Zo houd je je kind ‘s avonds in bed

stempelkaart set beloning slapenHoe leuk het ook is, vier kinderen, het is soms ook lastig om de aandacht goed te verdelen. Zeker met een baby in huis, die eigenlijk 24 uur per dag aandacht wil of opeist door voedingen, huiluurtjes, vieze luiers of behoefte aan contact. Lenthe vond dat het moeilijkste om mee om te gaan. Vaak ging ze, net als ik met Fee op bed lag om haar in slaap te voeden, even heel hard huilen of iets vragen. Als ik dan aangaf dat het niet handig was, deed ze het tòch. Ze snapte niet dat ze daarmee nou net een beetje privé-aandacht voor zichzelf verpeste. Fee werd dan wakker en was niet meer in slaap te krijgen.

Lenthe is met haar 3 jaar nog net de klein om het goed te begrijpen. Ook vindt ze het nog best moeilijk om zichzelf bezig te houden. Ze wil het allerliefste met mama spelen. Ik voelde me hierdoor de afgelopen tijd soms best schuldig. Dat kon namelijk niet. Lenthe, ondernemend en slim als ze is, pakte haar eigen privé momentje in de avonduren.

Als we haar op bed hadden gelegd, kwam ze er steevast uit. Niet 1 x, niet 2 x, maar wel 30 keer! Met allerlei smoesjes: ik moet nog iets vragen, ik moet plassen, ik moet poepen, ik ben bang, ik kan niet slapen, ik wil een muziekje aan, ik wil het muziekje uit, ik wil het licht aan, ik wil het licht uit. We werden er gek van. De hele avond waren we met haar bezig, soms wel tot middernacht toe. En met een beetje pech werd ze rond 5 uur wakker en begon het hele circus weer opnieuw.

beloningskaart in bed blijven

Sindskort hebben we een Stempelkaart Set “slapen” via Ankepanke’s shop in huis. Bij deze set zit een leuke ansichtkaart om op te hangen, een beloningskaart, een stempeltje van een maan en een geel stempelkussentje. Het was even zoeken naar de juiste beloning, want anders werkt zo’n beloningskaart natuurlijk niet. Laatst was ik bij Flying Tiger en daar zag ze een wit vogeltje met een lichtje erin. Een soort nachtlampje dus. Ze wilde het ontzettend graag hebben. Ik besloot het te kopen, maar nog niet te geven. Ze had haar eigen beloning gekozen.

Ze begreep het. Als ze haar bed niet uit komt als we haar er in hebben gelegd, mag ze ‘s morgens een stempeltje zetten. Vooral checken we alles: heeft ze geplast, heeft ze gedronken? Anders ligt ze straks in tweestrijd in bed: moet ze plassen, maar durft ze er niet uit vanwege het stempeltje…

We nemen voor het slapen gaan extra lang de tijd voor een beetje privé-aandacht. Alleen met haar een boekje lezen, in plaats van met alle kindjes tegelijk. Inmiddels gaat het al 4 nachten achter elkaar goed. Superfijn!

Is het in bed blijven bij jullie ook een probleem? Dan kan ik de Slapen Beloning stempelkaart set van harte aanbevelen.

lenthe verdient stempels slapen
Al 4 maantjes verdiend!
Vorig artikelVliegen met kinderen
Volgend artikelVan Stokke Baby Set naar Stokke kinderstoel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in