Ronde eettafels 6 personen

Ronde eettafelsToen wij zeven jaar geleden gingen verhuizen wilde ik graag een grote eettafel. We hebben gekozen voor een lange tafel, waar zelfs 10 stoelen aan staan. Er passen er zelfs 12, als we met een echt grote groep zijn. We lieten onze eettafel maken bij Table du Sud. Daar kun je zelf het blad kiezen en het onderstel. Ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze! We hebben al heel wat uurtjes aan onze tafel doorgebracht. Tegenwoordig is de trend vaak om voor een ronde tafel te kiezen. Er zitten ook wat voordelen aan een ronde eettafel, dus dat kan ik me best voorstellen. De meeste ronde eettafels zijn voor 6 personen, voor ons gezin precies goed dus. Toch hebben we vaak bezoek, waardoor ik zelf liever voor 8 personen zou kiezen, maar aangezien de meeste gezinnen niet zo groot zijn, is een ronde tafel voor 6 personen natuurlijk prima. 

Ronde eettafels 6 personen

Een zespersoons ronde eettafel heb je in verschillende formaten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde tafel van 140 cm, 150 cm of 160 cm. Denk altijd goed na over de stoelen die je erbij gaan kiezen, dat maakt namelijk uit voor het formaat. Stoelen met armleuningen hebben immers meer ruimte nodig dan stoelen zonder armleuningen. Wij hebben eettafelstoelen zonder armleuning, dus we zouden voor een kleinere ronde eettafel 6 personen kunnen kiezen. Het voordeel van een kleinere tafel is natuurlijk dat je meer ruimte overhoudt. Aan de andere kant is het ook wel krap als het gaat om de tafel zelf. Kun je alles wel goed kwijt aan pannen en je borrelplank? Kijk dus goed wat voor jouw situatie het beste past. 

Wat zijn de voordelen van een ronde eettafel?

Het eerste voordeel van een ronde eettafel is, dat deze over het algemeen wat compacter in de ruimte staat. Waar een rechthoekige eettafel uitsteekt, neemt een ronde eettafel minder plek in. Een ronde tafel wordt ook vaak als gezellig ervaren. Daarbij is het heel praktisch als je meet een oneven aantal bent. Bij een rechte tafel moet er dan altijd iemand een beetje alleen zitten. Bij een ronde tafel heb je dat niet. Iedereen kan contact met elkaar maken en elkaar goed aankijken en gesprekken verlopen dan ook heel prettig. Bovendien straalt rond ook iets uit van verbondenheid: een cirkel. 

Feng Shui

Volgens Feng Shui kan de inrichting van je huis, je omgeving, jouw geluk beïnvloeden. Het betekent letterlijk “wind en water” en gaat er vanuit dat de vormgeving van je meubels en hoe ze in je kamer staan, jouw leven positief of negatief beïnvloeden. Door dingen aan te passen, kun je dat negatieve dus ook weer ombuigen in iets positiefs. Volgens de Feng Shui leer zou je tafel ook rond moeten zijn en het blad het liefst in een lichte kleur. Als je dus een make-over van je woonkamer wil en je twijfelt tussen een rechte of een ronde eettafel, dan zou je volgens Feng Shui dus beter voor rond kunnen gaan! 

Ronde eettafels 6 personen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #470
Volgend artikelWaar kun je wijn drinken in Marrakech?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in