Mijn peuter speelt, hoera!

Mijn peuter speelt, hoeraPeuters. Dat zijn dus kinderen van 1 tot 4 jaar en die kunnen zichzelf soms nog niet zo goed bezig houden. Soms gaan ze naar een kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal, maar zeker nu het coronavirus ervoor zorgt dat we de kinderen 24 uur per dag om ons heen hebben, kan het best uitputtend zijn om steeds opnieuw een activiteit te bedenken met je peuter. Gelukkig is daar nu een boek voor. En daar gaan alle moeders met peuters ontzettend blij van worden denk ik. Mijn peuter speelt, hoera!

Lees ook: Kleurwedstrijd ontwerp je eigen broodtrommel

Mijn peuter speelt, hoera!

Ik kreeg er vanmorgen een persbericht over. Dit boek heb ik niet zelf gelezen. Ik heb ook geen peuter meer natuurlijk. Ik heb wel een aantal pagina’s gezien en het ziet er veelbelovend uit. Het boek “Mijn peuter speelt” van Paulien de Smet komt als geroepen voor veel ouders denk ik. Dus daarom besloot ik het meteen met jullie te delen. Wie nog een peuter thuis heeft zitten, heeft dankzij dit boek weer 60 activiteiten om uit te putten. Stiekem denk ik, dat deze spelletjes ook voor jonge kleuters nog hartstikke leuk zijn.

kleefkunst uit mijn peuter

Wat voor activiteiten vind je in het boek?

Er staan diverse activiteiten in het boek “Mijn peuter speelt”. Voor de meeste activiteiten heb je materialen nodig die je gewoon in huis hebt. Een enkele keer moet je iets aanschaffen; gelukkig kun je veel online bestellen. In deze blog vind je een aantal voorbeeldpagina’s die bij het persbericht stonden. Zo kun je allerlei verschillende bakjes en schaaltjes gevuld met water voor je peuter neerzetten. Spelen maar! Ze vinden het al heerlijk om het een beetje over te gieten enzo. Dit kan natuurlijk heel goed buiten, maar ook binnen als je op de vloer een dik kleed legt om op te spelen. Een andere activiteit is door zelfklevend papier op de muur te plakken en je kind allerlei materialen te geven als papiertjes, watjes, pompoentjes, enz. Die kunnen ze er tegen plakken.

waterstation

Maarliefst 60 activiteiten

In “Mijn peuter speelt” vind je in totaal dus 60 spelletjes en activiteiten die ze alleen of samen met jou kunnen doen. Sommige spelletjes kunnen ze best al eventjes zonder papa en mama doen, zodat je een kwartiertje koffie of thee kunt drinken, terwijl je gadeslaat hoe je peuter heerlijk plezier aan het maken is. De activiteit hieronder, Vinnie de Vis, stimuleert bijvoorbeeld ook de fijne motoriek en de concentratie van je peuter. Dit is zo’n opdracht waar ze prima even zelf mee aan de slag kunnen.

vinnie de vis

Kiekeboe spelen

Een opdracht als onderstaande is een doorslaand succes bij peuters. Kiekeboe spelen vinden ze vaak het allerleukste spelletje. Iedereen met een peuter in de luiers heeft van die  pakken met doekjes. Gooi ze niet weg, maar bewaar ze voor deze leuke activiteit! Plak ze op een stevig stuk karton, van bijvoorbeeld een doos. Plak achter elk deurtje een foto van een familielid en laat je peuter kiekeboe spelen. Extra leuk om er bijvoorbeeld ooms en tantes achter te plakken, die ze niet zo goed kennen. Zo leren ze die namelijk wel kennen, zeker als je het regelmatig herhaalt. Het is ook leuk om na een week of twee weer een andere foto er achter te plakken. Ze zullen verrast zijn dat ze iemand anders achter het deurtje vinden!

kiekeboebord

Boek kopen?

Dit boek is een aanwinst in elk huishouden met peuters en peuters to be. Niet alleen als je de kinderen de hele dag thuis hebt, want deze spelletjes zijn ook in het weekend heel leuk voor peuters. Wil je het boek kopen? Je vindt “Mijn peuter speelt” bij bol. com. Veel speelplezier!

Boek mijn peuter speelt

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #272
Volgend artikelMeedoen aan de kinderjury
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in