Recept: wentelteefjes met gembermascarpone

Oud brood, we hebben het allemaal wel eens liggen en dan denk je: wat moet ik er mee? Eén van de dingen die ik er vaak mee maak is wentelteefjes. De kinderen zijn er gek op en bovendien is verspilling van voedsel zonde, dus waarom niet? In Eindhoven nam ik als ontbijtje laatst wentelteefje met gembermascarpone en dat was zo ontzettend lekker, dat ik het thuis ook heb geprobeerd te maken. En dat is gelukt. Hierbij dus het recept: wentelteefjes met gembermascarpone.

Lees ook: Compote van mango en specerijen met mascarponecrème

Recept: wentelteefjes met gembermascarpone

Wentelteefjes zijn een oud-hollandse lekkernij. Over de herkomst van het woord wentelteefje is onduidelijkheid. Het zou kunnen dat een teef een oude gebaksvorm is, maar het kan ook zijn dat het komt van “wentel-‘t-eventjes”. Er zijn zelfs kookboeken uit de 18e eeuw waar het gerecht “gewend brood” genoemd wordt. De gembermascarpone en eventueel kaneelsuiker is een heerlijke toevoeging aan dit gerecht waar je je vingers bij af zult likken. Een echte traktatie in het weekend!

Wat heb je nodig?

De ingrediëntenlijst is niet zo lang, want om wentelteefjes te maken heb je maar weinig nodig. Het meeste heb je waarschijnlijk zelfs in huis. En anders moet je even naar de supermarkt. Ook geen probleem toch?

  • melk
  • ei
  • oud brood
  • kaneelpoeder
  • mascarpone
  • stemgember op siroop
  • poedersuiker
  • basterdsuiker
  • olie om in te bakken

Zo maak je wentelteefjes met gembermascarpone

Doe in een diep bord melk en klop er een ei doorheen. Klop daarna de mascarpone lobbig met poedersuiker en stukjes stemgember en een paar eetlepels gembersiroop. Zet de mascarpone apart. Wentel het oude brood door het melkmengsel en bak aan beide kanten kort in de koekenpan met anti aanbaklaag. Leg het brood op een bord en snijd schuin doormidden. Bestrooi met poedersuiker en kaneel. Doe er een flinke bol gembermascarpone bij en garneer eventueel met een partje sinaasappel of rood fruit. Serveer direct. Eventueel kun je vooraf van basterdsuiker en kaneelpoeder nog wat kaneelsuiker maken en dit in een potje erbij serveren. Met een warme golden latte een perfecte combinatie! Smullen maar!

Beoordeling
recipe image
Naam recept
wentelteefjes met gembermascarpone
Naam beoordeler
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Vorig artikelTuinlampen op zonne-energie
Volgend artikelEen warme handdoek na het douchen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in