Net als mama, veilige kindermake-up

kindvriendelijke-make-upDat het verkocht wordt in speelgoedwinkels en/of als kinderartikel hoeft nog niet te zeggen dat het 100% veilig is, de meeste artikelen die als ‘kindermake-up’ worden verkocht bestaan uit synthetische (kleur)stoffen, parfum, hormoonverstorende stoffen en allergenen. Er zijn zelfs onderzoeken geweest waarbij zware metalen zijn gevonden. Make-up is vaak ook moeilijk van het gezichtje af te krijgen. Hard moeten boenen is vooral bij een gevoelige kinderhuid heel vervelend. En dat je kind op een leeftijd komt dat het niet meer alles in de mond steekt, zegt mij vrij weinig. De smeerseltjes komen tenslotte op gevoelige plekken als bij de ogen en lippen en als het nagellak betreft zelfs in de mond. Ik ging op zoek naar veilige make-up!

Luna Star make-up

Luna Star werd in 2009 opgericht door een moeder van twee meisjes. Met haar twee dochters als inspiratiebron kwam zij op het idee om veilige, biologische speelmake-up van hoge kwaliteit te ontwikkelen. In Nederland zijn de speciale setjes met oogschaduw en lipbalsem o.a. te koop via Indisha.

luna star sparkle fairy makeup

Little Earth’s make-up

Little Earth’s Beauty is gemaakt door Marj Melchiors van allnaturalcosmetics.com. Van haar klanten begreep zij dat er behoefte was aan cosmetica met een minimale hoeveelheid ingrediënten en ze creëerde daarom een lijn die aan deze verwachtingen voldeed: niet getest op dieren, geen parabenen, geen nano-deeltjes, gluten- en parfumvrij. Voor de jonge make-upartiestjes maakte ze Little Earth’s Beauty met glittergels en lipgloss. Een make-upsetje van dit merk is alleen te koop bij Heel Natuurlijk.

little earth makeup set

Piggy Paint nagellak

De nagellak van Piggy Paint is geschikt voor jong en oud. Zelfs tijdens de zwangerschap kunnen deze lakjes veilig gebruikt worden. Deze nagellak heeft geen giftige bestanddelen (vrij van formaldehyde, tolueen, ftalaten, Bisphenol A, Ethyl Acetate en Aceton) en bestaat uit een geur-arme, watergedragen formule. De lak is dierproefvrij en hypoallergeen. Je hebt keuze uit heel veel kleurtjes! De nagellak moet er natuurlijk ook weer af en dat kan met de speciale nagellakremover van het merk. Deze is geurvrij en hypoallergeen. Piggy Paint is o.a. te koop bij Biocosmetica.nl

piggy paint nagellak

Hopscotch Kids nagellak

Greenjump.nl en Indisha.nl verkopen nagellak van het merk Hopscotch. Hopscotch Kids bevat geen tolueen, dibutyo phtalate, formaldehyde, aceton, parfums en parabenen. De nagellakremover van dit merk is op basis van soja, maar bevat geen soja-eiwitten. Dus ook veilig te gebruiken door kinderen met een soja-allergie. Ook deze lakjes zijn er in heel veel kleurtjes en hebben geweldige namen als: Three sailors went to sea, Little Bo Peep, I’m a Little Dutch Girl en Little Miss Muffet.

Hopscotch nagellak

Kennen jullie nog meer kindveilige merken?

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Kindvriendelijke make up
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelGezonde suikervrije snack? Home made yoghurt ijs!
Volgend artikelZo feliciteer je iemand die geslaagd is op een originele manier
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in