Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonen-energieAls we verwend worden met heerlijk zomerweer, kan het kwik soms ineens flink stijgen. Wie geen airco of warmtepomp in huis heeft, kan een bloedhete slaapkamer en woonkamer krijgen. Ik sprak laatst iemand die wel 38 graden in huis had gemeten. Dat was bijna niet vol te houden zei ze. Nou, dat snap ik! Maar wat kun je dan doen om de temperatuur binnen koeler te houden, naast uiteraard een airco? Rolluiken op zonne-energie! In deze blog vertel ik je daar alles over. 

Lees ook: een hippe ventilator kopen

Rolluiken op zonne-energie

Een rolluik is de ideale manier om de zon buiten de deur te houden. Je monteert deze voor je raam, waardoor het zonlicht niet de hele dag op je slaapkamer of woonkamer schijnt. Hierdoor zal de temperatuur niet zo extreem oplopen dat je er ‘s nachts niet meer van slaapt. Bovendien heb je een plekje waar je je kunt terugtrekken als je zelf oververhit dreigt te raken. 

Voordelen van rolluiken op zonne-energie

Wat zijn dan de voordelen van rolluiken op zonne-energie ten opzichte van gewone rolluiken? Er zijn 4 grote voordelen die je mee kunt nemen in je overweging om Solar rolluiken aan te schaffen. Ten eerste zijn ze natuurlijk veel duurzamer. Overdag laadt het zonnepaneel op door licht op te vangen. Dit wordt omgezet in energie. Hierdoor kun je ze dus gewoon gebruiken als er geen zon is. Bovendien is zonlicht niet per se een vereiste, gewoon daglicht is voldoende om op te laden. 

Draadloos

Een ander groot voordeel is dat ze niet te hoeven worden aangesloten op de elektriciteit. Ze laden immers op met daglicht. Er is dus geen bedrading nodig, wat er altijd mooier uit ziet. Je hoeft dus ook niks te boren om ergens draden doorheen te trekken. Persoonlijk vind ik dit een heel groot voordeel, want ik vind stekkers en elektriciteitsdraden altijd heel lelijk. Ook gaten boren vind ik niet fijn, want dan zitten er toch gaten in je muur. 

Veiliger

Een rolluik met Solar motor is ook veiliger, mede doordat deze niet op de elektriciteit aangesloten is. Als er brand is of de stroom valt uit, dan werkt het product nog gewoon, al kun je je afvragen hoe belangrijk dat op zo’n moment is. Het is wel fijn dat het zelf dus ook niet voor kortsluiting in de meterkast kan zorgen. De enige verbinding is die tussen het zonnepaneel en de accu van de Solar motor. De rolluiken zijn trouwens ook inbraakwerend. Dat geeft eveneens een veilig idee. 

Makkelijker te monteren

Het laatste voordeel is ook weer een gevolg van het feit dat de rolluiken niet op het elektriciteitsnet hoeven te worden aangesloten en er dus geen bedrading is. Het maakt namelijk ook de montage veel gemakkelijker. Je hangt ze zo op en met een paar drukken op de knop kun je ze eenvoudig aan de praat krijgen en afstellen. Ideaal toch? 

Conclusie

Sinds ik weet dat je dus ook rolluiken op zonne-energie kunt bestellen, zie ik alleen maar voordelen en eigenlijk geen nadelen meer. Ze lijken met ideaal voor de slaapkamer om de zon buiten te houden. Ondanks dat wij een warmtepomp hebben, wordt het daar nog steeds erg warm in de zomer namelijk. 

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #341
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #342
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in