Mandarijnen-kruidnootjes Skyr

Mandarijnen-kruidnootjes SkyrSinds ik in IJsland was, ben ik tegenwoordig fan van de IJslandse yoghurt Skyr. Ik heb het altijd in huis. Deze heerlijke witte yoghurt is een beetje lobbig en heel zacht van smaak. Het is met vanalles te combineren, en dat doe ik dan ook. Zo verzon ik afgelopen week een mandarijnen-kruidnootjes Skyr. Fee en ik hebben er van zitten smullen.

Lees ook: Havermout-chocolade kruidnootjes

Mandarijnen-kruidnootjes Skyr

Mandarijntjes zijn onlosmakelijk met sinterklaas en de decembermaand verbonden. Waar dit precies vandaan komt, is niet helemaal duidelijk, maar er zijn meerdere theorieën hierover. Ik ben er in ieder geval gek op! Ze zijn bovendien reuze gezond, met veel vitamine C en relatief weinig calorieën. Maar goed, de Skyr, hier komt het recept.

Mandarijnen-kruidnootjes Skyr gezond

Wat heb je nodig?

  • Kruidnootjes, zoveel als je lekker vindt
  • 1 mandarijn
  • 100 gram Skyr
  • 1 dessertlepel agavesiroop of honing

Hoe maak je het?

Doe 100 gram Skyr in een kom en voeg een handje kruidnootjes toe. Pureer in de blender of met de staafmixer. Roer er een dessertlepel agavesiroop doorheen. Pel daarna de mandarijn en snijd eventueel de partjes door de helft. Doe ik een glas onderin wat kruidnootjes. Schep daar de eerste laag kruidnootjes Skyr overheen. Daarna weer een paar kruidnootjes en manadarijnenpartjes toevoegen. Weer wat van het Skyr mengsel er over heen en afsluiten met een paar kruidnootjes en mandarijn.

Smullen maar

Dien de Mandarijnen-kruidnootjes Skyr direct op en je kunt smullen. Lekker als tussendoortje of als dessert na het avondeten.

pepernoten-skyr

Vorig artikelHet leukste kerstcadeau voor hem
Volgend artikelWaar komt de adventstraditie vandaan?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in