Over dromen volgen en worden wat je wilt

Als je dochter wordt geboren ligt de wereld voor haar open. Je stroomt over van liefde en je gunt haar alles. In Nederland kan ook heel veel voor meisjes. Er zijn goede opleidingen en vrouwen bekleden steeds vaker topfuncties. Onderwijs is in Nederland goed geregeld, maar wist jij dat dit niet overal ter wereld zo is? Dat de uitspraak: als je iets ècht wil, kun je het ook worden daar niet op gaat?

Worden wat je wilt

Vandaag is het Wereldmeisjesdag. Een dag om stil te staan bij de belemmeringen waar meisjes op sommige plekken nog steeds voor komen te staan, alleen omdat zij van het vrouwelijk geslacht zijn. Dat is bijna niet te geloven als je daar niet mee te maken heeft, maar daarom is het des te beter om daar bij stil te staan. Barbie doet dit ook. Hun doel is om meisjes en moeders te overtuigen dat je alles kunt worden wat je hoopt, waar ook ter wereld! Door rollenspellen te spelen met Barbies, je weet wel, verschillende kleren aan enzo, plots ben je moeder, taxichauffeur, juf, prinses, ondernemer, dokter, uitvinder, formule 1 coureur of wat dan ook, krijgen meisjes veerkracht. De veerkracht die ze nodig hebben om hun dromen te volgen.

Mijn eigen kinderen

We nemen in het leven allemaal onze eigen rugzak aan ervaringen mee. De ervaring die ik heb, neem ik weer mee in het opvoeden van mijn kinderen. Wat ik belangrijk vind, is dat ze zoveel mogelijk ervaringen op doen, om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Ik zal ze altijd stimuleren om keuzes te maken waar ze blij van worden. Het najagen van dromen is iets wat ik heel belangrijk vind.

Wereldmeisjesdag

Vandaag is het Wereldmeisjesdag. Overal ter wereld worden er nog steeds meisjes achtergesteld, puur omdat ze van het vrouwelijk geslacht zijn. Zonde, want elk meisje zou haar dromen waar moeten kunnen maken, waar je ook geboren wordt. Iedereen zou dezelfde rechten moeten hebben.

You can be anything

Barbie vraagt op Wereldmeisjesdag met hun campagne “You can be anything” aandacht voor het feit dat er nog steeds meisjes zijn die hun dromen niet kunnen najagen. Daarom zijn er ook Barbiepoppen in allerlei soorten en maten. Huidskleur, stijl, maat of beroep maakt niet uit. Je kunt worden wat je wilt, je hoeft er alleen maar voor te gaan! Met deze girlpower wil Barbie aan alle meisjes over de hele wereld laten zien en voelen dat het ècht mogelijk is, en je geen belemmeringen hoeft te voelen!

Spelen met Barbiepoppen

Wist jij dat het spelen met Barbiepoppen heel goed is voor de ontwikkeling van je kind? Het verstevigt het zelfvertrouwen en de verbeeldingskracht. Door middel van rollenspel, kruipen de kinderen in de huid van de Barbiepop en ervaren hiermee hoe het is om dokter, astronaut, topsporter, pizzabakker of ballerina te zijn. Barbie helpt mee om kinderen te laten zien dat meisjes alles kunnen worden wat ze willen en stimuleert ze hun dromen na te jagen.

Gesprekje met mijn eigen kinderen

In het kader van Wereldmeisjesdag en de campagne You can be anything, besloot ik eens een gesprek met mijn viertal aan te knopen over het najagen van dromen en het nadenken over wat je later worden wil. Dat werd een heel leuk gesprek. Sterre droomt van een baan als vlogger en website bouwer. De appel valt niet ver van de boom zullen we maar zeggen, maar ik houd er rekening mee dat dit nog wel kan veranderen. Yuren droomt van een baan als topsporter. Hij wil bewegen! Het liefst wordt hij profvoetballer. Het zou me niets verbazen als dat lukt, hij heeft er zeker de bouw voor. Lenthe is gek op dansen en koos danseres en Fee wordt het liefst Sinterklaas. Als ze kinderen mag krijgen, komt die droom vast en zeker uit!

Hieronder het gesprekje met mijn kinderen, waarbij ze vertellen wat ze willen worden!

Vorig artikelKindvriendelijke make-up
Volgend artikelArretjescake met kruidnoten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in