Praktische tips om je washok in te richten

In ons nieuwe huis heb ik een heus washok. Dat is een enorme luxe, ik weet het. Niet iedereen heeft een mooi washok met allerlei praktische oplossingen om je huishoudleven zo comfortabel mogelijk te maken. Waar ik vroeger mijn natte was overal door de kamers verspreid had, en over de badrand had hangen, heb ik ze nu in mijn washok. Waar ik ook kan strijken. Op mijn hippe strijkplank van Brabantia. Wat wil een mens nog meer?

Leuk versus praktisch

Kijk, het oog wil ook wat. Daarom had ik als woonwens dat ik naast een praktisch washok, ook graag een leuk washok wilde. Met een tof behangetje, mooie opbergruimte, een nette manier om natte kleding uit te hangen en leuke accessoires. Zodat je als moeder denkt: nou, kom maar op met die strijk. Ik heb er zin in!

Strijken als relaxmoment

Om eerlijk te zijn heb ik helemaal geen hekel aan strijken. Ik vind het wel rustgevend. Muziekje op, stapel was naast, me strijkplank uitgeklapt en gaan. Even helemaal niks aan mijn hoofd, geen social media, geen zeurende kinderen, geen werk. Gewoon een moment voor mezelf. Rust. Het valt me op dat ik tijdens het strijken de beste ideeën krijg. Blijkbaar is het heel inspirerend. En dan dat gevoel als je al die netjes gestreken was allemaal op tafel ziet liggen, klaar voor de kast. Dat is echt zo’n getting things done-momentje.

Praktische tips om je washok in te richten

Maar hoe kun je nou zorgen dat je een washok praktisch inricht? Waar moet je aan denken? Ik heb een paar tips voor je:

  • Bepaal de kleur. Je kunt best meerdere kleuren toevoegen, als je de basis rustig houdt. Probeer deze kleur door te voeren in je accessoires. Kies je voor wit, zwart en roze, zoek dan naar zwart en roze accessoires, zoals bijvoorbeeld bakjes om je knijpers in te doen, een strijkplank in de juiste kleuren, een mooie poster die je ophangt, flessen wasmiddel (eventueel overgieten) een wasmand in de juiste kleur. Dit geeft rust in het geheel.
  • Denk na over opbergruimte. Niets zo rommelig als rondslingerende flessen wasmiddel, knijpers en kledinghangers. Kies voor bakjes en zakjes om dingen in op te ruimen. Hang kasten op met dichte deuren, waar je wasmiddel en vlekkenmiddel achter kunt zetten.
  • Verberg lelijke buizen. Heb je net als ik verwarmingsbuizen, een omvormer of een ketel in je washok hangen? Laat door een timmerman een mooie ombouw maken, zodat dit minder opvalt. Of hang er een tof gordijn voor om het af te schermen.
  • Kies voor een inklapbaar wasrek en zorg dat je er een goede plek voor hebt om deze, en je strijkplank, verdekt op te stellen. Zorg wel dat je er gemakkelijk bij kunt. Denk bijvoorbeeld aan om een kast niet aan te sluiten aan de muur, maar een klein stukje open te laten om deze zaken op te bergen.
  • Zet muziek neer, voor tijdens het strijken en opvouwen.
  • Werk de wasmachine en de droger weg in een kast. Zorg dat je een lange plank boven de wasmachine en de droger maakt, waar je gestreken was kunt opvouwen en neerleggen. Zo kun je alles in je washok doen: wassen, drogen, strijken, opvouwen en heb je nooit meer vieze, natte of droge was rondslingeren in je huis!

Heb jij nog meer tips? Laat ze achter bij de reacties!

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Brabantia. De tips zijn van mijn hand en de foto’s zijn ook door mij zelf gemaakt in ons huis. Ik ben oprecht blij met de strijkplank: hij is heel leuk in mijn interieur en vooral heerlijk breed!

 

Vorig artikelHippe sneakers voor een prikkie
Volgend artikelOnline een horloge shoppen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in