Foto weekoverzicht Judith #150

Jeetje, die is alweer de 150e keer dat ik jullie vertel over mijn week. Tegelijk is het ook een leuk naslagwerk voor mezelf. Maar het feit dat dit weekoverzicht een van mijn best gelezen blogs is, elke week weer, motiveert me om toch iedere week weer te delen hoe ik de drukke en vaak hectische week ben doorgekomen. Ook goed om er bij stil te staan: soms gaan de dagen zo snel voorbij dat ik vergeet om stil te staan bij sommige gebeurtenissen. Ook daar is het schrijven van mijn weekoverzicht goed voor. Even mijn agenda erbij en fotoalbum en kijken wat ik ook al weer allemaal heb meegemaakt. Deze week was dat dit:

Maandag

Maandagochtend stond ik al vroeg, na het wegbrengen van Sterre, op een school. Daar had ik een afspraak, maar die ging maar half door, omdat er een intern begeleider ziek was. Daarna reed ik naar de garage, want de auto had nog steeds dezelfde problemen en moest dus wèèr naar de garage. Daarna ging ik naar huis, waar ik tot half 3 achter mijn laptop heb gezeten. Ik had genoeg werk te doen. Ik vind het altijd heerlijk als ik op maandag-dinsdag of woensdag wat vrije uurtjes heb. De kinderen zijn dan naar school en op de opvang en ik kan heerlijk rustig aan onze grote eettafel zitten werken. De werkkamer is ook prima hoor, maar beneden zit ik toch eigenlijk het fijnst. Dichtbij de Quooker voor een kopje thee 🙂 Ik stak kaarsjes aan, pakte wat kruidnootjes en een kopje thee en ging aan de slag. ‘s Middags had ik nog een afspraak en daarna moest ik weer racen om Sterre op te halen, boodschappen te doen, te koken en iedereen op tijd in bed te krijgen.

Dinsdag

Ik had eigenlijk een hele drukke dag, met 2 lange vergaderingen, maar beide afspraken werden afgezegd. De ene wegens gebrek aan input en de andere werd verzet naar de week erna. Onverwacht had ik dus een hele dag geen afspraken! Dat komt eigenlijk bijna nooit voor, dus ik was daar heel blij mee. Ik had nog een heleboel dingen liggen die er eigenlijk nooit van komen, zoals mijn reiskosten indienen en dingen uitzoeken voor scholen enzo. Ik heb me dus prima vermaakt. Ik had trouwens nog wel 1 belafspraak.

‘s Avonds heb ik zitten knutselen. Op de Vrije School moet je zelf de sinterklaascadeautjes maken. Voor Fee was dat dit jaar een kistje versieren, voor Yuren een boekomslag maken en voor Lenthe een cape. De cape maken heb ik uitbesteed aan mijn schoonmoeder, maar de andere dingen heb ik wel zelf gedaan. Van het kistje maakte ik een paddestoel en de boekomslag kreeg een roodborstje.

Woensdag

Deze ochtend had ik wel weer een afspraak, en een pittige ook. Ik kan daar natuurlijk niet teveel over zeggen in verband met privacy, maar het was zo’n afspraak die best wat energie kost. Daarna werden er ook allerlei acties van mijn kant verwacht, dus ik had het er flink druk mee. Eind van de middag moest ik Sterre van de opvang halen en Yuren bij een vriendje. Dat had ik allemaal strak gepland, maar liep anders vanwege een enorme file waar ik in terecht kwam. Zo frustrerend altijd. Dan spreek je af dat je Yuren om een bepaalde tijd op haalt en dan duurt het een half uur langer, vanwege files. Heel irritant. Ik zal blij zijn als de bus hier in de wijk gaat rijden en Sterre zelf naar huis kan komen. Dat gaat zoveel tijd schelen. Nu ben ik soms 2 uur onderweg, alleen om kinderen op te halen. Nadat ik ze had opgehaald, moest ik Sterre ook weer naar de hockey brengen. Drukke dag weer dus! ‘s Avonds werd er alvast een doos wijn bezorgd voor de kerst. Je kunt maar voorbereid zijn hè.

Donderdag

Mijn vrije dag, maar helaas stond er iets verdrietigs op het programma. Ik had voor Sterre, Yuren en Lenthe speelafspraken geregeld, want wij moesten naar een crematie in Den Helder. De moeder van mijn schoonzus is overleden. We reden samen met mijn schoonouders en Fee namen we mee. ‘s Morgens ben ik eerst nog gaan sporten, rond 12 uur vertrokken we. De heenweg ging voorspoedig, al was het een lange rit: bijna 2 uur. Daarna begon de dienst. Het was mooi, maar het blijft natuurlijk altijd verdrietig. Er kwamen ook allerlei herinneringen boven van de crematie van mijn oma’s, dat gebeurt automatisch als je daar zo zit. Bovendien vond ik het best confronterend: je weet dat alle moeders uiteindelijk gaan en het is best heftig om het verdriet te zien van iemand die zo dichtbij staat. Op de terugweg kwamen we ontzettend in de file terecht, waardoor het ophalen van de kinderen weer een hectische aangelegenheid werd. Gelukkig waren alle ouders flexibel en hadden ze de kinderen lekker mee laten eten. Voor ons werd het pizza. Om 20.00 uur pas ofzo 🙂 En de free printable kalender voor 2018 ging online!

