plezier.

Een duikelrek voor jonge kinderen

Een duikelrek is leuk voor kinderen vanaf een jaar of 4. Ze kunnen dan nog niet zelfstandig duikelen, maar ze kunnen er wel een heleboel andere dingen mee oefenen die goed zijn voor de motoriek, zoals bijvoorbeeld er aan hangen. Ook bouw je eenvoudig een tent met een duikelrek: een deken er overheen, stenen of iets anders zwaars op de onderrand zetten en klaar is je tent.

Duikelen voor oudere kinderen

Vanaf een jaar of 6 kunnen kinderen zelfstandig duikelen op een laag duikelrek. Niet alle kinderen zijn even snel, je hoeft dus niet in paniek te raken als jouw kind het nog niet kan. Ze moeten vooral sterk worden in hun armen, er zijn kinderen die dat pas kunnen als ze 9 of 10 jaar zijn. Vooral heel veel oefenen helpt om uiteindelijk de draai om de stok te kunnen maken.

Kunstjes die je kunt doen op een duikelrek

Wat zijn nou de kunstjes die je kunt doen op een duikelrek? Als eerste natuurlijk het gewone duikelen: voorwaards of achterwaarts. Dit vinden kinderen vaak al heel leuk. Iedereen kent wel het bekende: mama, mama kijk eens wat ik kan! Als ze dit goed onder de knie hebben, kun je ook andere trucjes en kunstjes aanleren. Zo kun je bijvoorbeeld ook zijwaarts duikelen, met je handen van binnen of juist je handen van buiten, je kunt je laten hangen en als een handstand naar beneden komen en nog veel meer. Op onderstaand Youtube filmpje geven twee meisjes een aardige voorstelling van meerdere kunstjes. Leuk om samen met je kind te bekijken ter inspiratie wat ze allemaal kunnen oefenen.

Welke kunstjes doet jouw kind op de duikelstang?

Vorig artikelSneller zindelijk met oefenbroekjes
Volgend artikelWat kun je doen op de trampoline?
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in