De leukste sinterklaas spelletjes

de leukste sinterklaas spelletjesNa het succes van mijn sinterklaasspel voor pakjesavond en het gratis printable sinterklaasspel voor kinderen van 3-7 jaar, vond ik online ook allerlei kant en klare spellen. De leukste sinterklaas spelletjes die ik kon vinden heb ik in deze blog verzameld. Ik heb overal bij verteld hoe het spel gaat, voor welke leeftijd het is en waar je het kunt kopen. Ik ben benieuwd welke jullie de leukste vinden!

De leukste sinterklaas spelletjes

Sinterklaasavond of pakjesavond wordt steeds vaker met een sinterklaas spelletje gevierd. Zeker als de kinderen wat ouder zijn en ze ook geen surprises meer willen doen, is een kant en klaar spel ontzettend leuk. Pubers liggen dubbel van de lach, de kleinere kinderen zullen het kunnen waarderen en zelfs de volwassenen zullen veel lol hebben. Deze spellen staan garant voor een pakjesavond vol plezier en geel lachen. 

draaischijf pakjesspel

Sinterklaas spel Jeu Saint Nicolas

Het Sinterklaas spelletje Jeu Saint Nicolas is een alternatief voor het dobbelspel met cadeaus op pakjesavond. Het duurt ongeveer 20 minuten en je kunt het spelen vanaf een jaar of zes. Het kan niet met meer dan 8 personen gespeeld worden. Ben je dus met een grotere groep, dan is dit spel ongeschikt. Met dit spel verdien je cadeautjes, of je pakt ze van iemand anders af. Helaas is dit spel tijdelijk niet verkrijgbaar, maar gelukkig is er een alternatief

jeu saint nicolas

Sinterklaas dobbelspel voor pakjesavond

Dit spel sinterklaas dobbelspel voor pakjesavond is mijn favoriet. Waarschijnlijk, omdat ik het vroeger zelf altijd met een grote groep vriendinnen speelde. Het lijkt me superleuk om het nog eens te doen, maar nu iedereen kinderen heeft en we niet meer allemaal in de buurt wonen bij elkaar, is het een stuk lastiger te organiseren. Desondanks: dikke vette aanrader deze! Ook een geweldig spel om met pubers te spelen. Je hebt weinig nodig, behalve smartphone waar je de tijd op kunt instellen. Hier mag je tussendoor niet op kijken trouwens, want de spanning zit ‘m juist in het feit dat je vooraf niet weet wanneer dat alarm af gaat. Niemand mag tussendoor op de klok kijken. Het spel heeft 3 rondes. In ronde 1 draait het vooral om het uitpakken van de cadeaus die in het midden liggen. In ronde 2 draait het om cadeaus afpakken van elkaar, zodat je de leukste dingen hebt en in rode 3 heb je de kans om cadeaus die je echt graag wil houden, veilig te stellen. Aan het einde van de avond is het dus maar afwachten waar je mee naar huis gaat. Het is extra leuk om allemaal 1 heel stom cadeau mee te nemen, daar wil iedereen natuurlijk vanaf. Dit spel kun je ook met meer dan 8 personen spelen.

sinterklaas dobbelspel pakjesavond

Het pakjesspel voor sinterklaas of kerst

Het pakjesspel voor sinterklaas of kerst komt aardig overeen met het spel hierboven. Toch werkt dit net even ietsje anders. Het spel zit in een luxe doos met 50 kanskaarten, 3 speelborden: verdeelbord, uitpakbord en finalebord, draaiwijzer en dobbelsteen. Het kan gespeeld worden vanaf 6 jaar ongeveer en met maximaal 15 mensen. Als je een avond ontzettend wil lachen, dan is dit een goede tip.

pakjesspel sint of kerst

Hilares

Hilares is een hilarisch dobbelspel voor sinterklaasavond. Het heeft raakvlakken met bovenstaande spellen, maar heeft weer een net andere uitvoering. Ook weer vanaf 6 jaar, te spelen met maarliefst 99 personen en het duurt ongeveer een uur. Zorg voor warme chocolademelk, kruidnoten, taaitaai, schuimpjes en marsepein en geniet!

hilares

Het Sinterklaassurprise spel

Over het Sinterklaassurprise spel heb ik al eerder een uitgebreide blog geschreven. Toen de kinderen wat kleiner waren, speelden wij dit sinterklaasspel regelmatig. Het is een leuk spel met opdrachten. Het brengt meer rust in de sinterklaasavond, waardoor de kinderen minder snel alle cadeautjes uitpakken. Helaas is dit spel niet meer leverbaar. Wie geluk heeft kan het in een Kringloopwinkel of op Marktplaats vinden. 

sinterklaas surprise spel 2019

Het sinterklaas kado spel

Ook het sinterklaas kado spel is weer een variant op de bovenstaande spellen. Toch net weer een beetje anders. Het raakvlak is, dat het ook weer een spel is om pakjesavond mee te vieren. Dit keer werk je met pionnen en een bordspel met opdrachten. Je kunt het met maximaal 4 personen spelen, dus voor ons grote gezin is het niet geschikt. Wie maar met z’n viertjes is, zou het heel goed kunnen spelen. Ook leuk is het uitpakdobbelspel

de leukste sinterklaas spelletjes

Het sinterklaas kaartspel

Dit is het minst leuke spel van allemaal vind ik. Het kan ook maar met maximaal 4 spelers gespeeld worden. In het sinterklaas kaartspel zit: 1 dobbelsteen, 4 ‘wie is aan de beurt-kaarten’ en 16 opdrachtkaarten. Daarmee kun je in totaal 3 spellen spelen, afhankelijk van hoe jij sinterklaasavond gaat vieren:
1. Het Sinterklaasspel, waarbij er om de beurten een opdrachtkaart getrokken moet worden en iedereen de opdracht uit moet voeren.
2. Het Surprisespel, waarbij gedobbeld moet worden en wat je gooit bepaalt wat jouw opdracht wordt.
3. Wie mag het volgende cadeautje pakken? De opdracht op een kaart uit de 4 ‘Wie is aan de beurt-kaarten’ bepaalt wie het volgende cadeau mag pakken. De recensies van dit spel zijn niet zo heel goed, dus ik zou het je niet aanraden om voor deze te gaan. Voor de volledigheid zet ik hem er toch bij.

sinterklaas kaartspel

Kun je geen genoeg krijgen van de sinterklaastijd en vind je het leuk om je helemaal onder te dompelen in de sinterklaassfeer met de kinderen? Bij blogcollega JufMaike vond ik een verzamelblog met superveel leuke tips rondom sinterklaas!

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
De leukste sinterklaas spelletjes
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelPepernoten online kopen
Volgend artikelGourmetten met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in