Vrijdag

Ik moest natuurlijk wel vroeg Sterre naar school brengen, maar de vrijdagochtend is altijd wel relaxed. Ik heb dan alleen Feetje thuis en dan doen we gezellige dingen aan tafel, spelletjes en knutselen enzo. Om half 1 haal ik dan Yuren en Lenthe van school. Vandaag was het de jaarlijkse adventsmarkt. Dat is altijd reuze gezellig. De kinderen hadden allemaal een paar euro gekregen om wat te kopen. Lenthe en Fee wilden een hippie stick, waar je allerlei figuren mee kunt maken. Yuren wilde een boekje waar je een beer in kon laten bewegen en een magic colorful tree. Deze kartonnen boom moest je in een bakje met water zetten en dan begon hij te groeien. Best wel grappig, maar na 2 dagen kon je ‘m weggooien. De kinderen vonden het echter helemaal fantastisch. Ik had er nog nooit van gehoord.

Zaterdag

Sterre had al vroeg een hockeywedstrijd. Maik ging daarheen, terwijl ik rustig op stond met de kinderen. Eerst ontbijt en daarna gingen ze lekker boven spelen met z’n drietjes. Ik besloot te gaan schoonmaken: dat was ook wel nodig. Om half 1 was er een sinterklaasfilm op tv en ik vond het goed dat ze die gingen kijken. Yuren wilde op Minecraft. Ik heb dat lang tegen kunnen houden, maar al zijn vriendjes zitten er op en hij heeft het afgelopen week daar gespeeld. We hebben dus beloofd om de app te downloaden, zodat hij het nu ook af en toe kan spelen. Ik snap er zelf helemaal niks van, maar het schijnt best leerzaam te zijn voor kinderen, dus vooruit dan maar.

‘s Middags waren Maik en Sterre weer thuis. Maik ging nog wat voorbereiden voor het behangen van morgen, wat gaten en kieren dichtsmeren. Ik deed deze dag een ketogeen dieet. Dat doe ik soms een paar dagen, om het afvallen en vooral het vet verbanden even een extra boost te geven. Bij mij werkt dat altijd goed. Ik vind het alleen niet makkelijk om het lang vol te houden, want ik kan echt niet te lang zonder koolhydraten. Maar voor de decembermaand wil ik nog even een paar kilo kwijt. Even een paar dagen bikkelen dus.

‘s Avonds, toen de kinderen op bed lagen, stak ik alle kaarsjes aan en hebben Maik nog gezellig zitten kletsen aan de eettafel. Oh ja, mijn pilea heeft baby’s!

Zondag

Ik sloop heel vroeg uit bed, maar Yuren hoorde me en was blijkbaar al wakker, dus die zat binnen 5 minuten al beneden naast me. De kinderen hadden hun schoen gezet, dus dat was spannend. Na Yuren kwamen ook de andere kinderen ook al snel beneden, nieuwsgierig was sinterklaas in hun schoen had gedaan. Dat was een klein rond geduldspelletjes, waarbij ze van die metalen bolletjes in de gaatjes moesten krijgen. Het werd meteen druk geprobeerd. Ook kregen ze een groot cadeau voor alle 4 de kinderen: de Playmobil Adventskalender. Die hebben we eigenlijk ieder jaar en dat vonden ze ook erg leuk. Jammer dat ze nog een paar dagen moeten wachten voor het eerste vakje open mag. Ik heb ook nog een adventskastje wat ik meestal neerzet, daar ga ik dit jaar kleine opdrachtjes en wat snoepgoed in doen, want nog meer cadeautjes wordt een beetje teveel van het goede.

Na het ontbijt ben ik naar de sportschool gegaan. Er was ook vandaag weer een sinterklaasfilm die de kinderen mochten kijken en ondertussen ging Maik behangen. We hebben mooie mosterdgeel behang van Orlay Kiely gekocht voor de overloop.

Vorig artikelDraadloze in-ear oordopjes Apple
Volgend artikelSinterklaascadeautjes voor de kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Oh hier ook zo’n minecraft fan…pff gaat me te snel dat beeld als hij aan het bouwen is?. Maar trots dat hij is als hij weer een mooi gebouw tevoorschijn tovert ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in