Sinterklaascadeautjes voor de kinderen

Jaja, in een huis met vier kinderen worden heel wat sinterklaascadeautjes gekocht. Er werd laatst al door diverse mensen gevraagd wat ik voor iedereen gekocht heb, dus ik besloot dat met jullie te delen. Niet verklappen hè? De kinderen weten het immers nog niet…

Schoencadeautjes

Voor in de schoen deed ik dit jaar echte kleinigheidjes, op een paar dingen na. Denk aan van die geduldspelletjes, snoepgoed, trapveren, kerstmannen mutsen, houten speelgoed voor het keukentje, chocoladesticks om chocolademelk van te maken, een tijdschrift en een klein spelletje. Er zat 1 groter cadeau in de schoen, dat was namelijk de Playmobil Adventskalender. Die hebben we gekregen voor een samenwerking en dat vinden de kinderen natuurlijk hartstikke leuk.

Zelf verlanglijstjes maken

Voor in de zak heb ik de kinderen grotendeels zelf laten kiezen dit jaar. En ja, dat is dan deels van die plastic meuk, maar ja. Ze willen dat nou eenmaal heel graag. Hier en daar heb ik het een beetje proberen te sturen. Hoe ik dat heb aangepakt is als volgt. Ik heb 4 speelgoedgidsen gehaald en deze op tafel gelegd, samen met witte vellen papier, 4 scharen, lijm en ik heb een budget aangegeven. Ik heb ze gevraagd om zelf een lijstje te maken, en daarbij rekening te houden met het aangegeven budget. Dat deed ik bewust: zo leren, met name de grotere kinderen, ook dat het niet gaat om de hoeveelheid cadeaus, maar om de prijs. Nu tellen ze vaak het aantal cadeaus en dan zeggen ze: maar Fee heeft 8 dingen en ik maar 5? Ook bevorderde ik met deze opdracht het samenwerken. Fee kon dit immers nog niet alleen en Lenthe had met het rekenen ook hulp nodig. Ze moesten elkaar dus helpen en dat ging heel goed.

Uitkiezen

Nadat ze deze verlanglijsten af hadden, hebben Maik en ik een lijst gemaakt met de 4 namen en de cadeaus er onder. We keken naar de prijs en probeerden uiteindelijk toch te zorgen dat iedereen ongeveer evenveel cadeaus zou krijgen. Wat we gaan geven zal ik hieronder laten zien.

Sterre

Sterre is natuurlijk al wat groter en is niet meer zo geïnteresseerd in echt speelgoed. Ik koos voor haar een dagboek met een slotje van Jill, een boek van Suzie D, eau de toilette van Djamila, een theater lamp om zelf te knutselen van Ses Creations en een LOL Surprisebal.

Yuren

Yuren had best leuke dingen uitgekozen vond ik, zoals een transformer, een discobal, een mp3 speler, een microscoop, een leesboek de snoepfabriek moet sluiten en pokemonkaarten.

Lenthe

Lenthe wilde vooral bewegende robothondjes en badspeeltjes, maar dat eerste was boven het budget en het tweede hebben we al genoeg. Dus kozen we andere dingen van haar lijstje, zoals een muizenspelletje, playmais van Ses Creations, ook een LOL surprisebal, veertjes om zelf te maken voor in haar haar, een Goldie Blox (techniekdoos voor meisjes) en net als haar grote zus een luchtje, zij krijgt van Oilily.

Fee

Fee heeft nog niet echt veel benul van wat ze wil, dus het lijstje bestond vooral uit dingen die haar grote zussen leuk voor haar vonden. Uiteindelijk kozen we voor raamstickertjes, een boekje welterusten allemaal, een houten ostheimer diertje, een spelletje en wat kleding.

Nu moeten we nog door voor de kerst, dat wordt nog wat om weer wat leuke dingen te verzinnen. Gelukkig houden kinderen altijd iets te wensen over, dus dat komt vast wel goed. Wat hebben jullie gekozen?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #150
Volgend artikelHotelgift
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Leuke dingen allemaal, wij vieren het hier 2x. 1x met hun tante en neefjes en daar krijgt E van ons, doos lego, doucheschuim, knutselset en nog een kleiner doosje lego. Thuis vieren we het met opa en oma en krijgt ze het dagboek van Jill, dagboek van een muts nieuwste deel, doos lego en ses stenen verven.

    S. Krijgt bij zn tante doos lego, qixels, houten auto verven van ses en nog klein doosje lego, hier thuis krijgt hij doos lego, kleinere doosje, feyenoord shirt en het fanboek van Dirk Kuyt

    Ik had meer voor ze, maar heb er wat afgehaald omdat oma, opa en tante ook wat halen voor ze. Verwennerij dit jaar..

    • Nou en of! De opa’s en oma’s doen bij ons met kerst cadeaus. Zo verdelen we het een beetje. Dan doen wij zelf veel minder. Fijne dagen!

  2. Leuk om te lezen. We vieren elk jaar met sinterklaas met familie en deden altijd al gedichtjes. Nu heeft mijn broer ook een kindje die het ook al gaat begrijpen dus we willen ook een gedichtje voor hem maken als oom en tante. Ik vind weltrusten allemaal misschien wel leuk, sluit wellicht ook aan bij het logeren bij ons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in