Vakantietip: met deze boeken leer je fotograferen als de beste

boeken-over-beter-leren-fotograferenOp de een of andere manier blijf ik steeds geïnteresseerd in fotografie. Ik wil mijn kindjes zo mooi mogelijk op de foto, maar ook voor mijn blog vind ik het leuk om mooie foto’s te maken. Natuurlijk is de vakantie een uitgelezen moment om me hier weer eens wat meer in te verdiepen. De vakantie is ook perfect om schitterende reisfoto’s te maken. Herinneringen vastleggen, zodat je straks in de winter nog eens kunt terugdromen naar dat terrasje in de Italiaanse zon, dat blinkende meer in Canada of dat bijzondere uitzicht in  Spanje.

Ik selecteerde 4 boeken die jou kunnen helpen bij het vastleggen van je vakantie, je kinderen of wat je maar wilt.

1. De beste fotografietips van Lonley Planet

Een praktisch, klein gidsje, waarmee je leert om alledaagse momenten te vangen in een bijzondere foto. Alles komt aan bod: compositie, belichting en stijleffecten. Je hoeft er zelfs geen professionele camera voor te hebben, want deze gids geeft zelfs tips voor simpele camera’s en mobiele telefoons. Aan de hand van 10 gouden regels legt Richard l’ Anson de basis van een goede foto uit. Daarna volgen 45 tips en voorbeelden om de regels in de praktijk te brengen.

fotografie lonley planet

2. Lonley Planet’s gids voor de reisfotografie

Haal het beste uit je digitale camera en ontwikkel vaardigheden op het gebied van compositie en techniek om steeds betere reisfoto’s te maken. Een gids vol praktische oefeningen en voorbeelden. Zorg voor het juiste materiaal onderweg, de soft- en hardware om foto’s op te slaan, leer hoe je je foto’s thuis kunt bewerken en ontdek hoe je de foto’s kunt publiceren en zelfs geld kunt verdienen met jouw foto’s!

reisfotografie lonley planet

3. Praktisch Handboek Fotografie

Dankzij deze praktijkgerichte fotografiecursus leer je met welke eenvoudige technieken je foto’s kunt verbeteren. Ontdek hoe je foto’s aantrekkelijker en origineler kunt maken. Dit boek leert je alles over instellingen en technieken, compositie en belichting en geeft uiteraard ook praktische oefeningen. Er zit zelfs een mini-cursus photoshop bij! Je merkt meteen resultaat.

fotografie

4. Creatief fotograferen

Heb je de techniek van fotograferen al aardig onder controle, maar wil je graag foto’s leren maken die de “wow”factor hebben, dan is dit boek heel geschikt. Leer creatiever fotograferen en verbeter je foto’s van ‘gewoon’ naar ‘buitengewoon’! In deze praktische handleiding leer je hoe je op een andere manier naar je onderwerp kunt kijken om zo foto’s te maken met net dat tikkeltje extra. Ontdek hoe je de klassieke principes van compositie en ontwerp in je foto’s kunt toepassen, hoe je lenzen creatief kunt gebruiken of hoe je beweging op verschillende manieren kunt vastleggen.

creatief fotograferen

Heb jij al mooie vakantiefoto’s gemaakt waar je trots op bent? Ik nodig je uit om ze op onze facebookpagina te plaatsen. Degene met allermooiste krijgt iets leuks thuisgestuurd!

Vorig artikelHej Pippi Langkous
Volgend artikelGepersonaliseerde ketting van My iMenso
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in