Mijn ervaring met wasparfum

wasparfum.nlWerkt wasparfum? Of is het weer een zoveelste marketingtruc en heb je er niks aan. In deze blog vertel ik alles over mijn ervaring met wasparfum. Ook ik was in het begin sceptisch namelijk, heb al zoveel dingen geprobeerd en niks werkt echt. Ik had er dan ook weinig vertrouwen in, maar toch bestelde ik een heleboel flesjes met verschillende geuren om uit te proberen. Ik ben enthousiast! Niet over alle geuren, wel over het concept op zich. 

Het ontstaan van de wasparfums

Wasparfum komt officieel uit Italië en wordt daar verkocht onder een andere merknaam: Le Essenze di Elda. Dit betekent letterlijk: de geur uit Elda. Elda is de oprichtster van het Italiaanse bedrijf. De eerste drie geuren waren Smeraldo, Perla en Diamante en dit bleek een groot succes. Het zijn nog steeds de best verkochte geuren. Diana ontdekte de wasparfums in 2017, toen ze bij een Bed & Breakfast in Italië de heerlijke wasgeur rook en meteen verkocht was. Nadat ze van de eigenaresse had gehoord dat het door de wasparfum kwam en ze de fles mocht zien, legde ze contact met de leverancier en besloot ze de wasparfums ook in Nederland op de markt te brengen. 

Mijn ervaring met wasparfum

Bij Diana bestelde ik een aantal weken geleden een aantal flesjes om uit te proberen. De eerste, Lavendel, viel mijn enigszins tegen. Ik gebruikte, zoals op de gebruiksaanwijzing staat, slechts een paar druppels en mijn wasgoed rook er nauwelijks naar. In eerste instantie was ik dus niet direct enthousiast. Tot ik deze geur probeerde en er ook iets meer in deed dan een paar druppels, laten we zeggen dat ik een klein spuitje in het vakje voor de wasverzachter spoot. Direct rook het hele washok naar deze heerlijke geur en toen ik even later de was eruit haalde, had het overduidelijk gewerkt. Zelfs mijn hardloopshirt, wat normaal zelfs na het wassen op 60 graden nog een beetje naar zweet ruikt, geurde heerlijk. 

Perfect om zweetgeurtjes uit kleren te krijgen

Toen ik de volgende dag ging hardlopen, leek het net alsof ik een heerlijk geurende parfum op had gedaan voor vertrek. Zelfs toen ik na een uur rennen thuiskwam, rook mijn shirt nog steeds naar de wasparfum! Ook de sportkleren van de kinderen roken heerlijk en de handdoeken… Ook mijn man viel het op, hij zei uit zichzelf dat hij de was zo lekker vond ruiken. Inmiddels ben ik dus heel enthousiast over dit product! Je kunt zo dus perfect zweetgeurtjes en zweetvlekken wassen

Testgeuren

Ik heb zelf een stuk of 6 flesjes besteld om te proberen. Daarvan viel de Lavendel mij dus tegen en vind ik de Wasparfum L dus enorm lekker ruiken. De andere geuren wil ik nog gaan uitproberen, daar kan ik nog niet veel over zeggen. Bovendien zijn geuren natuurlijk ook persoonlijk. Wat de ene persoon lekker vindt ruiken, vindt de andere misschien niks. Gelukkig kun je ook goedkope testzakjes bestellen, voor als je meer geuren wil uitproberen voor je een heel flesje koopt. Ik heb dat niet gedaan, omdat de flesjes zelf ook niet zo heel duur zijn, maar als je twijfelt is dat een goede optie. 

Hoe gebruik je wasparfum?

De wasparfum giet je voor je de wasmachine aan zet in het bakje voor de wasverzachter. De rest gaat vanzelf. Je hebt er niet veel van nodig, omdat het behoorlijk geconcentreerd is. Toch vond ik de geur bij slechts een paar druppels te minimaal. Ik doe dus meestal een klein scheutje nu bij de was en dan geurt je hele was heerlijk na het wassen.

Is wasparfum schadelijk voor je wasmachine?

Daar was ik ook benieuwd naar, of het schadelijk is voor je wasmachine. Voor zover ik dat heb kunnen terugvinden is dat niet het geval. Er zijn wel een paar andere nadelen: wasgoed met emblemen en geverfde prints kunnen door langdurig gebruik wel beschadigen. Het advies is dan ook om je wasgoed zoveel mogelijk binnenstebuiten te wassen (maar dit kan het niet helemaal voorkomen). Verder kunnen er mensen zijn die er allergisch op reageren. Dat heb ik hier thuis nog niet gemerkt gelukkig. 

Is wasparfum slecht voor het milieu?

Ook de gevolgen voor het milieu tellen natuurlijk mee, dus ook daar ben ik ingedoken. Op het flesje zelf staat een waarschuwing dat je het niet in de natuur moet laten komen, dus daar was ik wel door gealarmeerd. Het kan ernstige gevolgen hebben voor levende organismen in water en is dus zeker giftig voor dieren. Het is dus zeker niet de bedoeling om het flesje leeg te kieperen in een beekje of riviertje, laat dat duidelijk zijn. Dat gezegd hebbende vallen de gevolgen voor het milieu wel mee bij normaal gebruik voor je wasmachine. Ook shampoo, zeepsop, vaatwastabletten etc bevatten een zekere mate van parfum die in het riool terecht komt. Via het riool komt het vervolgens bij een waterzuiveringsbedrijf die het water zuivert voor het in de natuur terecht komt. (wil je weten hoe een waterzuiveringsbedrijf werkt, dan kan ik deze Klokhuis aflevering aanraden) Bij normaal gebruik is het dus niet heel schadelijk voor het milieu, in elk geval niet schadelijker dan de meeste shampoo waar mensen hun haren mee wassen dan. 

Oogirritatie van wasparfum 

Het is trouwens wel heel belangrijk om buiten het bereik van kinderen te houden en je handen goed te wassen na gebruik als je het op je vingers hebt gekregen, want wasparfum kan ernstige oogirritatie veroorzaken. Met je vingers in je ogen wrijven vlak na gebruik is dus niet zo handig. Dit staat ook allemaal heel duidelijk op het flesjes beschreven hoor. 

Tot slot

Mijn ervaring met wasparfum is dus goed, ik ben er enthousiast over en ik gebruik het vooral bij de witte was met handdoeken, mijn beddengoed en de sportkleding. Met gewone kleding ben ik wat voorzichtiger, omdat het sommige prints kan beschadigen. Ik vind het daarvoor ook minder belangrijk. Bij normaal gebruik kan het geen kwaad voor je wasmachine of het milieu en ik vind niet alle geuren lekker, maar dat is een kwestie van uitproberen. Je koopt Wasparfum hier

wasparfum gebruiksaanwijzing

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #429
Volgend artikelTips voor Lissabon
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in